Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιαουρτοκεφτέδες

.
Τρώγονται κρύοι και διατηρούνται στο ψυγείο.
Υλικά
Για 8-10 άτομα
  • ξύσµα από 1 λεµόνι
  • ξύσµα από 1 πορτοκάλι
  • ½ µατσάκι µυρώνια ψιλοκοµµένα
  • λίγο φρεσκοτριµµένο πιπέρι άσπρο ή μαύρο
  • ελαιόλαδο για τη συντήρηση
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψιλό
  • Ξύσµα από 1 λάιµ (µοσχολέµονο)
Εκτέλεση
Σε ένα μεταλλικό μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι µε το αλάτι, το τοποθετούμε σε διπλό τουλπάνι και το κλείνουμε σφιχτά.
Το κρεμάμε κάπου να στραγγίξει και ρίχνουμε ένα σκεύος από κάτω για να μαζεύει τα υγρά.
Το αφήνουμε για 10-12 ώρες να στραγγίξει εντελώς.
Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος ανοίγουμε το τουλπάνι και δοκιμάζουμε αν το μείγμα πλάθεται σε μικρές μπαλίτσες.
Αν είναι υγρό, το κλείνουμε πάλι και το αφήνουμε για λίγες ώρες ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο το γιαούρτι, το ανακατεύουμε µε το ξύσµα από λεµόνι, πορτοκάλι και λάιµ, τα µυρώνια, το πιπέρι και πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες.
Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και γεµίζουµε το σκεύος µε ελαιόλαδο.
boro

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια