Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου

Υλικά:
1080 γρ γάλα φρέσκο
5 κ.ς. ζάχαρη
5 κ.ς. κορν φλάουρ
3 βανίλιες
250 γρ. βούτυρο
250 γρ κουβερτούρα
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
τριμμένη κουβερτούρα για επικάλυψη
1 τενεκεδακι ζαχαρούχο γάλα
1 τενεκεδακι morfat creamy

Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τις κουβερτούρες.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα κ μόλις πάρει βράση ρίχνουμε λίγο γάλα σε ένα μπολάκι με το κορν φλάουρ κ το δουλεύουμε μέχρι να λιώσει.
Πιάνουμε μια σήτα κ περνάμε το μείγμα κορν φλάουερ να φύγουν όλοι οι βόλοι κ να διαλυθούν για να μη σβολιάσει η κρέμα μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε το γάλα μας, ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει κ να μη σβολιάσει, έπειτα ρίχνουμε κ τη ζάχαρη και το μείγμα με τις κουβερτουρες κ τέλος μόλις πήξει ρίχνουμε τις βανίλιες.
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στην πηχτή κρέμα κ ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί κ το στρώνουμε κ το αφήνουμε να πήξει.
Αφού παγώσει κ αφού έχουμε βάλει το ζαχαρούχο κ το morfat creamy για 30'-1 ώρα στο ψυγείο, τα χτυπάμε μαζί με μίξερ χειρός να ομογεννοποιηθούν και να πήξει, να γίνει μια κρέμα.
Έπειτα ρίχνω το μείγμα πάνω στο γλυκό κ το στρώνω ομοιόμορφα, ρίχνω κ την τριμμένη κουβερτούρα για επικάλυψη κ το βάζω στο ψυγείο να πήξει!
Λεμονιά Βασιλειάδη

Related Posts