Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κινέζικο Ωροσκόπιο. Τι ζώδιο είσαι

Κινέζικο Ωροσκόπιο
Το κινέζικο ωροσκόπιο γεννήθηκε σε έναν πανάρχαιο πολιτισμό, που έδινε μεγάλη σημασία στις μυστηριώδεις δυνάμεις που επηρεάζουν την εξέλιξη της ανθρώπινης ζωής.
Σύμφωνα με την παράδοση, το 2637 π.Χ. ο Αυτοκράτορας Χουάνγκ Ντι κωδικοποίησε τα 111 γνωστά άστρα.
Στη συνέχεια. οι αρχαίοι κινέζοι αστρονόμοι συνέδεσαν τους πέντε βασικούς πλανήτες με τα πέντε βασικά στοιχεία από τα οποία αποτελείται ολόκληρο το σύμπαν: Τον Δία με το Ξύλο, τον Άρη με τη Φωτιά, τον Κρόνο με τη Γη, την Αφροδίτη με το Μέταλλο και τον Ερμή με το Νερό. Η θέση τους στον ουρανό όταν γεννιόταν κάποιος, σε συσχετισμό με τον Ήλιο και τη Σελήνη, επηρέαζαν την μοίρα του. Αυτά ως προς τα προσωπικά κινέζικα ωροσκόπια, που οι αστρολόγοι της Κίνας κατάρτιζαν με μεγάλη επιμέλεια σε όλες τις σημαντικές φάσεις της ζωής ενός ανθρώπου. Στο κινέζικο ωροσκόπιο υπήρχαν όμως και τα ζώδια, που έδιναν μια γενικότερη σκιαγράφηση της ανθρώπινη προσωπικότητας.

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Τα ζώδια στο κινέζικο ωροσκόπιο είναι δώδεκα κι έχουν όλα ονόματα ζώων. Δεν αντιστοιχούν σε αστερισμούς ή γενικά σε ουράνια σώματα, αλλά στα ίδια τα ομώνυμα πλάσματα. Για το πώς επιλέχτηκαν, υπάρχει ένας όμορφος μύθος. Σύμφωνα με αυτόν, όταν ο Βούδας ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τη γήινη ύπαρξή του, κάλεσε κοντά του όλα τα ζώα να τον αποχαιρετίσουν. Μόνο δώδεκα ήρθαν. Για να τα τιμήσει, ο Βούδας έδωσε τα ονόματά τους στα ζώδια και μάλιστα τα τοποθέτησε ανάλογα με τη σειρά που έφτασαν κοντά του. Έτσι, ο κινέζικος ζωδιακός κύκλος περιλαμβάνει τον Ποντικό, τον Βούβαλο, την Τίγρη, τον Λαγό, τον Δράκοντα, το Φίδι, το Άλογο, την Κατσίκα, τον Πίθηκο, τον Πετεινό, τον Σκύλο και τον Χοίρο. Το καθένα από αυτά τα πλάσματα δίνει στους ανθρώπους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. 

Κάθε ζώδιο με τη χρονιά του
Όμως, σε αντίθεση με το δυτικό ωροσκόπιο και τα περισσότερα άλλα ωροσκόπια που γνωρίζουμε, στο κινέζικο το καθένα από τα 12 ζώδια διαρκεί μια ολόκληρη χρονιά. Έτσι έχουμε διαδοχικά τη χρονιά του Ποντικού, του Βούβαλου, της Τίγρης κλπ. σε μια κυκλική εναλλαγή. Το 2012 είναι η χρονιά του Δράκοντα. Τα παιδιά που γεννιούνται φέτος ανήκουν σε αυτό το ζώδιο.
Σύμφωνα λοιπόν με την κινέζικη αστρολογία, τα άτομα που γεννήθηκαν στην ίδια χρονιά έχουν και το ίδιο ζώδιο. Με μια διαφορά: ότι οι κινέζοι χρησιμοποιούν στη χρονολόγηση το σεληνιακό ημερολόγιο. Η κάθε καινούργια χρονιά τους δεν αρχίζει την 1η Ιανουαρίου, αλλά στην ημερομηνία της δεύτερης Νέας Σελήνης μετά από το χειμερινό ηλιοστάσιο (την 21η Δεκεμβρίου). Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνος ξεκινά σε μια διαφορετική κάθε φορά ημερομηνία, μεταξύ του τέλους Ιανουαρίου και των μέσων Φεβρουαρίου. Με άλλα λόγια, κάθε κινέζικη χρονιά ξεκινά και τελειώνει μερικές μέρες αργότερα από τη δική μας.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ
Άρα λοιπόν, για να βρει κανείς το ζώδιό του, αν είναι γεννημένος Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, θα πρέπει να λάβει υπόψη του και το πότε έπεσε η κινέζικη Πρωτοχρονιά εκείνου του έτους.
Κάνοντας κλικ εδώ μπορείς να δεις ποιο είναι το κινέζικο ζώδιό σου ανάλογα με τη χρονιά που γεννήθηκες.
Ορισμένα ζώδια ταιριάζουν περισσότερο και άλλα λιγότερο μεταξύ τους. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με θέματα σχέσεων, αλλά και με τις γενικότερες ετήσιες προβλέψεις. Έτσι, αν είσαι για παράδειγμα Ποντικός, η καλύτερη χρονιά για σένα θα είναι η δική σου, που… ατυχώς έρχεται κάθε 12 χρόνια, αλλά κι επίσης οι χρονιές του Δράκοντα και του Πιθήκου. Από την άλλη, στις χρονιές του Αλόγου, του Πετεινού και του Λαγού τα πράγματα δεν θα έρχονται πάντα όπως επιθυμείς.
Για να βρεις το ζώδιό σου στο κινέζικο ωροσκόπιο, κάνε κλικ εδώ.

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ: ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ

Κατόπιν, δες αναλυτικά το πορτρέτο του ζωδίου σου, τα χαρίσματα και τις αδυναμίες σου, τα καλύτερα ζωδιακά σου ταιριάσματα και τις χρονιές που είναι για σένα ευνοϊκότερες και δυσκολότερες, κάνοντας κλικ σε αυτό που σε ενδιαφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια