Τηγανίτες από πατάτες

Μία συνταγή που ευελπιστούμε ότι θα γίνει από τις αγαπημένες της οικογένειάς σας.
Οι τηγανίτες πατάτες μπορούν να παίξουν τόσο το ρόλο του σνακ, όσο και του συνοδευτικού σε ένα πιάτο με ψητό κρέας.

Υλικά:
  • 1 κρεμμύδι
  • 6 πατάτες
  • 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι αρκετό για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το αλέθουμε στο πολυμίξερ, ώστε να γίνει ψιλοκομμένο αλλά όχι λιωμένο.
Κάνουμε το ίδιο και με τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με το κρεμμύδι σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, τα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα καλά.
Οι πατάτες θα βγάλουν υγρά για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε λίγο, πριν τις τηγανίσουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και αρχίζουμε με το χέρι μας να φτιάχνουμε τηγανίτες και να τις βουτάμε στο λάδι.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές, τις βάζουμε σε πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Αν θέλουμε να τις ψήσουμε στο φούρνο, στο ταψί μας στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και με κουταλιά κουταλιά βάζουμε το μίγμα μας στο ταψί.
Το πατάμε και λίγο από πάνω για να ανοίξει.
Από πάνω ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία έως ότου ροδοκοκκινίσουν και οι δύο πλευρές.
lovecooking

Related Posts