Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οδηγός για Μπουφέ 🍔🍕🍠 Buffet Guide

Buffet Guide
.

#3 μέρες πριν τον μπουφέ, ξεκαθαρίζουμε το ψυγείο μας ώστε να έχουμε χώρο για τα πράγματα που θα χρειαστεί να συντηρήσουμε πριν την ημέρα του μπουφέ.

#Κανονίζουμε να έχουμε στα συρτάρια μας αλουμινόχαρτο και μεμβράνη.Πώς να φτιάξετε λουλούδια τυριού ΕΔΩ
Finger food ΕΔΩ
Οργανώσετε ένα μπουφέ - γεύμα ΕΔΩ

#Κάποια πράγματα που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας κατά την επιλογή των εδεσμάτων είναι τα ελαφριά γεύματα για να μην βαρύνουμε τους καλεσμένους μας, να μην έχουμε πολλές ρευστές σάλτσες για να μην λερωθούν οι άνθρωποι και όσο το δυνατόν τα περισσότερα εδέσματα να τρώγονται ακόμη και με το χέρι. Αποφεύγουμε πιάτα που προϋποθέτουν την χρήση μαχαιριού
#Βάζουμε τα πιάτα μας στον μπουφέ με μια λογική σειρά, σαν να τρώγαμε σε κανονικό τραπέζι, πρώτα τα ατομικά πιάτα, στην συνέχεια τις σαλάτες και τα ορεκτικά τέλος τα κύρια πιάτα και στο τέλος του τραπεζιού τα ατομικά μαχαιροπίρουνα τυλιγμένα σε χαρτοπετσέτες.
#Εαν είναι δυνατόν βάζουμε το τραπέζι σε σημείο ώστε να είναι προσιτό από όλες τις πλευρές.
#Σερβίρουμε τα εδέσματα σε διαφορετικές πιατέλες, με διαφορετικά σχήματα και αν είναι δυνατόν σε διαφορετικά ύψη (για να δώσουμε ύψος σε ένα πιάτο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά βιβλία τα οποία θα καλύψουμε με διακοσμητικό χαρτί), θα είναι πιο εντυπωσιακός ο μπουφές και
θα ξεχωρίζουν τα εδέσματα.
#Γράφουμε σε χαρτάκια μπροστά από κάθε πιατέλα τι ακριβώς είναι αυτό που σερβίρουμε.
#Κρατάμε ζεστά στον φούρνο τα συμπληρώματα των πιάτων που θα αδειάσουν γρήγορα
#Aν είναι δυνατόν ετοιμάζουμε μερικά ορεκτικά χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες δηλαδή ορεκτικά που ούτε καν χρειάζονται πιάτο.
#Οι φρυγανιές, οι φέτες από ψωμάκι, τα παξιμάδια κλπ είναι απαραίτητα και πολλές φορές παίρνουν την θέση του μαχαιροπίρουνου.
#Έχουμε χαρτοπετσέτες σε εμφανές μέρος, διαθέσιμες για όλους
#Προπονούμε ώστε να υπάρχουν διάφορες σκόρπιες καρέκλες στον χώρο, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να κάτσουν πολύ ώρα όρθιοι.
#Έχουμε διαθέσιμα τραπεζάκια για να ακουμπάνε οι καλεσμένοι μας τα ποτήρια τους.
#Έχουμε σε εμφανή σημείο που να μην παρεμποδίζει το καλάθι αχρήστων, σχεδόν όλοι θέλουν κάτι να πετάξουν. Αν είναι δυνατόν βάζουμε περισσότερα σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
΄Eνα καλό μενού θα ήταν
  • 3 σαλάτες. Μια πατατοσαλάτα και μια μακαρονοσαλάτα (οι οποίες φτιάχνονται από πριν και τις συντηρούμε κατευθείαν στο ψυγείο μέσα στα σκεύη που θα τις σερβίρουμε καλυμμένα με μεμβράνη) και μια φρέσκια σαλάτα με λαχανικά η σαλάτα σε μπρουσκέτες)
  • Κράκερς, φρυγανιές με διάφορα ντιπ, τυροσαλάτες
  • 1-2 πίτες ( οι πίτες βολεύουν γιατί γίνονται εύκολα, κόβεις τα κομμάτια και τα σερβίρεις σε μια πιατέλα, επίσης έχουν το plus ότι γίνονται από πριν)
  • 1 σουφλέ ή ογκρατέν, φαγητό φούρνου όπως το παστίτσιο ή τα λαζάνια (επίσης βολικό, φτιάχνονται από πριν κόβονται σε κομμάτια και σερβίρονται).
  • 2-3 είδη κρέατος σε μπουκιές (σουβλάκια, κεφτεδάκια, μια τηγανιά που δεν στεγνώνει αφού έχει μια υποτυπώδη σάλτσα, λουκάνικα κτλ τα οποία θα τα ψήσουμε την προηγούμενη, τα κρατάμε σε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο στο ψυγείο και τα ζεσταίνουμε καλά την επόμενη "βρέχοντας τα ελαφρώς με λίγο ζωμό κοτόπουλο)
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια