Κοφτό μακαρονάκι με μπέικον και Philadelphia

Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά:
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
4 φέτες μπέικον ή ζαμπόν
φλυτζ. τσαγιού PHILADELPHIA
αλάτι
πιπέρι
αρκετή ρίγανη
ελαιόλαδο
λίγο λευκό κρασί

Εκτέλεση:
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κατόπιν τα στραγγίζετε σε ένα τρυπητό μπολ.
2. Μετά, τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και ανακατεύετε.
3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ψιλοκόβετε το μπέικον ή το ζαμπόν και το κρεμμυδάκι και τα τσιγαρίζετε σε λίγο ελαιόλαδο για μερικά λεπτά. Σβήνετε με το λευκό κρασί.
4. Στη συνέχεια, προσθέτετε το Philadelphia, το πιπέρι και τη ρίγανη και αφήνετε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει, μέχρι να δέσει καλά.
5. Σερβίρετε σε ένα πιάτο και στολίζετε με ένα κλωναράκι μαϊντανό.

Related Posts