Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά το διαζύγιο ανάλογα με το ζώδιο

Διαζύγιο: Το τέλος της συμβίωσης, το οποίο δεν είναι καθόλου απλό όταν υπάρχουν παιδιά.
Η μετάβαση από μια δεμένη οικογένεια σε δυο ξεχωριστές μπορεί να γίνει εύκολα όταν υπάρχει σωστή επικοινωνία.
Σ’ αυτό το σημείο, οι γονείς πρέπει να επιστρατεύσουν όλες τους τις ικανότητες. Η αστρολογία θα σε βοηθήσει εξετάζοντας τη συμπεριφορά του κάθε παιδιού:

ΠΑΙΔΙ ΚΡΙΟΣ
Το παιδί Κριός αναζητά την πρωτιά σε όλους τους τομείς της ζωής του. Θέλει να τραβάει την προσοχή και όταν συναντά ανταγωνιστικές συμπεριφορές και προβλήματα, νιώθει παραμελημένο και αντιδρά. Φρόντισε να το επιβραβεύεις, να γεμίζεις το χρόνο του με δραστηριότητες για να εκτονώνει την ενέργειά του και να επιδεικνύει τις ικανότητές του. Αντιδρά απότομα σε ένα διαζύγιο ή μπορεί και να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις προς όφελός του. Θα ψάξει να βρει τον υπαίτιο. Μην εκθέσεις ποτέ τις ατέλειες του συντρόφου που έφυγε γιατί θα αποξενωθεί. Κράτα σταθερή στάση απέναντί του. Μίλα του άμεσα και ειλικρινά εκθέτοντας την κατάσταση με κάθε λεπτομέρεια. Διαβεβαίωσέ το πως για εσένα θα είναι πάντα μοναδικό, ότι πάντα θα νοιάζεσαι για αυτό.

ΠΑΙΔΙ ΤΑΥΡΟΣ
Το παιδί Ταύρος έχει πείσμα, είναι δύστροπο, εσωστρεφές, ξεροκέφαλο, πιστό στις ιδέες του και τίποτα δεν το ικανοποιεί όταν βρίσκεται σε συναισθηματική φόρτιση. Δεν αντέχει το ξεβόλεμα, δεν προσαρμόζεται εύκολα σε αλλαγές, δεν θέλει να διαταράσσονται τα δεδομένα. Αγαπά την ασφάλεια και ένα διαζύγιο είναι ικανό να ρίξει τις επιδόσεις του στο σχολείο, να του προκαλέσει βουλιμία ή ανορεξία. Αφιέρωσέ του πολύ χρόνο, μείνει δίπλα του με υπομονή και μην το μαλώνεις. Έχει ανάγκη τη σταθερότητα και την ισορροπία. Το κλειδί είναι να μην αλλάξει τίποτα στο βιοτικό του επίπεδο, να του προσφέρεις συνεχώς αγάπη σαν να μην άλλαξε τίποτα. Μίλα του ευθέως για την κατάσταση για να την συνειδητοποιήσει. Τάσσεται υπέρ σε κάποιο γονέα όταν γίνεται μάρτυρας ενός επεισοδίου.

ΠΑΙΔΙ ΔΙΔΥΜΟΣ
Το παιδί Δίδυμος είναι έξυπνο και καταλαβαίνει πολύ περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι. Αναζητά την επικοινωνία και σε μια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή του διαζυγίου, θα πρέπει να συμμετέχει σε πολλές δραστηριότητες. Θα έχει πολλά ερωτήματα και θα πρέπει να βρίσκεσαι στο πλευρό του να του εξηγείς. Με μια συζήτηση σε ήπιους τόνους, θα νιώσει ασφάλεια και θα αποδεχθεί την κατάσταση. Μίλα του με σεβασμό, μην το υποτιμάς γιατί θα του προκαλέσεις προβλήματα, νεύρα, κλάματα, εφιάλτες, προβλήματα στο σχολείο. Αν αντιμετωπίσεις τέτοια περίπτωση, ζήτα την βοήθεια ειδικού ή κάνε μαζί του πράγματα που αγαπά.

ΠΑΙΔΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η οικογένεια είναι το καταφύγιο και το κέντρο ύπαρξης για το παιδί Καρκίνος. Δεν του αρέσει να κατηγορεί ο ένας γονέας τον άλλο, πληγώνεται ασύλληπτα και απορρίπτει τον εαυτό του και τη ζωή. Κράτα τα προσχήματα όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση για να μην φοβηθεί. Μην αλλάξεις άμεσα στέγη μέχρι να νιώσει ασφάλεια και να βρει ψυχική ισορροπία. Αγκάλιασέ το, κάνε υπομονή γιατί το πιθανότερο σενάριο είναι να κλειστεί στον εαυτό του. Δύσκολη εμπειρία να βλέπει παρελθόν και ρίζες να καταστρέφονται, είναι ευάλωτο παιδί, συναισθηματικό και εξαρτημένο από την οικογένεια. Θα χρειάζεται συνεχώς επιβεβαίωση. Δύσκολο να μοιράζεται. Αν το χειριστείς σωστά και ήπια, ο χρόνος θα το γαληνέψει.

ΠΑΙΔΙ ΛΕΩΝ
Το παιδί Λέων έχει ανάγκη την στοργή και την αγάπη όσο δυνατό και αν δείχνει. Σε ένα διαζύγιο, αντιδρά επιθετικά και σκληρά γιατί νιώθει ότι μπαίνει στο περιθώριο. Μίλα μαζί του και συντήρησε το βιοτικό του επίπεδο. Πες του ότι αυτά συμβαίνουν συχνά στη ζωή. Δείξε σταθερότητα στις αποφάσεις σου. Είναι υπερήφανο και μπορεί να αισθανθεί ταπείνωση και περιθωριοποίηση. Δεν δέχεται εύκολα τις αλλαγές. Θέλει να ξέρει ότι θα εισπράττει αγάπη και από τους δυο γονείς, θα είναι ο βασιλιάς τους. Αν απορρίψει κάποιον από τους δυο, θα τον αντιμετωπίσει σαν τον χειρότερο εχθρό. Απάντησε χωρίς υπεκφυγές σε κάθε του ερώτημα. Κάποια στιγμή θα κατανοήσει και θα το ξεπεράσει, με χαμόγελο και καλοζωία.

ΠΑΙΔΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το παιδί Παρθένος επεξεργάζεται τα δεδομένα και βγάζει τα συμπεράσματά του. Δεν αλλάζει εύκολα γνώμη και αυτό είναι άσχημο γιατί μπορεί να σκέφτεται με λάθος τρόπο και να νιώθει ανασφάλεια. Είναι έξυπνο παιδί, μίλα μαζί του υπομονετικά, αντιμετώπισε την αυστηρή κριτική του γιατί έτσι εκτονώνεται. Απάντησέ του σταθερά χωρίς να μασάς τα λόγια σου. Αν οι απαντήσεις που θα του δώσεις είναι λογικές, θα το ξεπεράσει καθώς σκέφτεται και αναλύει συνεχώς αυτά που ακούει. Προσαρμόζεται όταν ξέρει το λόγο που αλλάζουν τα δεδομένα του. Κάνε το να νιώθει χρήσιμο, ανάθεσέ του κάποιες δουλειές της καθημερινότητάς σου. Μίλα μαζί του ακόμα και αν είναι επικριτικό και σε πληγώνει.


ΠΑΙΔΙ ΖΥΓΟΣ
Το παιδί Ζυγός αναζητά την αρμονία και αν ζει σε ένα σπίτι με τσακωμούς και φασαρίες, διαταράσσονται οι ισορροπίες του, κλείνεται στον εαυτό του, χάνει την εμπιστοσύνη του προς τους γονείς του. Κράτα χαμηλούς τόνους και μίλα του για να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα. Μην το αφήνεις να ζει στον κόσμο του. Ξεπερνάει εύκολα ένα διαζύγιο όταν οι σχέσεις των γονιών μένουν φιλικές. Αφιέρωνέ του πολύ χρόνο για να μην νιώθει μοναξιά και εγκατάλειψη. Είναι διπλωμάτης και ενώ μπορεί να δείχνει αδιαφορία προς το συμβάν, να περνά περίοδο κατάθλιψης. Κάνε μαζί του πράγματα που αγαπά για να καταλάβει ότι η ζωή συνεχίζεται και με χωρισμένους γονείς.

ΠΑΙΔΙ ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το παιδί Σκορπιός αντιλαμβάνεται τα πάντα, δεν εκδηλώνεται όμως, πεισμώνει και αποφεύγει συζητήσεις. Καλό θα είναι να μην μάθει ποτέ ποιος γονέας έφταιξε στο διαζύγιο γιατί θα τον καταδικάσει και δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ. Μίλα του σταθερά για τις αποφάσεις σου και ανάλαβε τις ευθύνες σου. Δώστου αγάπη και κατανόηση και μην το μαλώνεις για πράξεις που θα κάνει για να τραβήξει την προσοχή σου. Η συναισθηματική σταθερότητα είναι το κλειδί για να μην διαταραχθεί ο συναισθηματικός του κόσμος. Μην ενδώσεις αν προσπαθήσει να σε ενοχοποιήσει και να σου ζητήσει ανταλλάγματα. Δεν θα καταλάβεις ποτέ πόσο έχει πληγωθεί αυτό το παιδί. Δεν επικοινωνεί εύκολα και γίνεται επιφυλακτικό για να αυτοπροστατεύεται. Πες του τη γυμνή αλήθεια, ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το χωρισμό, η ζωή του θα συνεχιστεί κανονικά όπως και πριν. Καταχωνιάζει εύκολα στο υποσυνείδητό του τις καταστάσεις και αναζητά υγιείς τρόπους για να εξωτερικευτεί.
Προσέγγισέ το διακριτικά.

ΠΑΙΔΙ ΤΟΞΟΤΗΣ
Το παιδί Τοξότης προσαρμόζεται εύκολα στις αλλαγές και δέχεται το διαζύγιο αν του εξηγήσεις τα πάντα όταν θα αρχίσει να ρωτάει ακατάπαυστα. Θα προσπαθήσει να αλλάξει το συμβάν καθότι διαθέτει πείσμα και πάντα μέσα του θα υπάρχει η ελπίδα της επανένωσης. Θα θέλει να συζητήσει το πρόβλημά του με φίλους του, σεβάσου την επιθυμία του. Δείξε του εμπιστοσύνη, δώσε του θετική ενέργεια και είναι βέβαιο πως θα στα ανταποδώσει. Το κλειδί είναι η διασκέδαση, οι έξοδοι, τα ταξίδια, η ελευθερία έκφρασης όταν θα θελήσει να βγάλει θυμό και απογοήτευση.

ΠΑΙΔΙ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αν και το παιδί Αιγόκερως είναι δυνατό και λογικό, είναι πολύ ευάλωτο μπροστά σε ένα διαζύγιο. Προσβάλλεται εύκολα, αισθάνεται άσχημα και εκδικείται. Πες του λίγα λόγια και καλά, σε χαμηλούς τόνους γιατί φοβάται μην εκτεθεί. Μπορεί να δείξει αδιαφορία για να σε πικάρει, όμως πάντα μέσα του, θα αναζητά το ενδιαφέρον και την αγάπη. Ο κοινωνικός κύκλος παίζει μεγάλο ρόλο γι’ αυτό το παιδί, τι θα πουν οι φίλοι του, οι γονείς τους, οι καθηγητές. Διατήρησε σταθερό το βιοτικό του επίπεδο. Είναι συντηρητικό, δύσκολα ξεφεύγει από την πραγματικότητα. Στην αρχή και από ανασφάλεια, θα θελήσει να έχει σχέσεις και με τους δυο γονείς, με το πέρασμα του χρόνου όμως αποξενώνεται. Οι καβγάδες μένουν για πάντα χαραγμένοι στην μνήμη του, θλίβεται και νιώθει στερημένο από αγάπη, ακόμα και όταν αυτό δεν συμβαίνει.

ΠΑΙΔΙ ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το παιδί Υδροχόος είναι ανεξάρτητο, έξυπνο και θέλει ειδικούς χειρισμούς σε ένα διαζύγιο. Είναι ευαίσθητο και τα θέλει όλα δικά του. Αναζητά ήρεμη και πολιτισμένη συμπεριφορά στο σπίτι για να ισορροπεί. Απάντησε με ψυχραιμία στις ερωτήσεις του. Εφευρίσκει πολλούς τρόπους για να σου αλλάξει γνώμη και χρησιμοποιεί επίσης πολλούς τρόπους για να σου δημιουργήσει ενοχές. Η σταθερότητα της απόφασής σου, η συζήτηση που δεν θα υποτιμά τη νοημοσύνη του και η ψυχραιμία απέναντι στα τερτίπια του, θα το βοηθήσουν να το ξεπεράσει. Αναζητά την αγάπη και από τους δυο γονείς και επικοινωνεί λιγότερο με τον απόντα. Δεν έχει στάνταρ συμπεριφορά ενώ πρέπει να βρει δραστηριότητες για να αποσπάται από το πρόβλημα. Είναι ατομιστής, επαναστάτης χωρίς αιτία πολλές φορές και του αρέσει να πρωτοτυπεί. Αν δεν του δημιουργηθούν τραυματικές εμπειρίες, οι προοδευτικές του ιδέες θα το βοηθήσουν να βγει αλώβητο από τη δύσκολη αυτή κατάσταση.

ΠΑΙΔΙ ΙΧΘΥΣ
Το παιδί Ιχθύς είναι υπέρμετρα συναισθηματικό και ευαίσθητο και απαιτείται μεγάλη προσοχή σε ένα διαζύγιο. Έχει φαντασία και πιστεύει σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο. Όταν αυτή η εικόνα απειλείται, χάνει την εμπιστοσύνη του και θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για όλα. Πες του πως με τον χωρισμό, θα υπάρχουν δυο όμορφα σπίτια, γεμάτα αγάπη γι’ αυτό, για να μην νιώσει απόρριψη. Δεν πρέπει να αισθανθεί αυτολύπηση και μοναξιά. Οι αγκαλιές, τα χάδια και το χαμόγελο είναι τα όπλα σου για να μην του δημιουργηθούν συναισθηματικά τραύματα. Είναι αναγκαίο να καταλάβει ότι η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, ο γάμος τελείωσε για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Διαφορετικά, κινδυνεύει από φοβίες και κατάθλιψη. Πρέπει να αισθανθεί ότι το αγαπάνε και οι δυο γονείς ανεξάρτητα από τις διαφορές τους και αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.
Χρύσα Συκά

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια