Κουραμπιέδες εύκολοι

Εύκολοι και οικονομικοί, ακόμη και για αρχάριους της ζαχαροπλαστικής!

ΥΛΙΚΑ:
900 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γραμ. νέα φυτίνη
250 γραμ. αγελαδινό βούτυρο
200 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τη φυτίνη και το βούτυρο, χωριστά, σε 2 μπρίκια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε τη σόδα με το λεμόνι, μέχρι να αφρίσει και τα βάζουμε στο μπολ.
Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη μας, μέχρι να γίνει μαλακή, ομοιόμορφη και να μη κολλάει.
Αν θέλουμε βάζουμε αμύγδαλα, περίπου 150 γραμμάρια.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
Βάλτε μια λαδόκολλα στο ταψί σας!
Βάλτε τους με κενό αναμασά τους γιατί φουσκώνουν.
.

Related Posts