Ταραμάς της μαμάς

Τι χρειαζόμαστε:
4-5 πατάτες μέτριες
4 κ.σ. κόκκινο ταραμά
1-1½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ανθρακούχο νερό
1-1,5 λεμόνια τον χυμό

Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε απο βραδύς τις πατάτες μας για να είναι μαλακές και κρύες.
Βάζουμε τον ταραμά στο multi-μούλτι και τον χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά ελαιόλαδο. Χτυπάμε ρίχνουμε λάδι, χτυπάμε ρίχνουμε λάδι.
Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα στο multi-μούλτι.
Προσθέτουμε τις πατάτες μας λίγες λίγες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό απο τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα για να φτιάξουμε τον επιθυμητό ταραμά.

Λίγα μυστικά ακόμα
Ο ταραμάς σε κάθε βήμα θέλει καλό χτύπημα για να αφομοιωθούν όλα τα υλικά. Άν δεν σας ικανοποιεί η γέυση τότε μπορείτε να βάλετε περισσότερο χυμό λεμονιού. Γράφω 4-5 πατάτες, αναλόγος το μέγεθος της πατάτας. Αυτό θα το δείτε καθώς χτυπάτε τον ταραμά, αν θέλει 4 ή 5. Καλή επιτυχία.
www.sintagespareas.gr

Related Posts