Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Ωροσκόπος, η Σελήνη και ο χαρακτήρας του παιδιού

The Ascendant, the Moon and the character of the child Αποστολή σχολίων Πλαϊνά πλαίσια Ιστορικό Αποθηκευμένες Συνεισφορά Υπάρχουν διαθέσιμα αποτελέσματα μετάφρασης
Πολλοί γονείς, ψυχαναλυτές και δάσκαλοι σε διάφορα μέρη του κόσμου κατάλαβαν ότι η γνώση της αστρολογίας τους επιτρέπει να γνωρίσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τα παιδιά τους σε βάθος.
Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο να γίνει, διότι οι αστρολογικοί παράγοντες και οι συνδυασμοί μεταξύ αυτών των παραγόντων, οι οποίοι θα μας δώσουν πληροφορίες, είναι πάρα πολλοί. Εδώ, γίνεται αναφορά σε δύο από αυτούς, οι οποίοι είναι και οι βασικότεροι για την διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών (άρα και της δικής σας) και της προσωπικότητας του ατόμου. Οι παράγοντες αυτοί είναι ο Ωροσκόπος και η Σελήνη.
Η Σελήνη ελέγχει τα παιδικά χρόνια και το πατρικό σπίτι. Σ' αυτήν αποδίδονται οι ευθύνες για την διαμόρφωση της ψυχολογίας, του χαρακτήρα και τελικά της φτασμένης προσωπικότητας κάθε ανθρώπου. Η Σελήνη φανερώνει επίσης την πραγματική πλευρά του χαρακτήρα, η οποία όμως δεν γίνεται πάντα φανερή στους άλλους παρά μόνον όταν το άτομο εξοικειωθεί μ' αυτούς.
Αυτή ελέγχει το πώς θα καταχωρηθούν στο υποσυνείδητο του κάθε παιδιού οι εντυπώσεις της παιδικής ηλικίας, οι οποίες θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και την κρυφή πλευρά της ψυχής του, την οποία κρατά για τον εαυτό του εξαιτίας ανασφάλειας, φόβου και ευαισθησίας.
Ο Ωροσκόπος επίσης ελέγχει και αυτός την παιδική ηλικία. Είναι ο αστρολογικός παράγοντας, ο οποίος μας δείχνει πώς πραγματικά θέλει να εκδηλώνεται εκ φύσεως το παιδί, σε αντίθεση με την Σελήνη που συμβάλλει στην κατασκευή ενός δεύτερου χαρακτήρα, διά μέσου της επίδρασης που ασκεί το περιβάλλον, κυρίως το οικογενειακό. Πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους οι οποίοι ενεργούν αντίθετα με αυτό που πραγματικά αισθάνονται. Αυτό οφείλεται στην τοποθέτηση της Σελήνης και του Ωροσκόπου σε ζώδια διαφορετικής φύσεως και χαρακτήρα.
Με βάση τα στοιχεία γεννήσεως του παιδιού σας (ημερομηνία, χρονολογία και ώρα γεννήσεως) βρείτε σε ποιό ζώδιο είναι τοποθετημένοι ο Ωροσκόπος και η Σελήνη του, στον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ του myastro.gr. Στην συνέχεια, διαβάστε την αντίστοιχη ανάλυση, για την θέση που κατείχε ο Ωροσκόπος και η Σελήνη κατά την γέννηση του παιδιού σας, συνδυάζοντας πάντα τις δύο αναλύσεις μεταξύ τους, οι οποίες θα σας βοηθήσουν στην διαπαιδαγώγηση του.
Παράδειγμα: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο στον Ταύρο και Σελήνη στον Ζυγό, τότε διαβάστε πρώτα το κείμενο που αναφέρεται για τον Ωροσκόπο στον Ταύρο και στην συνέχεια διαβάστε το αντίστοιχο κείμενο που είναι γραμμένο για την Σελήνη στον Ζυγό και συνδυάστε τις ιδιότητες του Ωροσκόπου με εκείνες της Σελήνης.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στον Κριό είναι δραστήριο, ηγετικό, τολμηρό, ανήσυχο, έχει αυτοπεποίθηση, παίρνει γρήγορα αποφάσεις και κατέχεται συνεχώς από ενθουσιασμό. Επί πλέον, είναι μεγαλόκαρδο και υπερήφανο.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στον Κριό, έχει την Σελήνη στον Ταύρο, Καρκίνο, Παρθένο, Ζυγό, Σκορπιό, Αιγόκερω ή Ιχθείς, τότε οι ιδιότητες αυτές μετριάζονται κατά πολύ ή λειτουργούν αρνητικά όπως: Υπερβολικό σε όλες του τις ενέργειες και εκδηλώσεις, επιπόλαιο, ανυπόμονο, βίαιο. Δεν είναι ποτέ σύμφωνο με τον εαυτόν του, (ιδιαίτερα αν η Σελήνη του βρίσκεται στα ζώδια Καρκίνο, Σκορπιό ή Ιχθείς) γίνεται δύστροπο, λέει ψέματα, τσακώνεται εύκολα και «χώνει την μύτη του παντού». Τέλος, δύσκολα θα μπορέσετε να το βάλετε σε τάξη.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ
Ψυχολογικά: Αγαπά υπερβολικά την ανεξαρτησία, την περιπέτεια, θέλει να το υπηρετούν οι άλλοι και όχι εκείνο τους άλλους και αυτό διότι έχει πάντα την αίσθηση ότι γεννήθηκε να οδηγήσει τον κόσμο στα πεπρωμένα του. Είναι παράτολμο και μην απορήσετε αν το δείτε να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο ή τοίχο και να παίζει πετροπόλεμο με άλλα παιδιά. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και δύναμη θελήσεως και τελικά κάνει πάντα το δικό του. Όλες οι παραπάνω ιδιότητες τονίζονται περισσότερο, αν τύχει να έχει παράλληλα τον Ωροσκόπο στα ζώδια Κριού, Λέοντα ή Τοξότη.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στον Κριό, τότε πρέπει να το διαπαιδαγωγήσετε έτσι, ώστε να μάθει να καταστέλλει την ανυπομονησία, την απερισκεψία και την βιασύνη του, να σκέπτεται και να ενεργεί με σύνεση και ψυχραιμία. Επίσης, να ελέγχει τον θυμό, τα νεύρα και να μάθει να συγχωρεί τους άλλους. Η διαπαιδαγώγηση από την πλευρά σας, δεν πρέπει να ακολουθείται από φωνές, νεύρα και με τρόπο που προκαλεί ένταση, διότι θα καταφέρετε το αντίθετο απ' αυτό που επιδιώκετε.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στον Ταύρο είναι υπομονετικό, κτητικό, πρακτικό, επίμονο, του αρέσει η καθαριότητα και η τάξη στα πράγματα του. Επίσης είναι ευχάριστο, καλοδιάθετο με τους άλλους και έχει ανάγκη να αισθάνεται ότι το αγαπούν, θέλει να έχει ένα δικό του δωμάτιο όπου να μπορεί να τακτοποιεί τα βιβλία, τα παιχνίδια ή ό, τι άλλο του ανήκει. Αποκτά καλές σχέσεις με τ' άλλα παιδιά, είναι φιλόξενο και συχνά προσκαλεί τους φίλους του στο σπίτι για να τους δείξει τα παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο έχει στην κατοχή του. Είναι όμως λίγο ματαιόδοξο και αυτό φαίνεται αφενός από την τάση του να φυλάει ορισμένα πράγματα του μακριά από τους άλλους και αφετέρου απ' το να φροντίζει την εξωτερική του εμφάνιση με στολίδια και κομψό ντύσιμο.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στον Ταύρο, έχει την Σελήνη στους Διδύμους Λέοντα, Σκορπιό, Τοξότη ή Υδροχόο, τότε μπορεί οι παραπάνω ιδιότητες να λειτουργήσουν αρνητικά. Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται απαιτητικό, ξεροκέφαλο, εγωιστικό, υπερήφανο, ζηλότυπο, άπληστο, τεμπέλικο και οκνηρό. Επίσης, μπορεί να κοιμάται πολλές ώρες, να αδιαφορεί για τους άλλους και να κατέχεται από ατομισμό.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
Ψυχολογικά: Αντιλαμβάνεται μόνον πρακτικά πράγματα, γίνεται συντηρητικό, προσαρμόζεται δύσκολα στο περιβάλλον και σε νέες συνήθειες, είναι υποχρεωτικό, έχει γλυκεία και ευγενική συμπεριφορά. Επίσης είναι κτητικό, απαιτητικό πολλές φορές, και πάντα θέλει να γίνεται το δικό του. Περιστασιακά παρουσιάζει μια περίεργη νευρικότητα ή απότομη συμπεριφορά χωρίς να μπορεί κανείς να καταλάβει την αιτία. Αυτό οφείλεται μάλλον σε δύο λόγους. Πρώτον, διότι εκείνη την στιγμή κατέχεται από υπερβολική ζήλεια και δεύτερον, διότι δεν εκπληρώθηκαν οι απαιτήσεις του.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στον Ταύρο, τότε πρέπει να το διαπαιδαγωγήσετε έτσι, ώστε να μάθει να μην ηγεμονεύει τους άλλους, να καταστέλλει το αίσθημα της υπεροψίας, του εγωισμού και το πείσμα του. Να ενεργοποιείται, διότι τείνει προς την μαλθακότητα, την τεμπελιά και την αδράνεια. Τελικά πρέπει να καταλάβει ότι στην ζωή όλα τα πράγματα δεν έγιναν μόνον για να είναι δικά του.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στους Διδύμους, είναι επικοινωνιακό, έξυπνο και έχει μεγάλη ευλυγισία τόσο στις σκέψεις όσο και στο σώμα. Ενδιαφέρεται για όλους και για όλα, ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και τα καταφέρνει με όλα το ίδιο καλά, διότι η αντίληψη του υπερβαίνει συχνά το συνηθισμένο όριο. Έχει ευφράδεια, του αρέσει η συζήτηση και όταν του δοθεί η ευκαιρία, δεν σταματά να μιλά τόσο, ώστε μερικές φορές γίνεται κουραστικό στους άλλους. Γενικότερα η φύση του είναι ζωντανή, ζωηρή και όλο κινητικότητα. Προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε οτιδήποτε και οπουδήποτε.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στους Διδύμους έχει την Σελήνη στον Ταύρο, Παρθένο, Σκορπιό, Τοξότη Αιγόκερω και Ιχθείς, τότε οι παραπάνω ιδιότητες μετριάζονται. Έτσι, τείνει προς το ψεύδος ιδιαίτερα αν η Σελήνη του βρεθεί στον Σκορπιό, Αιγόκερω και Ιχθείς και λιγότερο στην Παρθένο και Τοξότη. Γίνεται υπερβολικά περίεργο, επιπόλαιο και πολυάσχολο. Τείνει προς την μυθομανία μόνο και μόνο για να γίνεται συζήτηση. Ειρωνεύεται τον οποιοδήποτε και συνεχώς κατέχεται από νευρικότητα. Η πολυπραγμοσύνη και η νευρικότητα που το χαρακτηρίζουν δεν το αφήνουν να συγκεντρωθεί σε ένα πράγμα. Συνήθως δεν τελειώνει αυτό που άρχισε και το εγκαταλείπει για κάτι άλλο, εξαιτίας ενθουσιασμού ή γιατί βαρέθηκε.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Ψυχολογικά: Κατέχεται από ψυχική αταξία και συχνά αλλάζει αποφάσεις, τρόπο συμπεριφοράς και διάθεση. Άλλες φορές γίνεται διπρόσωπο, αντιμετωπίζει τα πάντα με μία ψυχρότητα που προβληματίζει όλους εκείνους που ασχολούνται μαζί του. Αυτές οι ιδιότητες μετριάζονται και γίνονται εποικοδομητικές μόνον στην περίπτωση που έχει Ωροσκόπο στα ζώδια, Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό ή Υδροχόο. Ο καλύτερος όμως συνδυασμός είναι ο ωροσκόπος Κριός, Λέων, και Υδροχόος.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στους Διδύμους, τότε πρέπει να το διαπαιδαγωγήσετε έτσι, ώστε να γίνει περισσότερο αποφασιστικό και θαρραλέο, διαφορετικά θα κατέχεται από αυταπάτες, φανταστικούς φόβους κυρίως σε θέματα υγείας, όπως χρόνια νευρικότητα και πολλές φορές απαισιοδοξία η οποία φτάνει στη μελαγχολία. Μην προσπαθείτε ποτέ να του ανακόψετε κάποια προσπάθεια του και μην το πιέσετε να εργαστεί πάνω στα μαθήματα του χωρίς να σηκώσει κεφάλι. Αποδίδει καλύτερα, αν μελετά τμηματικά ή με διακοπές, διαφορετικά εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια διότι κουράζεται και βαριέται. Μάθετε του να μην γίνεται επιπόλαιο και μην του αναθέτετε ή το πιέζετε να κάνει εργασία ρουτίνας, διότι έτσι ζημιώνετε το παιδί σας ψυχολογικά. Στην προσπάθεια σας να το διαπαιδαγωγήσετε, πρέπει να θυμάστε ότι τόσο ο ήρεμος και μη πιεστικός τρόπος όσο και ο τρόπος υπόδειξης με λογικά και ορθά επιχειρήματα είναι οι καλύτεροι. Κάθε ψέμα ή ψεύτικη υπόσχεση από πλευράς σας θα επιφέρει αντίθετα αν όχι άσχημα αποτελέσματα στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του στο μέλλον.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στον Καρκίνο είναι πολύ ευαίσθητο, συναισθηματικό, στοργικό προς όλους τους οικείους και ιδιαίτερα προς τους γονείς του. Παθητικά ζητά το χάδι και συμπεριφέρεται με γλυκύτητα και νάζι σαν γατούλα. Επίσης είναι αξιαγάπητο, εύπλαστο και προσαρμόζεται εύκολα. Αν το μαλώσετε κλαίει και παραπονείται πολύ εύκολα. Δεν ξεχνά ποτέ τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας, διότι τα αφομοιώνει με κάθε λεπτομέρεια και πάντα «ζει» το παρελθόν. Το σπίτι του είναι ο παράδεισος του και ο παράδεισος του το σπίτι του. Συνήθως δείχνει μεγάλη αγάπη προς την μητέρα του.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στον Καρκίνο έχει την Σελήνη στους Διδύμους, Λέοντα, Τοξότη, Αιγόκερω ή Υδροχόο, τότε είναι υπερευαίσθητο, ιδιαίτερα αν η Σελήνη βρεθεί στον Λέοντα. Με την Σελήνη στους Διδύμους, Αιγόκερω ή Υδροχόο γίνεται δύσπιστο, φιλάργυρο και τρομερά ανασφαλές. Αντίθετα, αν η Σελήνη βρεθεί στον Κριό, Λέοντα, Τοξότη, τότε γίνεται τρομερά σπάταλο, δείχνει δε υπερβολική εμπιστοσύνη και οικειότητα στους άλλους παρόλη την ανασφάλεια που αισθάνεται. Με Σελήνη στον Τοξότη και στους Ιχθείς μπορεί να γίνει θρησκόληπτο.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Ψυχολογικά: Η ψυχολογία του επηρεάζεται τόσο πολύ, ώστε κάθε καλή ή κακή εντύπωση της παιδικής του ηλικίας αποτυπώνεται για τα καλά μέσα στο υποσυνείδητο του. Με κακές εντυπώσεις κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας είναι δυνατόν να παρουσιάσει συμπτώματα παθητικής νευρικότητας, όπως κλάμα χωρίς σοβαρή αιτία, υποχονδρία, θρησκομανία, μελαγχολία. Με καλές εντυπώσεις θα γίνει φιλότιμο, εύθυμο, προνοητικό, προστατευτικό και διαισθητικό.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στον Καρκίνο, τότε πρέπει να το διαπαιδαγωγήσετε έτσι, ώστε να μάθει την πραγματικότητα της ζωής και να μην ζει σε ένα παραμυθένιο κόσμο. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με χαμόγελο έτσι ώστε να δείχνετε ότι αρέσει και σε σας όπως είναι φτιαγμένος ο κόσμος και χωρίς βέβαια να δραματοποιείτε τα πράγματα. Προσπαθήστε να μη βλέπει δραματικά έργα και μην συζητάτε πονεμένες ιστορίες για υποθέσεις άλλων, όταν μάλιστα είναι πολύ δραματικές. Διαφορετικά, πρέπει να γνωρίζετε, ότι καταστρέφετε το παιδί σας ψυχολογικά. Ποτέ μην εμπιστευτείτε να το αφήσετε σε άλλους για οποιοδήποτε λόγο, εκτός και αν πρόκειται για την μητέρα ή τον πατέρα σας. Τέλος όταν θέλετε να σας υπακούσει ή να το αναγκάσετε να κάνει κάτι, κεντρίστε την ευαισθησία και τα συναισθήματα του.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στον Λέοντα, είναι ήρεμο, παιχνιδιάρικο και υπερήφανο. Έχει τόλμη, μεγαλοψυχία, γενναιοδωρία, δύναμη θέλησης, ειλικρίνεια, ενθουσιασμό και ευγενική συμπεριφορά. Πάντα δείχνει χαρούμενο και ευτυχισμένο. Του αρέσουν τα θεάματα, ιδιαίτερα ο κινηματογράφος και το θέατρο. Συνήθως επηρεάζεται πολύ από τον πατέρα του τον οποίο και υπεραγαπά.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στον Λέοντα, έχει την Σελήνη στον Ταύρο, Σκορπιό, Αιγόκερω, Υδροχόο, ή Ιχθείς, τότε μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα πονηριάς, πανουργίας, υπέρμετρο εγωισμό και ατομισμό.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ
Ψυχολογικά: Αισθάνεται πάντα την ανάγκη να προβάλλεται, να υπερηφανεύεται και να επιβάλλεται στους άλλους. Αρέσκεται στην πολυτέλεια και τα στολίδια μέσω των οποίων προβάλλει τον εαυτόν του. Είναι φιλότιμο και συναισθηματικό, αλλά εκτιμά και αγαπά αυτούς που αναγνωρίζουν τις αξίες του. Πάντα σας δίνει την εντύπωση ότι δεν το ενδιαφέρει τίποτα παρά μόνον το παιχνίδι και ότι δεν είναι ικανό για σοβαρά πράγματα. Μια τέτοια εντύπωση είναι εσφαλμένη, διότι μέσω του παιχνιδιού βρίσκει τον δρόμο του για ανώτερα ζητήματα και ενδιαφέροντα.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στον Λέοντα, τότε πρέπει να το διαπαιδαγωγήσετε με τρόπο μη πιεστικό, διότι η ανεξάρτητη φύση του θα αντιδράσει δυναμικά και πεισματικά, ιδιαίτερα αν τύχει και το προσβάλλετε μπροστά σε άλλους. Πρέπει να του μάθετε, ότι κάθε άνθρωπος έχει την δική του αξία και ότι δεν μπορεί να γίνεται δεσποτικό και απαιτητικό με τους ανθρώπους σαν να ήταν αυτοί κατώτεροι του. Κάθε συμβουλή πρέπει να μεταφέρεται σ' αυτό σαν απλός λόγος και όχι σαν υπόδειξη. Αν θέλετε να κάνει το δικό σας, διεγείρετε την φιλοτιμία και μεγαλοψυχία του ή δείξτε τον θαυμασμό σας γι' αυτό.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στην Παρθένο, είναι ευσυνείδητο, επιφυλακτικό, δίκαιο, ειλικρινές. Επίσης, είναι τακτικό και προσεκτικό με τα βιβλία, τα ρούχα του και με όσα πράγματα του ανήκουν. Είναι εξυπηρετικό προς τους άλλους, αλλά συχνά ψυχρό στη συμπεριφορά. Έχει την ικανότητα να ασχολείται πολλές ώρες με ένα πράγμα επεξεργάζοντας και αναλύοντας το. Του αρέσει η καθαριότητα τόσο στον εαυτόν του όσο και στο περιβάλλον που ζει. Απεχθάνεται αυτούς που λένε ψέματα και δεν μπορεί να καταλάβει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιες αδυναμίες, γι’ αυτό δεν συγχωρεί εύκολα τους άλλους. Έτσι, αναλύει τόσο τον εαυτό του όσο και τις πράξεις του ενεργώντας πάντοτε με υπευθυνότητα, προσοχή και ειλικρίνεια.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στην Παρθένο έχει την Σελήνη στους Διδύμους, Τοξότη, Υδροχόο ή Ιχθείς, τότε γίνεται εγωιστικό, οξύθυμο, νευρικό και σπανίως και μνησίκακο. Κριτικάρει, ειρωνεύεται τα άλλα παιδιά και γενικά τους ανθρώπους. Γίνεται αναποφάσιστο και απλησίαστο. Η ενστικτώδης και υπερβολική ντροπή του δημιουργεί ψυχολογικά κόμπλεξ από την παιδική κιόλας ηλικία τα οποία γίνονται αιτία να μειωθούν οι σχέσεις του. Έτσι, δοκιμάζει την μοναξιά καταλήγοντας ενίοτε σε μελαγχολία ή υποχονδρία.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ
Ψυχολογικά: Ενώ είναι συναισθηματικό και ευαίσθητο, κατέχεται από μία έμφυτη ντροπή την οποία ποτέ δεν θα παραδεχτεί. Εξαιτίας αυτής της προδιάθεσης, φέρεται πολλές φορές απόμακρα και ψυχρά. Δύσκολα θα δώσει ένα φιλί και ίσως ποτέ δεν θα εκφράσει τα αισθήματα του με ένα γλυκό λόγο. Το αίσθημα της ντροπής πηγάζει από βαθύτερα ψυχολογικά κίνητρα. Έτσι, ενστικτωδώς πιστεύει ότι τα συναισθήματα αγάπης και η ευαισθησία είναι τόσο αγνά πράγματα, ώστε φοβάται ότι αν τα εκφράσει, κάποια στιγμή θα σημαίνουν ανηθικότητα.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στην Παρθένο, τότε πρέπει να το διαπαιδαγωγήσετε έτσι, ώστε να μάθει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε με τα καλά και τα κακά του, τα σωστά και τα λάθη του και ότι το κάθε τι στην ζωή παίζει τον δικό του ρόλο. Επίσης, να μάθει να δέχεται τους ανθρώπους με τα λάθη και τις ατέλειες τους, να συγχωρεί τα σφάλματα τους και όχι να τους κατηγορεί και να κατακρίνει. Μάθετε του να μοιράζεται τα παιχνίδια του με άλλα παιδάκια της ηλικίας του και να μην τα κρύβει, όταν γνωρίζει ότι θα δεχτεί μια ανάλογη επίσκεψη. Τέλος, πρέπει να του δώσετε να καταλάβει, ότι καλό είναι να ασχολείται κανείς με την λεπτομέρεια των πραγμάτων, αλλά αν εξαιτίας των λεπτομερειών χάνει την ουσία, τότε είναι δώρο άδωρο. Μην εκπλαγείτε αν το παιδί σας δεν τρώει από το πιάτο σας ή δεν πίνει απ’ το ποτήρι σας, αυτό συμβαίνει διότι έχει μια έμφυτη τάση να… σιχαίνεται. Αν τύχει να σας επιβάλλει το πλύσιμο ή τον καθαρισμό των ρούχων του, είναι γιατί λατρεύει την καθαριότητα.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στον Ζυγό, είναι συνήθως ήρεμο, διπλωματικό, δίκαιο, ευαίσθητο και αυτάρκες. Του αρέσει να κολακεύει τους άλλους και να κολακεύεται απ' αυτούς. Είναι επίσης ευχάριστο, ευγενικό, υποχρεωτικό και αξιαγάπητο. Αν τύχει όμως να έχει την Σελήνη στην Παρθένο ή στον Αιγόκερω, τότε παρόλο που τα χαρακτηριστικά αυτά στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν, δεν γίνονται φανερά. Του αρέσει η ησυχία, η ηρεμία και αποφεύγει τους τσακωμούς. Είναι φιλικό και συντροφικό με όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στον Ζυγό έχει την Σελήνη στον Κριό, Καρκίνο, Αιγόκερω ή Ιχθείς, τότε παρουσιάζει αστάθεια χαρακτήρα, εγωισμό, πονηριά, ατομισμό, επιπολαιότητα, ασωτία και ζήλεια. Συνεχώς εκνευρίζεται με το παραμικρό. Του φταίνε όλα και όλοι γύρω του, παραπονείται ότι δεν βρίσκει ησυχία και γίνεται ιδιότροπο.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ
Ψυχολογικά: Είναι ευαίσθητο, συναισθηματικό, εύθυμο, ευγενικό και έχει καλλιτεχνικές τάσεις. Του αρέσει να προβάλλεται κυρίως με την εμφάνιση και το ντύσιμο του. Αν όμως ο Ωροσκόπος του βρεθεί στην Παρθένο, Ζυγό, Κριό ή Ιχθείς, τότε παρουσιάζει αστάθεια ψυχολογική, αλλάζει διαθέσεις απ' την μια στιγμή στην άλλη, γίνεται περίεργο και ιδιότροπο.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στον Ζυγό, τότε πρέπει να του μάθετε με καλό και ευγενικό τρόπο να γίνει περισσότερο δραστήριο, κινητικό, να μην αμφιταλαντεύεται μεταξύ των συναισθημάτων, της λογικής και των ενστίκτων του, να παίρνει σταθερές αποφάσεις οι οποίες να στηρίζονται στην κοινή λογική. Επίσης, να μην κατέχεται από ωραιοπάθεια και επιδειξιμανία.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στο Σκορπιό, σκέπτεται και ενεργεί ενστικτωδώς. Τα συναισθήματα του είναι έντονα, βαθειά και μυστηριώδη, τα οποία δεν τα εκφράζει μόνον και μόνον για να μην γίνουν φανερά. Είναι κρυψίνους, ωστόσο αυτό γοητεύει τους άλλους μέσω του μυστηρίου που προκαλεί. Επίσης είναι παρατηρητικό, αποφασιστικό, υπομονετικό και επίμονο στις επιδιώξεις του, επιφυλακτικό, διπλωματικό και πολύ ανθεκτικό σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στο Σκορπιό, έχει την Σελήνη στον Ταύρο, Διδύμους, Λέοντα ή Υδροχόο, τότε είναι κτητικό, ζηλότυπο ή καμιά φορά εκδικητικό. Κατέχεται από υψηλό εγωισμό και είναι ξεροκέφαλο, ιδιαίτερα αν η Σελήνη είναι τοποθετημένη στον Ταύρο, Λέοντα ή Υδροχόο. Επίσης, του αρέσει υπερβολικά να το κολακεύουν και να το παρακαλούν, είναι ευερέθιστο, ευέξαπτο και φτάνει στα άκρα ακόμη και με τους γονείς του.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ
Ψυχολογικά: Μυστικοπάθεια και εσωστρέφεια χαρακτηρίζει τα παιδιά που έχουν την Σελήνη τους εδώ, εκτός και αν τύχει να έχουν Ωροσκόπο στον Κριό, Λέοντα ή Τοξότη. Συνήθως η θέση αυτή της Σελήνης δεν είναι πολύ καλή για την ψυχολογία του παιδιού και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτεί καλή, αν δηλαδή έχει τον Ωροσκόπο του στους Ιχθείς, Καρκίνο, Αιγόκερω η Παρθένο , διαφορετικά θα παρουσιάσει υπερβολικό εγωισμό, μοχθηρία, υστεροβουλία, ζηλοτυπία και πονηριά.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στο Σκορπιό, τότε θα αντιμετωπίσετε και κάποιες δυσκολίες στην διαπαιδαγώγηση του. Με τον τρόπο του θα σας κάνει να πιστέψετε ότι τα ξέρετε όλα γύρω απ' αυτό, αλλά αν πιστέψετε κάτι τέτοιο θα βγείτε γελασμένοι. Είναι βέβαιο, ότι ποτέ δεν θα καταλάβετε την ψυχή του παιδιού σας, τουλάχιστον πέρα ως πέρα. Στην περίπτωση του δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα διότι δεν θα τα καταφέρετε: μην ανησυχείτε όμως εκείνο ξέρει τι θέλει από τον εαυτόν του και την ζωή καλύτερα από σας. Το ένστικτό του είναι τόσο ανεπτυγμένο, ώστε το οδηγεί στο σωστό τρόπο και δρόμο και εκεί που πιστεύατε ότι δεν τα καταφέρνει, διαπιστώνετε ότι κάνατε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αν θέλετε να δεχτεί μία συμβουλή σας ή να του επιβληθείτε, τότε μιλάτε του λιγότερο. Αντιμετωπίστε το με τον ίδιο τρόπο που σας αντιμετωπίζει. Η σιωπή σας, θα αποδειχτεί εποικοδομητική, διότι θα το αναγκάσει να «ξανοιχτεί» μιλώντας για τον εαυτόν του. Γίνετε εσείς ένα μυστήριο προς αυτό για να μπορέσετε να το βοηθήσετε και για να έχετε την εκτίμηση και την αγάπη του.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στον Τοξότη είναι ενθουσιώδες, ευσυνείδητο, τρομερά ειλικρινές, τολμηρό, δίκαιο και φιλειρηνικό. Αποφεύγει να ασχολείται με τις λεπτομέρειες των πραγμάτων και δεν υπολογίζει τι θα κάνει αργότερα και στο μέλλον. Έχει μεγάλη διαίσθηση και συνεχώς κάνει όνειρα. Του αρέσουν τα μεγάλα κατορθώματα και πάντα κατέχεται από υψηλό πνεύμα και ιδανικά, είτε αυτά είναι θρησκευτικά και φιλοσοφικά, είτε είναι ανθρωπιστικά, πολιτικά και πατριωτικά.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στον Τοξότη, έχει την Σελήνη στον Ταύρο, Διδύμους, Καρκίνο, Παρθένο, ή Ιχθείς, τότε γίνεται απερίσκεπτο, αλλάζει σκέψεις και αποφάσεις από την μια στιγμή στην άλλη, είναι απαιτητικό, μεγαλοποιεί τα πιο απλά πράγματα και τείνει προς την φαντασία και μυθομανία. Ποτέ όμως προς το ψεύδος, διότι δεν τα καταφέρνει ή του ενοχλεί την συνείδηση και το γνωρίζει καλά αυτό. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα πράγμα –αυτό ισχύει και στα μαθήματα του- και ποτέ δεν τελειώνει κάτι που άρχισε.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ
Ψυχολογικά: Είναι μεγαλόκαρδο και γενναιόδωρο, αλλά σπάνια συμπαθεί ανθρώπους, αγαπά περισσότερο τα ζώα. Αν τύχει και έχει Ωροσκόπο στον Ταύρο ή Σκορπιό, τότε γίνεται ιδιαίτερα απαιτητικό, κτητικό, νευρικό και ζηλότυπο, πιθανότατα εξαιτίας κάποιου κόμπλεξ που το διακατέχει: έχει την εντύπωση ότι οι γονείς του δεν το αγαπούν. Αν ο Ωροσκόπος του βρεθεί στους Ιχθείς ή Διδύμους, τότε έχει διπλή προσωπικότητα και κατέχεται συχνά από απάθεια, αμέλεια και απερισκεψία. Πάντα θέλει να ξεφύγει από κάτι, το οποίο όμως δεν μπορεί να καθορίσει.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στον Τοξότη, διαπαιδαγωγείστε το έτσι, ώστε να μην έχει την αίσθηση ότι το καταπιέζετε ή του φέρεστε σκληρά, διότι αυτό θα το μεταφράσει διαφορετικά και θα έχει πάντα το παράπονο ότι δεν το αγαπήσατε ποτέ. Έτσι, αν οι εντυπώσεις του για σας είναι κακές, μεγαλώνοντας θα κοιτάξει να φύγει από κοντά σας με παράπονο ή ακόμη να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα. Δείξτε του λοιπόν αγάπη και όχι αυστηρότητα. Αν θέλετε να αφομοιώσει τις συμβουλές σας , πρέπει να τις στηρίζετε πάνω σε κάποιο ιδανικό ή ανώτερη ιδεολογία. Αν χρειαστεί να το τιμωρήσετε, κάντε το χωρίς φωνές και δικαιολογείστε την πράξη σας με λογικά επιχειρήματα: θα διαπιστώσετε ότι θα δεχτεί την τιμωρία του σαν φυσική συνέπεια και θα σας δικαιολογήσει.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στον Αιγόκερω, είναι εκείνο που παίρνει την ζωή περισσότερο σοβαρά από ότι τα άλλα παιδιά του ζωδιακού. Είναι πρακτικό, υπερήφανο, επιφυλακτικό, φιλόδοξο, φιλόπονο, συνετό και εχέμυθο. Δεν ενεργεί ή δεν κάνει κάτι αν δεν είναι απόλυτα σίγουρο. Του αρέσει η τάξη και αναλαμβάνει τις ευθύνες του συχνά από μικρή ηλικία. Στο πρόσωπο του διακρίνεται μια μελαγχολία, που θα έλεγε κανείς ότι από ένστικτο γνωρίζει, ότι έχει γεννηθεί για σοβαρά πράγματα ή για να αναλάβει μεγάλα έργα και να σηκώσει μεγάλα βάρη.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στον Αιγόκερω έχει την Σελήνη στον Κριό, Διδύμους ή Καρκίνο, τότε γίνεται φιλοπόλεμο, εριστικό, δεν ξεχνά ποτέ κάτι που του έχουν κάνει και εκδικείται μόλις του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Κατέχεται από φιλαργυρία, μικροψυχία, ψυχρότητα και γίνεται φιλοχρήματο και συμφεροντολόγο. Αν η Σελήνη βρεθεί και αυτή στον Αιγόκερω, τότε θα έχει πρόβλημα με την επιλογή του επαγγέλματος του.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Ψυχολογικά: Η θέση της Σελήνης δεν είναι πολύ καλή εδώ, η ψυχολογία του παιδιού διαμορφώνεται έτσι, ώστε να το αναγκάζει να μην εμπιστεύεται τους άλλους. Το περίεργο είναι ότι δείχνει εμπιστοσύνη σε άτομα που δεν θα έπρεπε και δεν εμπιστεύεται εκείνους οι οποίοι είναι ειλικρινείς και πασχίζουν για το καλό του. Σε περίπτωση χωρισμένων γονέων, ψυχολογικά μπορεί να έχει τραυματική εξέλιξη αν δεν βρεθεί ένας σωστός άνθρωπος να το οδηγήσει. Έτσι, κάτω από αυτήν την διάταξη της Σελήνης, μπορεί να αποκτήσει ψυχολογικά κόμπλεξ, όπως υποκρισία, αδράνεια, παθητικότητα και ασέβεια προς τους άλλους.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στον Αιγόκερω, τότε πρέπει να το διαπαιδαγωγήσετε έτσι, ώστε να μάθει να ξεχωρίζει ποιους ανθρώπους πρέπει να εμπιστεύεται και ποιους όχι και να βάλει ένα πρόγραμμα ή στόχο στην ζωή του από μικρή ηλικία. Επίσης, παρακινείστε το να αναλαμβάνει ευθύνες. Οι γονείς που αγαπούν το παιδί τους που έχει αυτές τις θέσεις, δεν πρέπει να χωρίσουν με άσχημες συνθήκες, διότι θα του προκαλέσουν ψυχολογικό τραύμα.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στον Υδροχόο, είναι συχνά μία μεγαλοφυΐα, έχει ευαίσθητη ψυχή, του αρέσει η συντροφιά και η φιλία. Επίσης είναι ανεξάρτητο, πρωτότυπο, ψυχρά δίκαιο και αμερόληπτο. Επίσης, είναι σταθερό στις απόψεις του, επίμονο και υπομονετικό στις επιδιώξεις του. Αγαπά την ελευθερία και απεχθάνεται τρομερά την καταπίεση και τον περιορισμό. Προετοιμάζεται από καιρό πριν ενεργήσει ή πάρει κάποια απόφαση και αν καταλήξει να πάρει αποφάσεις, τότε εκδηλώνεται ξαφνικά και είναι αμετάκλητο σ' αυτές.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο στον Υδροχόο έχει την Σελήνη στον Λέοντα, Σκορπιό, Παρθένο ή Ταύρο, τότε γίνεται πολύ εκκεντρικό, ιδιόρρυθμο, ιδιότροπο, αναποφάσιστο και πολύ παθητικό. Επίσης, με Σελήνη στην Παρθένο τους Διδύμους ή στον Αιγόκερω, γίνεται πολύ ψυχρό, με συμφεροντολογικές διαθέσεις, υλιστικό και αδιάφορο για τους άλλους. Με Σελήνη στον Λέοντα, Κριό ή Τοξότη γίνεται επαναστάτης.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ
Ψυχολογικά: Κατέχεται από αισθήματα ιδεαλισμού, προσωπικής ανεξαρτησίας, ανθρωπισμού και εγωισμού. Αρέσκεται να πρωτοτυπεί στην εμφάνιση, στο ντύσιμο, στο πνεύμα και στο σπίτι. Δεν του αρέσει να εξαρτάται από τους άλλους, αλλά θέλει να αισθάνεται ότι οι άλλοι εξαρτώνται απ' αυτό. Είναι κοινωνικό, φιλικό και αξιαγάπητο, συχνά όμως δεν το καταλαβαίνουν οι άλλοι και έτσι μπορεί να αισθάνεται δυστυχισμένο.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στον Υδροχόο, τότε πρέπει να το διαπαιδαγωγήσετε έτσι, ώστε να μάθει ότι δεν είναι δυνατόν η απόλυτη ανεξαρτησία και η ασύδοτη ελευθερία που ζητά να βρει εφαρμογή. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην φύση και το κάθε τι είναι εξαρτώμενο από κάτι άλλο και μόνο στην φαντασία μπορεί να ζήσει την απόλυτη ανεξαρτησία. Δώστε του να καταλάβει, ότι αν ξεφύγει από την μία εξάρτηση θα προσκολληθεί σε μια άλλη, απλά η εξάρτηση θ' αλλάξει μόνο χαρακτήρα. Τέλος πέστε του, ότι δεν υπάρχει τέλειος ιδεαλισμός ή ιδεολογία, διότι αν υπήρχε, θα την είχε ανακαλύψει ο άνθρωπος στα τόσα χρόνια προϊστορίας του και έτσι θα είχαν λυθεί τα ανθρώπινα προβλήματα.
ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ
Θετικά σημεία του χαρακτήρα: Το παιδί που γεννήθηκε με Ωροσκόπο στους Ιχθείς, έχει χαρακτήρα φιλειρηνικό, φιλεύσπλαχνο και με ανθρωπισμό. Επίσης, έχει μεγάλη διαίσθηση, διόραση, είναι εύπλαστο, τρυφερό, πολύ συναισθηματικό και υπερευαίσθητο. Όταν μιλά, λέει πολλά και συχνά το χαρακτηρίζει η φλυαρία. Βλέπει τα πράγματα απ' την χειρότερη πλευρά τους και επιδιώκει την οικειότητα στις σχέσεις του με τους ανθρώπους, διότι ζει με έναν έμφυτο φόβο εξ' αιτίας της παθητικότητας του. Δύσκολα το καταλαβαίνουν οι γονείς του, λόγω του δισυπόστατου χαρακτήρα του, ο οποίος συχνά αλλάζει διαθέσεις. Του αρέσουν πολύ ο ύπνος, το χάδι και γενικά οι απολαύσεις που διεγείρουν τις αισθήσεις.
Αρνητικά σημεία του χαρακτήρα: Αν παράλληλα με τον Ωροσκόπο έχει και την Σελήνη του στους Ιχθείς, Διδύμους, Τοξότη ή Παρθένο τότε μπορούμε να μιλάμε άνετα για μια διπλή προσωπικότητα. Επίσης, είναι άστατο, ανασφαλές και ανυπόμονο. Πάντα αισθάνεται την ανάγκη να στηρίζεται σε κάποιον. Οι ιδιότητες αυτές είναι δυνατόν να μετριαστούν, αν η Σελήνη είναι τοποθετημένη στο Λέοντα, Ταύρο ή Σκορπιό, παρόλο που η τοποθέτηση της Σελήνης στον Λέοντα είναι δυνατόν να προκαλέσει εσωτερική ασυμφωνία και δυσαρμονία.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ
Ψυχολογικά: Είναι πολύ ονειροπόλο, ρομαντικό με ζωηρή φαντασία και κάνει σχέδια τα οποία συνήθως είναι ανεφάρμοστα και δεν καταλήγουν σε θετικό αποτέλεσμα. Αγαπά την πολυτέλεια και έχει μεγάλη ευαισθησία σε καλλιτεχνικά θέματα. Συχνά κατέχεται από μερικό ή ολικό ατομισμό, γίνεται δυσκίνητο και του αρέσει πολύ ο ύπνος ανάλογα και με τις υπόλοιπες πλανητικές θέσεις και όψεις στο γενέθλιο χάρτη του.
Συμβουλή προς τους γονείς: Αν το παιδί σας έχει Ωροσκόπο ή Σελήνη στους Ιχθείς, τότε να θυμάστε ότι δεν πρέπει ποτέ να το προσβάλλετε, διότι η ευαίσθητη φύση του όταν πληγωθεί δεν ξεχνά και αφομοιώνει τις εντυπώσεις τις οποίες καταχωρεί στο υποσυνείδητο και τις μεταφέρει σ' όλη του την ζωή. Η διαπαιδαγώγηση πρέπει να γίνεται με ευγενικό τρόπο και χωρίς να περικλείει ψέματα ή παραμυθένια παραδείγματα. Έχει μια πολύ γόνιμη φαντασία, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη ή να διαστρεβλωθεί εξαιτίας λανθασμένης μεταχείρισης. Δείξτε του την πραγματικότητα και την αλήθεια της ζωής, αλλά με ευχάριστο και απαλό τρόπο. Μην χρησιμοποιείτε δραματικούς τόνους, διότι καταστρέφετε την ευαίσθητη και εύθραυστη ψυχή του. Επαγρυπνείτε και μην το αφήνετε να ζει σε φανταστικό κόσμο. Μόνον έτσι θα μπορέσει αργότερα η έμφυτη φαντασία του να γίνει δημιουργικά θετική και να του προσφέρει χαρά.
Γιώργος Ματσάγγος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια