Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η αστρολογία και η μετενσάρκωση είναι αχώριστες

Η αστρολογία είναι η μελέτη επαναλαμβανόμενων κύκλων και βασικών μοντέλων συμπεριφοράς σε ατομικό επίπεδο.
Η λέξη «κάρμα» είναι ένας ινδουϊστικός όρος, ο οποίος κυριολεκτικά σημαίνει «δράση», η οποία όταν ξεκινά, ακολουθεί μία προδιαγεγραμμένη πορεία ή αλλιώς διαγράφει έναν συγκεκριμένο κύκλο.
 Μέσα σε αυτούς τους κύκλους περιλαμβάνονται οι αντιδράσεις, οι αντηχήσεις και τα αποτελέσματα τα οποία προκάλεσε η αρχική ενέργεια η επιθυμία, η οποία υπήρξε η πρωταρχική αιτία αυτής της δράσης.
Οι κύκλοι αυτοί, οι οποίοι εκδηλώνονται στην ζωή του μεμονωμένου ατόμου, συμπίπτουν με τα βασικά πρότυπα ροής της συμπαντικής ενέργειας, στα οποία αντιστοιχούν οι κινήσεις των πλανητών και των ουρανίων σωμάτων.
Αστρολογία είναι η μελέτη αιτίας και αποτελέσματος αυτής της ενέργειας.
Σύμφωνα με τον ορισμό της λέξης, τον οποίο δίνει το American College Dictionary, κάρμα είναι «η συμπαντική λειτουργία της ανταποδοτικής δικαιοσύνης, σύμφωνα με τους νόμους της οποίας οι συνθήκες της ζωής ενός ατόμου καθορίζονται από τις πράξεις του στην προηγούμενη ενσάρκωσή του... δόγμα των αναπόφευκτων συνεπειών».
Επομένως, το κάρμα είναι το αποτέλεσμα της επιθυμίας, των δράσεων, των αντιδράσεων και των συνεπειών τους, όπως αυτά εφαρμόζονται στην ανθρώπινη κατάσταση.
Πρόκειται για έναν κύκλο δράσης που ξεκίνησε από τις ενέργειες που έθεσε σε κίνηση το πάθος.

Γυρίζοντας στον αστρολογικό χάρτη (κατά το σύστημα Tropical-Placidus) και στις θέσεις που κατέχουν σ’ αυτόν ο Βόρειος και ο Νότιος δεσμός Σελήνης, μπορεί εύλογα κάποιος να έχει την εντύπωση ότι θα εντοπίσει ένα αδύναμο σημείο στο σώμα, το οποίο θα δηλώνεται από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Νότιος δεσμός.
Συχνά, αυτή είναι μια περιοχή στο σώμα, η οποία χρειάζεται είτε ιδιαίτερη περιποίηση, είτε να καλύπτεται.

Ελέγχετε τον οίκο, το ζώδιο και το μέρος του σώματος με το οποίο υπάρχει αντιστοιχία, σύμφωνα με την ακόλουθη κατάταξη:
ΚΡΙΟΣ/ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΚΟΣ: Κεφάλι
ΤΑΥΡΟΣ/ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ: Λαιμός (εσωτερικά και εξωτερικά)
ΔΙΔΥΜΟΙ/ΤΡΙΤΟΣ ΟΙΚΟΣ: Βραχίονες, χέρια, πνεύμονες, νεύρα
ΚΑΡΚΙΝΟΣ/ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΙΚΟΣ: στομάχι, στήθη, θώρακας
ΛΕΩΝ/ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΙΚΟΣ: Καρδιά, σπονδυλική στήλη, μέση
ΠΑΡΘΕΝΟΣ/ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΟΣ: Έντερα, πέψη
ΖΥΓΟΣ/ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΙΚΟΣ: Νεφρά
ΣΚΟΡΠΙΟΣ/ΟΓΔΟΟΣ ΟΙΚΟΣ: Κώλον, γεννητικά όργανα, κατώτερο τμήμα της μέσης
ΤΟΞΟΤΗΣ/ΕΝΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ: Γοφοί, μηροί
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ/ΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ: Δέρμα, γόνατα, οστά
ΥΔΡΟΧΟΟΣ/ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ: Κυκλοφορικό, αίμα, γάμπες
ΙΧΘΥΕΣ/ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΟΙΚΟΣ: Πέλματα

Ο αστρολογικός χάρτης φανερώνει τις βασικές δομές του νου (ηλιακό ζώδιο και ωροσκόπος), τις επιδράσεις από το παρελθόν (δεσμοί Σελήνης) και τα πρότυπα βάσει των οποίων εκδηλώνονται τα συναισθήματα ενός ατόμου (ζώδιο όπου βρίσκεται η Σελήνη).
Ο χάρτης αποκαλύπτει ποιοι είμαστε τώρα, όπως έχουμε διαμορφωθεί από ό,τι έχουμε σκεφτεί (12ος οίκος) και έχουμε πράξει (θέσεις των πλανητών) στο παρελθόν. Κατά τη ερμηνεία του Αστρολογικού Χάρτη Σώματος και Ψυχής, σχεδόν κάθε παράγοντας μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει καρμικούς συσχετισμούς.
Για παράδειγμα, η θέση του Κρόνου, ο οποίος συχνά ονομάζεται ως «Κύριος του Κάρμα» θεωρείται από πολλούς αστρολόγους ότι δηλώνει το κύριο καρμικό ζήτημα που πρέπει να επιλύσει το άτομο σε αυτή την ενσάρκωση.
Το ζώδιο που βρίσκεται κάποιος πλανήτης, ο οίκος και οι όψεις που κάνει με τους άλλους πλανήτες αποκαλύπτουν σε ποιόν τομέα της ζωής μας αντιμετωπίζουμε τις περισσότερες δοκιμασίες, αγωνίες, ασθένειες και απογοητεύσεις.
Ο Κρόνος δείχνει τον τομέα όπου εστιάζεται το αρνητικό μας κάρμα.
Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη θεωρείται, κατά την καρμική αστρολογία, ότι αντανακλά εν γένει ό,τι έχουμε υπάρξει κατά το παρελθόν.
Είναι η εικόνατης αφομοιωμένης εμπειρίας και προτύπων συμπεριφοράς, με τα οποία είμαστε πλέον εξοικειωμένοι.
Η Σελήνη, αναλόγως του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται, φανερώνει καρμικά πρότυπα συναισθηματικής συμπεριφοράς, τα οποία λειτουργούν είτε ως εμπόδια, είτε ως βοηθητικοί παράγοντες στην προσπάθειά μας για αυτοέκφραση και προσαρμογή με τον γύρω μας κόσμο. Εάν οι όψεις της Σελήνης με τους άλλους πλανήτες είναι ευνοϊκές (τρίγωνα, εξάγωνα, ημιεξάγωνα) οι εμπειρίες από τις προηγούμενες ζωές και αποκτημένες συνήθειες από το παρελθόν βοηθούν την ένταξή μας στην ζωή γύρω μας,
Εάν οι όψεις της Σελήνης είναι δύσκολες (αντιθέσεις, τετράγωνα, ημιτετράγωνα, κουίνκουνξ) δηλώνουν είτε μια δυσκολία στην προσαρμογή μας στις παρούσες συνθήκες ζωής, είτε ότι έχουμε μια αρνητική εικόνα για τον εαυτό μας. Και τα δύο πρέπει να τα ξεπεράσουμε και να τα μεταμορφώσουμε.
Οι δύσκολες όψεις της Σελήνης δηλώνουν συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, τα οποία ήταν ιδιαιτέρως έντονα κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται η Σελήνη δείχνει τον τομέα στον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας περισσότερο αντικειμενικά και πού μπορούμε να συντονιστούμε με σκοπό την απόκτηση ηρεμίας.
Ορισμένα παραδείγματα μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεδιαλύνουμε αυτό το σημείο. Εάν οι περισσότεροι πλανήτες, ιδιαιτέρως όσοι κάνουν κακές όψεις, και συγκεκριμένα ο Κρόνος, βρίσκονται σε ζώδια του νερού, το άτομο πρέπει να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του και τους τρόπους με τους οποίους τα εκδηλώνει.
Είναι αναγκαίο να εφαρμοσθεί μια μορφή πειθαρχίας στα συναισθήματα, καθώς αυτά ρέουν από το αστρικό σώμα και γίνονται αμέσως αντιληπτά, ενδεχομένως και να παρερμηνεύονται, από τους άλλους. Εάν οι πλανήτες που πλήττονται βρίσκονται σε ζώδια της φωτιάς, το άτομο πρέπει να ελέγξει την παρορμητικότητά του και την εγωκεντρική του συμπεριφορά και χρειάζεται να αναπτύξει την αγάπη, την ευαισθησία και την υπομονή.
Εάν οι επιβαρυμένοι πλανήτες είναι σε ζώδια του αέρα, το άτομο είναι ανάγκη να επιβάλλει πειθαρχία στην διαδικασία της σκέψης του, όχι μόνο στον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται (ο οποίος είναι αποσπασματικός και ασταθής), αλλά και στον τρόπο μ ετον οποίο εκφράζει τις σκέψεις του στους άλλους. Διάφορα πετάγματα της φαντασίας, ονειροπολήσεις, διανοητικές τάσεις φυγής και εξωπραγματικά σχέδια πρέπει να μετριαστούν, να εκλογικευτούν και να αποκτήσουν έναν σκοπό. Εάν, τέλος, οι προσβαλλόμενοι πλανήτες βρίσκονται σε γήινα ζώδια, δηλώνει πολλή προσκόλληση στις σωματικές αισθήσεις, την καλοπέραση και τα υλικά αποκτήματα. Το άτομο πρέπει εντέλει να ανακαλύψει τον παράγοντα εκείνο, ο οποίος θα του δώσει την πραγματική και αληθινή εξασφάλιση, την οποία αποζητά στα υλικά αγαθά.
Όπως το έθεσε πολύ εύστοχα ένας πνευματικός δάσκαλος, «το κάρμα είναι προσκόλληση». Ο γενέθλιος χάρτης δείχνει τα σημεία προσκόλλησης και εναρμόνισης και ως εκ τούτου το κάρμα μας.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια