Λαχταριστό Χριστουγεννιάτικο κέικ!

”Εγώ θα το φτιάξω αυτό?”
Κι όμως….ειναι πολύ πολύ εύκολο….

Υλικά για το κέικ:
50γρ. κακάο
200ml ζεστό νερό
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη λευκή
50γρ. ζάχαρη καστανή
1κουταλιά του γλυκού άρωμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
200γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού baking powder
1/4 κουτ. γλυκού baking soda
1/4κουτ. γλυκού αλάτι
200γρ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας

Για την κρέμα:
120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουτ. σούπας μπράντυ

Για τη διακόσμηση:
500γρ. σοκολατένια ζαχαρόπαστα
100 γρ. άσπρη ζαχαρόπαστα
πράσινο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στος 180.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ψησίματος.
2. Ρίχνουμε το ζεστό νερό στο κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τις 2 ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι , το κακάο και τα φρούτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4. Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα και ψήνουμε για 40′ περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει τελείως.
5. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το μπράντυ και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με ένα λεπτό στρώμα κρέμας το κέικ, το αφήνουμε 15′ στο ψυγείο και έπειτα απλώνουμε και την υπόλοιπη.
6. Ανοίγουμε τη σοκολατένια ζαχαρόπαστα σαν φύλλο και μ αυτό καλύπτουμε το κέικ μας. Ανοίγουμε ένα φύλλο λευκής και με ένα μαχαιράκι δίνουμε ένα κυματιστό σχήμα σε κύκλο.
Το βάζουμε στην κορυφή του κέικ.
Με λίγο χρώμα χρωματίζουμε λίγη ζαχαρόπαστα κόκκινη και πράσινη και σχηματίζουμε τα φυλλαράκια.
missbloom.gr

Related Posts