Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης 1928-2014

Εκοιμήθη την Κυριακή, σε ηλικία 86 ετών, ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης της Ιεράς Μόνης Πεντέλης.
Ο αρχιμανδρίτης ήταν ένας προβεβλημένος κληρικός, ο οποίος υπεράσπιζε με πάθος τις απόψεις του. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο και άφησε πίσω του μεγάλο συγγραφικό έργο.
Ο Τιμόθεος Κιλίφης γεννήθηκε το 1928 στο Αίγιο, όπου τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο το 1948.
 Το 1952 συνεργάστηκε αρχικά και κατόπιν έγινε μέλος της Αδελφότητας Θεολόγων «Η Ζωή» και το 1960 της Αδελφότητας Θεολόγων «Ο Σωτήρ», απ' όπου κι αποχώρησε το 1972 για να γίνει μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στην οποία έμεινε μέχρι τον θάνατό του.
Ήταν τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.
Στις 20 Δεκεμβρίου 2000 βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με το βραβείο Α' τάξεως και το Χρυσό Μετάλλιο, για τη λογοτεχνική και την εν γένει προσφορά του στα γράμματα, αλλά και στην κοινωνία.
Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Φλωρεντίας, Τεχνών, Λογοτεχνίας, Επιστημών, Εργασίας και Θεάματος, στις 24 Νοεμβρίου 2001, τον ανακήρυξε Επίτιμο Ακαδημαϊκό με χρυσό Μετάλλιο, «για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή του στην επιβεβαίωση των υψηλότερων ιδανικών της ζωής, για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό». 

ΣΧΟΛΙΑ

3 Σχόλια

  1. Αιωνία του η Μνήμη!!!...Ας Αναπαυθεί η Ψυχούλα του!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/3/14, 10:06 μ.μ.

    Καλό σου ταξίδι ,άνθρωποι αν και σένα σπανίζουν στην εποχή μας , θα σε θυμόμαστε πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/3/14, 10:20 μ.μ.

    Τίμισε την ιεροσύνη .Ας τον έχουν παράδειγμα οι νεότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή