Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιχθύες 19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου

Να σας συστηθώ!
Είμαι ο εορτάζων του μήνα και ανήκω στο ζώδιο των Ιχθύων.
Τα γενέθλιά μου ξεκινούν στην καρδιά του χειμώνα και τελειώνουν στην αρχή της άνοιξης.
Είμαι εγώ που φιλοξενώ και τα δίσεκτα έτη, εναρμονίζοντας τον ημερολογιακό κύκλο και διατηρώντας την ισορροπία στις εποχές.
Ο συνειρμός μου εδώ (γιατί είμαι και συνειρμικός τύπος) είναι το αριστούργημα του Vivaldi οι «4 εποχές», που σαν Ιχθύς και αυτός το έγραψε με πνευματικό μεγαλείο.
Η προσωπική μου ισορροπία παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα τόσο, που ο Ζυγός μπροστά μου φαντάζει ακροβάτης.
Βρίσκω όμως διέξοδο στη δημιουργία μέσα από τη σφαίρα της φαντασίας μου, που είναι αχαλίνωτη. Ακριβώς σαν τις αμίμητες ταινίες του Ιχθύ Bunuel.
Μαζί με την ασταμάτητη έμπνευσή μου και τη δαιμόνια διαίσθηση, μπορώ να κάνω θαύματα.
Θαυμάζω και αγαπώ κάθε καλλιτέχνημα και είμαι πεπεισμένος πως χωρίς τέχνη, ο κόσμος θα ήταν μια μονότονη και αδιάφορη μάζα στο σύμπαν.
Η πραγματικότητα είναι μια έννοια θολή για μένα, καθώς ο κυβερνήτης μου, Ποσειδώνας, φροντίζει να την κρατά μετέωρη και εντελώς υποκειμενική.
Μου λένε πως είμαι φευγάτος, ζω στον κόσμο μου περισσότερο από κάθε άλλον, ενώ λειτουργώ σαν σφουγγάρι στα προβλήματα των άλλων και στους γενικότερους κραδασμούς.
Η αλήθεια είναι πως οικειοποιούμαι τα πάντα λόγω της υπέρμετρης ευαισθησίας μου, ακόμα και εκείνα που ξέρω πως δεν θα γίνουν ποτέ δικά μου.
anais ninΗ ζωή μου μοιάζει με τα ατέλειωτα ημερολόγια της Ιχθύ Anais Nin, που κυνήγησε την αυτογνωσία ισόβια.
Μου αρέσει πολύ να μπερδεύομαι στα χνώτα των άλλων, όχι γιατί είμαι ετερόφωτος αλλά γιατί θέλω
να κατανοήσω τους πάντες και τα πάντα.
Ο συναισθηματισμός μου δεν έχει όρια, αλλά τι κατάλαβαν και οι άλλοι που τον χαλιναγωγούν σαν να είναι ουσία που δεν πρέπει να ξεφύγει από τη δόση της;
Μια και είπα ουσία, η επιρρέπειά μου στο ποτό είναι κάτι που δεν μπορώ να αρνηθώ αλλά και γενικότερα το υγρό στοιχείο με έλκει ολοκληρωτικά.
Το κακό με μένα πως στις αναθυμιάσεις βγάζω έναν άλλον εαυτό, αυτόν που φυσιολογικά ισχυρίζομαι πως δεν κατέχω.
Σκέφτομαι με την καρδιά και το πνεύμα και δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν με θεωρούν έξυπνο ή ανόητο.
Πιστεύω ακράδαντα πως όλα στη ζωή είναι σχετικά, άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η θεωρία της σχετικότητας θεμελιώθηκε από έναν Ιχθύ.
Το πρόβλημά μου είναι πως όλα όσα βλέπω και βιώνω γύρω μου, είναι αυτά που θα ήθελα να δω και να βιώσω και αυτό με οδηγεί σε μια πλάνη, την οποία έχω μάθει να συντηρώ και να με συντηρεί.
Το χάρισμά μου όμως είναι πως αφήνω στους άλλους την αίσθηση πως είναι μοναδικοί, είμαι απόλυτα δοτικός και εξυπηρετικός και θυσιάζομαι γι αυτούς που αγαπώ χωρίς δεύτερη σκέψη.
Εξαρτώμαι πολύ από το συναίσθημά μου αλλά δεν γίνομαι βάρος στους άλλους παρά μόνο στον εαυτό μου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δω, αλλά θα σας παρακαλέσω να μη με κρίνετε αβασάνιστα, για να μην κριθείτε.
Τελειώνοντας και πριν πάω να βάλω το ποτάκι μου καίγοντας τα αρωματικά sticks μου και την υπέροχη Ιχθύ Liza Minnelli να σας τραγουδά, θα σας αφήσω με έναν συλλογισμό. «Υπάρχει άραγε πιο επιτήδειο ζώδιο από μένα»;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια