Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ντόνατς : φτιάξτα μόνη σου

.
Ποσότητα: Γίνονται 15-20 ντόνατς
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 15'
Υλικά:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι κανέλα
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1/3 κούπας γάλα
γλάσο σοκολάτας

για το γλάσο σοκολάτας:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίν
1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
λίγη βανίλια
1/2 κούπα γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπήστε το μισό αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, 2' στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, να γίνουν λείος χυλός.
Ρίξτε κι ανακατέψτε στο χυλό το υπόλοιπο αλεύρι.
Αδειάστε το μίγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
(Είναι κάπως μαλακό και κολλάει ελάχιστα.
Δεν πρέπει να είναι σφιχτό, ούτε να κολλάει πολύ).
Τυλίξτε το στο αλεύρι απαλά κι ανοίξτε το σε παχύ φύλλο, 1 εκ. περίπου.
Κόψτε το με κουπ-πατ για ντόνατς, που θα το αλευρώνετε κάθε φορά, πριν κόψετε το επόμενο.
Με πλατιά σπάτουλα, πάρτε ένα, ένα τα ντόνατς και ρίξτε τα μέσα σε φριτέζα με καυτό λάδι.
Στην αρχή βυθίζονται μέσα στο λάδι.
Καθώς όμως ψήνονται, ανεβαίνουν στην επιφάνεια.
Γυρίστε τα να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά, να γίνουν χρυσόξανθα.
Βγάλτε τα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το πολύ λάδι.
Στο μεταξύ ετοιμάστε το γλάσο και βουτήξτε τα ντόνατς ένα, ένα μέσα σ' αυτό, να καλυφθούν με σοκολάτα.
Ακουμπήστε τα σε δίσκο στρωμένο με αλουμινόχαρτο και βάλτε τα 5' στο ψυγείο, να στερεωθεί το γλάσο.
Μπορείτε να τα φτιάξετε και με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Στην περίπτωση αυτή παραλείψτε το μπέικιν πάουντερ.
Για το γλάσο σοκολάτας: 
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε τη ζάχαρη και τη βανίλια και όσο γάλα χρειαστεί, για να επιτύχετε την επιθυμητή σύσταση.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια