Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γωγώ Τσαμπά

Με 178 πω πω πω πω διάσημη η Γωγώ Τσαμπά και τα καγκέλια
Το όνομά της έχει γίνει γνωστό το τελευταίο χρονικό διάστημα, μιας και στο ρυθμό των τραγουδιών λικνίζεται όλη η....

Ελλάδα!
Γεννήθηκε: 9 Δεκέμβρη στον Ορχομενό

Το κομμάτι της «Δε σου κάνω τον Άγιο» παίζει σε ραδιόφωνα και μαγαζιά και όλοι γνωρίζουν τη Γωγώ Τσαμπά σήμερα.
Με την ερμηνεία της αυτή έγινε γνωστή, ενώ 2.500.000 viewers στο YouTube μέχρι στιγμής χορεύουν με το τραγούδι των Χρυσοβέργη-Γιατρά που ερμήνευσε για πρώτη φορά πριν πολλά χρόνια ο Δημήτρης Κοντολάζος. H νεολαία σήμερα το αγκάλιασε περισσότερο ζεστά από ποτέ.
«Η καταγωγή μου είναι από τον Ορχομενό Βοιωτίας, όπου μένω μέχρι σήμερα μαζί με τη μαμά μου και τις δύο αδερφές μου. 
Παρακολούθησα το σχολείο μέχρι και τη Β΄ Λυκείου οπότε και άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το τραγούδι»

Ο πατέρας της Θοδωρής Τσαμπάς (Μποδοσάκης) ήταν τραγουδιστής δημοτικών τραγουδιών και ιεροψάλτης και έτσι από μικρή ηλικία είχε παρόμοια ακούσματα από την ελληνική δημοτική παράδοση. Οι αναμνήσεις των παιδικών της χρόνων είναι πολύ ευχάριστες γιατί είχε την τύχη να έχει πολλούς και καλούς φίλους με τους οποίους μεγάλωσαν μαζί και διατηρούν άριστες σχέσεις μέχρι και σήμερα.
«Ο πρώτος άνθρωπος που με παρότρυνε να ασχοληθώ με το τραγούδι και που διέκρινε το ταλέντο σε εμένα ήταν ο Παρασκευάς Σανίδας αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες στη χορωδία “Καλλιτεχνική πορεία Ορχομενού”», αναφέρει, αλλά σημαντικό ρόλο στη σημερινή καλλιτεχνική της πορεία έπαιξε η φιλόλογός της στη Β’ τάξη του Λυκείου Καίτη Καρανάσου, η οποία την απέτρεψε να συνεχίσει το σχολείο, διακρίνοντας την κλίση της και την αγάπη της για το δημοτικό τραγούδι. «Είσαι πλασμένη για το τραγούδι και όχι για τα γράμματα» της είπε και έτσι ήταν, αφού και η ίδια η Γωγώ ένιωθε ότι γεννήθηκε για να τραγουδά.
Η πρώτη της εμφάνιση μπροστά σε κόσμο έγινε δώδεκα χρόνια πριν, το 2000, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η χορωδία, στο πλευρό του πατέρα της. Από εκεί και μετά οι δρόμοι και τα φτερά της άνοιξαν και άρχισε να τραγουδά σε πανηγύρια μαζί με τον μπαμπά της αρχικά και στη συνέχεια μόνη της, πλαισιώνοντας αξιόλογους δημοτικούς καλλιτέχνες που τη στήριξαν και τη βοήθησαν.
«Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες και προβλήματα τα οποία με έκαναν πιο δυνατή και με έμαθαν να αντέχω και να ξεπερνώ τις όποιες αντιξοότητες του επαγγέλματός μου, που δεν είναι και λίγες», μας λέει. Πέντε χρόνια μετά από την πρώτη της εμφάνιση αρχίζει να γίνεται γνωστή. «Από τη στιγμή που αποφάσισα να υπηρετήσω το δημοτικό τραγούδι, δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, αλλά πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε σε αυτό και η οικογένειά μου που ήταν δίπλα μου και με στήριξε ακόμα και όταν εγώ είχα κάποιες αμφιβολίες για το μέλλον μου».
Οι φωνές που τη μάγευαν και που θα ήθελε να τους μοιάσει ήταν η Φιλιώ Πυργάκη, η Σοφία Κολλητήρη, η Τασία Βέρρα, ο Στάθης Κάβουρας, ο Γιώργος Τζαμάρας και ο Ανδρέας Τσαούσης. Το 2003 κυκλοφορεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Η αγάπη μας τραγούδι» του μουσικοσυνθέτη Βασίλη Φωτίου, ενώ το 2004 βγήκε το δεύτερο άλμπουμ «Αγάπη μου ξημέρωσε», όπου περιλάμβανε το κομμάτι «Δεν σου κάνω τον άγιο».
Το 2012 κυκλοφόρησε την επόμενη προσωπική της δουλειά με τίτλο «Από μια μεγάλη αγάπη». Το 2013 στο περιοδικό «Πίστα» κυκλοφόρησαν δύο δουλειές της που περιείχαν και το τραγούδι «Δεν σου κάνω τον άγιο»… Πόλεμος… Το περιοδικό πούλησε τρελά και τα κλαμπ άρχισαν να παίζουν το κομμάτι. Ο Γιώργος Τσαλίκης το ακούει και το κάνει και εκείνος με επιτυχία επανεκτέλεση. Η Γωγώ Τσαμπά το ακούει από τον Γιώργο Τσαλίκη και της αρέσει. Μάλιστα σε δικά της πρόσωπα έχει πει ότι και η ερμηνεία του αλλά και η ενορχήστρωσή του είναι μοναδικά.
Ωστόσο, τα μουσικά της ακούσματα δεν περιορίζονται μόνο στη δημοτική μουσική. «Δεν ακούω μόνο παραδοσιακά κομμάτια», εξομολογείται. «Είμαι λάτρης της Μαρινέλλας, του Γιάννη Πάριου, της Ελένης Βιτάλη, της Χαρούλας Αλεξίου και του Δημήτρη Μητροπάνου. Τις ελεύθερες ώρες μου ακούω τραγούδια τους. Επίσης ξεχωρίζω σαν ιδιαίτερες φωνές τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, τον Γιώργο Μαζωνάκη, την Πάολα και τη Νατάσα Θεοδωρίδου».
Η επιτυχία για τη Γωγώ ήταν αναμενόμενη αφού το κομμάτι «Δεν σου κάνω τον άγιο» έσκισε! Όλοι μιλούσαν για το νέο αστέρι «Γωγώ Τσαμπά», ένα νέο κορίτσι που δεν περίμενε μετά από τόσο κοπιαστική δουλειά να της «κάτσει» ένα κομμάτι και να την ζητάνε όλοι. Όπως λέει, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και έμαθε να έχει λίγες απαιτήσεις από τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα το τηλέφωνό της χτυπάει συνεχώς, απανωτές προτάσεις από μαγαζιά… Α’ Εθνικής για να εμφανιστεί δίπλα σε δυνατά ονόματα, αλλά εκείνη αρνείται σε όλους. Δεν τη δελεάζει το χρήμα που της υπόσχονται.
Προτιμά να παραμείνει πιστή στο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι για την ώρα και συνεχίζει να τραγουδά στην επαρχία και στο κοινό της που τη λατρεύει και την ακολουθεί πιστά τόσα χρόνια. Αυτό το κοινό δεν την πρόδωσε ποτέ και η Γωγώ δεν τους αφήνει από τη μια στιγμή στην άλλη με την ξαφνική επιτυχία που της άνοιξε διάπλατα την πόρτα.
Μεγάλωσε σε μια δεμένη και αγαπημένη πολυμελή οικογένεια και «έτσι θέλω να είναι και η δική μου, να αποκτήσω πολλά παιδιά». Για την ώρα στην προσωπική της ζωή είναι ελεύθερη και έχει δίπλα της πολλούς φίλους με τους οποίους της αρέσει να βγαίνει και να διασκεδάζει όταν έχει ελεύθερο χρόνο από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.
Την πρώτη της απόπειρα σε νυχτερινό μαγαζί θα την κάνει από αύριο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο «Figaro Live», για περιορισμένες εμφανίσεις. Εκείνη, όπως λένε άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος, «δεν έχει πάρει ακόμα χαμπάρι τη δημοσιότητα και γι’ αυτό δεν έχει καβαλήσει καλάμι και πατάει γερά στα πόδια της, οργανώνοντας μεθοδικά τα επόμενα βήματά της».
Κι αυτό γιατί δεν ξεχνά ποτέ και ακολουθεί πιστά τις συμβουλές του πατέρα της ο οποίος στάθηκε βράχος δίπλα της. Ο θάνατός του πριν από 3,5 χρόνια της κόστισε πολύ. «Τα λόγια του δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Να είμαι μετρημένη και σεμνή, τίμια και αξιοπρεπής. Αυτά με συμβουλεύει και η μητέρα μου καθημερινά, στην οποία και έχω ιδιαίτερη αδυναμία». Κουβαλάει την ευχή της πάντα μέσα στην καρδιά της και σε κάθε της εμφάνιση, πριν βγει στην πίστα, κάνει τον σταυρό της και προσεύχεται.
Η Γωγώ Τσαμπά ήρθε για να μείνει και θέλει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στον κόσμο που την αγάπησε, στους νέους θαυμαστές που απέκτησε και που τους έκανε να την ακολουθούν ευλαβικά! Είναι η κατάλληλη στιγμή να την υποδεχτούμε…
Πέντε χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση αρχίζει και γίνεται γνωστή. «Από τη στιγμή που αποφάσισα να υπηρετήσω το δημοτικό τραγούδι, δεν μετάνιωσα την επιλογή μου, αλλά πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου και με στήριξε ακόμη και όταν είχα κάποιες αμφιβολίες για το μέλλον μου», καταλήγει η τραγουδίστρια.
news

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια