Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βασιλόπιτα Παρλιάρου

.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες: 12

ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη
200 γρ. σταφίδες ή οποιοδήποτε άλλο ξερό φρούτο έχουμε στο σπίτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος τα ξερά φρούτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά – 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια