Αγγιναροσαλάτα

Δεν είχα ποτέ σκεφτεί να τα βάλω όλα ωμά σε μια φοβερή σαλάτα, που σερβίρεται και σαν κυρίως χορταστικό πιάτο, σε μια ωμή εκδοχή της α λα πολίτα.
Μην την κάνετε, όμως, με κατεψυγμένα λαχανικά.
Άλλη χάρη έχουν τα φρέσκα.

Υλικά:
4 φρέσκιες αγγινάρες, κομμένες σε λεπτές φετούλες και περασμένες με μια λεμονόκουπα, για να μην χάσουν το χρώμα τους
1 φλ. φρέσκος αρακάς που θα ζεματίσουμε για 2 λεπτά σε νερό που βράζει με 1 κ.σ. ζάχαρη και αλάτι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με όλο τους το πράσινο) σε ροδέλες
1-2 ανοιξιάτικα καροτάκια σε λεπτές φέτες ή μπαστουνάκια
1/4 ματσάκι μάραθο
1/4 ματσάκι δυόσμο
1/4 ματσάκι άνηθο
1 πράσινη σαλάτα ή λίγο μαρούλι χοντροκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι ή 1 λάιμ
ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι-πιπέρι
(προαιρετικά παξιμαδάκια για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε χοντροκομμένα με το χέρι τα φρέσκα μυρωδικά, προσθέτουμε χοντρό αλάτι, πιπέρι και λεμόνι μαζί με το ξύσμα του και ανακατεύουμε καλά, καλύτερα με τα χέρια μας.
Ψιχούλη

Related Posts