11 υπέροχες Ομελέτες 🥚🥚🥚

1.Ομελέτα στο φούρνο με λαχανικά
Θερμίδες 320/μερίδα
Μερίδες 6 8 αυγά
400 γραμμάρια ντομάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
300 γραμμάρια φασολάκια λεπτά (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
λευκό ξηρό κρασί
ένα ματσάκι μαϊντανό
ρίγανη φρέσκα
τυρί τριμμένο
λίγο γάλα
μισό κουταλάκι πάπρικα (γλυκιά)
¼ κουταλάκι καυτό πιπέρι σε σκόνη (μπούκοβο)
150 γραμμάρια τυρί φέτα
λίγο βουτυράκι
αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 190ο.
Βράζουμε τα φασολάκια για πέντε λεπτά. Τα κόβουμε σε ομοιόμορφο μέγεθος περίπου 3 cm.
Πλένουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τις τομάτες σε στρογγυλές φέτες.
Ψιλοκόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια και το λευκό και λίγο από τα πράσινα φύλλα, τα σωτάρουμε με λίγο λαδάκι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε και τις ντομάτες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε για λίγο.
Σε ένα μεγάλο μπολ κτυπάμε τα αυγά μαζί με αλάτι, τα πιπέρια και λίγο γάλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη και προσθέτουμε και το μείγμα των λαχανικών.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι και ρίχνουμε μέσα την ομελέτα, βάζουμε πάνω το τυρί σε φέτες και ψήνουμε την ομελέτα στους 190ο για 30-35 λεπτά.
Σερβίρουμε την ομελέτα είτε ζεστή είτε σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια φροντίζοντας σε κάθε κομμάτι να αντιστοιχεί ένα κομμάτι τυριού.

2.Ομελέτα με πιπεριές
Θερμίδες 570/μερίδα
Μερίδες 4
8 αυγά
1,2 dl κρέμα γάλακτος φυτική
2 κόκκινες πιπεριές
1 κίτρινη πιπεριά
ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μερικά φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια τυρί εμεντάλ
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πιπεριές με τον γνωστό τρόπο (τις καίμε και τις ξεφλουδίζουμε). Τις κόβουμε σε μακριές λωρίδες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ , ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, και τα πράσινα φύλλα του φρέσκου κρεμμυδιού, ρίχνουμε και το εμεντάλ κομμένο σε κύβους, αλάτι, πιπέρι.
Κάνουμε ξεχωριστές/ ατομικές ομελέτες , ως εξής :
Κτυπάμε δυο αυγά , προσθέτουμε δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι , μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και φτιάχνουμε την πρώτη ομελέτα μας. Όταν η ομελέτα ψηθεί από το κάτω μέρος, ρίχνουμε πάνω μια κουταλιά από το μείγμα της πιπεριάς, διπλώνουμε την ομελέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Τη σερβίρουμε και τη διατηρούμε ζεστή.
Συνεχίζουμε έτσι και με τις υπόλοιπες.
3.Ομελέτα με κολοκυθοκορφές
Θερμίδες 390/μερίδα
5 αυγά
λίγο γάλα
1,5 dl κρέμα γάλακτος φυτική
30 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια τυρί τριμμένο
ένα ματσάκι μαϊντανό
16 κολοκυθοανθούς
200 γραμμάρια εμενταλ
αλάτι, πιπέρι πράσινο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο.
Καθαρίζουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς, αφαιρούμε τους στήμονες και προσέχουμε να μην κόψουμε το λουλούδι. Γεμίζουμε τους ανθούς με το εμεντάλ κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια.
Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε λίγο γάλα και τη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε και τη φαρίνα, λίγο αλατάκι και 35 γραμμάρια βούτυρο ελαφρά λιωμένο. Κτυπάμε και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά να ηρεμήσει.
Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε το μαϊντανό και το πιπέρι.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι (20 cm) , τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε το μισό μείγμα των αυγών, τοποθετούμε πάνω τους γεμιστούς ανθούς και καλύπτουμε με το υπόλοιπο αυγό.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 190ο για 40 περίπου λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε 4-5 λεπτά για να ροδίσει.
Σερβίρουμε την ομελέτα μας ζεστή ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

4.Ομελέτα με κρέμα τυριού και σπανάκι
Θερμίδες 315/μερίδα
Μερίδες 4
6 αυγά
λάδι
200 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
100 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
κουκουνάρια ελαφρά καβουρδισμένα χοντροκομμένα
Λίγη έτοιμη σάλτσα τομάτας
αλάτι, πιπέρι
Κτυπάμε τα αυγά. Και φτιάχνουμε περίπου 5 ομελέτες σε τηγανάκι 18 cm.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και με ένα πιρούνι το δουλεύουμε για να γίνει κρέμα, αλάτι, πιπέρι.
Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά το σπανάκι. Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τα ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού, αλάτι, πιπέρι.
Δημιουργούμε ένα σάντουιτς ως εξής : ομελέτα, μείγμα τυριού, κουκουνάρια ομελέτα κλπ και τελειώνουμε με ομελέτα. Ρίχνουμε στην τελευταία ομελέτα μερικές κουταλιές έτοιμη σάλτσα τομάτας και γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σπανάκι.

5.Ρολό ομελέτας με ψητά λαχανικά
Θερμίδες 170/μερίδα
4 αυγά
1 πιπεριά
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
ψιλοκομμένα : μαϊντανός, μέντα, βασιλικό
λαδάκι
λίγο γάλα ή νερό
ξύδι βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε, κόβουμε σε φέτες και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας τα λαχανικά μας με τον γνωστό τρόπο.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, αλάτι, λίγο γάλα ή νερό. Ψήνουμε τη ομελέτα μας σένα ένα τηγανάκι 22cm.
Στρώνουμε αλουμινόχαρτο , πάνω βάζουμε την ομελέτα και την καλύπτουμε με τα ψητά λαχανικά. Τυλίγουμε το ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορεί να κοπεί εύκολα.
Σερβίρουμε το ρολό μας με μια εύκολη σαλτσούλα : δυο κουταλιές λάδι, 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο, 1 κουταλιά νερό , τα αρωματικά χορταρικά ψιλοκομμένα, αλάτι.
Σερβίρουμε το ρολό μας σε μια όμορφη πιατέλα κομμένο σε φέτες/μερίδες και σε ένα ξεχωριστό μπολ σερβίρουμε τη σαλτσούλα μας.
6.Ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα
Θερμίδες 290/μερίδα
Μερίδες 4
4 αυγά
300 γραμμάρια πατάτες
150 γραμμάρια χωριάτικα λουκάνικα
μια κουταλιά τυρί τριμμένο
λάδι, αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190ο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Τις στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε τις πατάτες, τα λουκάνικα, το τυρί, αλάτι, πιπέρι.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και ρίχνουμε την ομελέτα , την ψήνουμε για 1-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε.

7.Ομελέτα με ντομάτες-κεράσια και βασιλικό
Θερμίδες 170/μερίδα
6 αυγά
200 γραμμάρια ντομάτες –κεράσια
μια σκελίδα σκόρδο
αρκετά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λάδι, αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο, το αφαιρούμε και προσθέτουμε τις τομάτες, αφήνουμε να βράσουν 3-4 λεπτά μέχρι να πιουν το ζουμί τους. Προσέχουμε να διατηρήσουν το σχήμα τους όταν τις ανακατεύουμε.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι. Χτυπάμε. Προσθέτουμε και τις τομάτες.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι, ρίχνουμε μέσα την ομελέτα μας και τη ψήνουμε στους 190ο για 12-15 λεπτά περίπου.

8.Ομελέτα με δενδρολίβανο σερβιρισμένη με μαρμελάδα
Θερμίδες 410/μερίδα
6 αυγά
80 γραμμάρια μπέικον
ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι
δενδρολίβανο φρέσκο
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι, το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα.
Καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και βάζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο χωρίς λάδι ή βούτυρο, μέχρι να ροδίσει και να γίνει πολύ τρανό.
Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου, το κρεμμύδι, το μπέικον. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μικρό τηγανάκι (σαν αυτά που φτιάχνουμε pancakes) βάζουμε λίγο βούτυρο και ψήνουμε μια μια τις ομελέτες μας, πολύ λεπτές σαν pancakes. Κάθε φορά να καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και να βάζουμε νέο βούτυρο.
Τις διατηρούμε ζεστές μέχρι να ετοιμαστούν όλες.
Τις σερβίρουμε την μια πάνω στην άλλη και τις συνοδεύουμε με μαρμελάδα ή ζελέ μελιού με δενδρολίβανο.

9.Ομελέτα με αρωματικά χορταρικά
Θερμίδες 315/μερίδα
Μερίδες 4
6 αυγά
250 γραμμάρια ντομάτες πολύ ώριμες
2 κρεμμύδια ξερά
80 γραμμάρια μπέικον
ένα ματσάκι ανάμικτα αρωματικά χορταρικά : βασιλικό, μαϊντανό, φρέσκα ρίγανη, φρέσκα μαντζουράνα, όλα ψιλοκομμένα
λάδι, αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες, αφαιρούμε τους σπόρους.
Σοτάρουμε χωρίς λίπος το ψιλοκομμένο μπέικον. Το διατηρούμε ζεστό.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε με λίγο λαδάκι μέχρι να γίνουν όμορφα και τραγανά. Προσθέτουμε στο τηγάνι και τις τομάτες, αλάτι , τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλάτι, πιπέρι και τα 2/3 από αρωματικά χορταρικά.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, ρίχνουμε τα υπόλοιπα αρωματικά λαχανικά.
Σε ένα μικρό τηγανάκι ψήνουμε μια μια τις ομελέτες μας. Γίνονται 8 μικρές ομελέτες ή αν θέλετε 4 μεγάλες. Διατηρούμε τις ομελέτες μας ζεστές.
Σερβίρουμε την κάθε ομελέτα ως εξής : Απλώνουμε την ομελέτα μας σε μια όμορφη πιατέλα, ρίχνουμε επάνω όλα τα υλικά : τα κρεμμύδια, τις τομάτες, το μπέικον και πασπαλίζουμε με λίγα αρωματικά χορταρικά.

10.Ομελέτα με σπαράγγια και καπνιστό σολομό
Θερμίδες 390/μερίδα
Μερίδες 4
6 αυγά
1 δεματάκι φρέσκα άγρια σπαράγγια
δύο φρέσκα κρεμμυδάκια
80 γραμμάρια καπνιστός σολομός
δυο κουταλιές κρέμα γάλακτος φυτική
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ,κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια, τα δένουμε πάλι σε δεματάκι και βράζουμε σε αλατισμένο νερό προσέχοντας να είναι οι τρυφερές κορυφές έξω από το νερό (αν έχετε το ειδικό σκεύος για τα σπαράγγια θα είναι πιο εύκολο). Τα βράζετε 10-12 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια , τα κόβουμε σε ροδέλες ακόμα και το πράσινο μέρος τους , τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε προσεκτικά και τα τρυφερά σπαράγγια.
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τον σολομό.
Χτυπάμε τα αυγά με τη κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε προσεκτικά τα σπαράγγια, τα κρεμμύδια και τον σολομό. Ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά.
Βουτυρώνουμε το τηγάνι μας και ψήνουμε τη ομελέτα μας.
Τη σερβίρουμε πολύ ζεστή.

11.Ομελέτα με μύδια
Θερμίδες 250/μερίδα
Μερίδες 4
5 αυγά
800 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα κατεψυγμένα
2 κρεμμύδια φρέσκα
2 κρεμμύδια ξερά
ένα ματσάκι ανάμικτα αρωματικά χορταρικά : μαϊντανός, φρέσκο θυμάρι, άνηθος
ένα μεγάλο κουτάλι τριμμένο τυρί πεκορίνο
λάδι, αλάτι, πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190ο. Ανάβουμε το γκρίλ.
Χρειαζόμαστε ένα τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες όλα τα κρεμμύδια μας, τα σοτάρουμε στο τηγάνι (που μπορούμε να βάλουμε στο φούρνο) με λαδάκι , προσθέτουμε τα μύδια , αλάτι, πιπέρι, βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι και τα αρωματικά χορταρικά.
Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι με τα μύδια, στρώνουμε όμορφα – όμορφα τα υλικά μας μέσα στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η ομελέτα στο κάτω μέρος.
Βάζουμε το τηγάνι μας στο γκρίλ και αφήνουμε να ροδίσει η ομελέτα και από πάνω.
Αφήνουμε την ομελέτα μας να κρυώσει και τη σερβίρουμε σε φέτες πασπαλισμένες με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένα αρωματικά χορταρικά.

Related Posts