Κορμός παγωτό

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 πακέτο τυρί μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά του γλυκού εσπρέσο
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 σφηνάκι λικέρ baileys
1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Διαλύουμε τον εσπρεσσο μέσα στο λικέρ, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε μίξερ, εκτός από τα μπισκότα, τα οποία σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τέλος.
Ανακατεύουμε τα υλικά καλά με τα χέρια μας για να ενωθούν αλλά δεν τα πιέζουμε πολύ για να μη λιώσουν.
Σε μία μακρόστενη φόρμα τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με το μείγμα πατώντας το καλά με το χέρι για να μην μείνουν κενά.
Τοποθετούμε τα μπισκότα.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για να παγώσει.
Κατόπιν το ξεφορμάρουμαι, το τοποθετούμε σε μία πιατέλα και το κόβουμε σε κομμάτια για να το σερβίρουμε περιχύνοντας υγρή κουβερτούρα.
artopoieiasyntages.blogspot.gr

Related Posts