Ψητά κάστανα με δενδρολίβανο

Χρόνος Προετοιμασίας 45'

ΥΛΙΚΑ:
1000 γρ. κάστανα
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 2-3 κλωνάρια
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Χαράσουμε τα κάστανα.
Τα μουλιάζουμε σε ένα μπόλ με ζεστό νερό για 1-2 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε.
Βάζουμε τα κάστανα σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το δενδρολίβανο, 2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν τα κάστανα απο το μίγμα των μπαχαρικών.
Μεταφέρουμε τα κάστανα στο κέντρο ενός μεγάλου κομματιού αλουμινόχαρτου και ανασηκώνουμε τις άκρες του χωρίς όμως να το κλείσουμε.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35-45 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος που έχουν τα κάστανα.
Αφού ψηθούν τα κάστανα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο αλουμινόχαρτο.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη.
cookbox.gr

Related Posts