Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελιοτές

Υλικά (14 muffins)
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες (χρησιμοποίησα 1/2 κούπα)
3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής (χρησιμοποίησα μισό μισό με λευκό αλεύρι 2+1/2 κούπες σύνολο)
3 κουταλάκια baking powder (χρησιμοποίησα 2 κουταλάκια)
1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
1 ξερό κρεμμύδι (χρησιμοποίησα δυο φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσινο μέρος)
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό (θα αφρίσει) και το ρίχνουμε όλο στο μπολ με το λάδι. Ανακατεύουμε με κουτάλι ή με σύρμα.
Ενώνουμε το αλεύρι με το baking powder, τις ελιές, το κρεμμύδι, τον δυόσμο, αλάτι - πιπέρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στο μπολ με το λάδι και τον χυμό. ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μορφή ζύμης για κέικ.
Λαδώνουμε καλά τις θήκες για muffins και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25-30 λεπτά ή στον αέρα στους 160 για 20 - 25 λεπτά.
Τα αφήνουμε μέσα στο ταψάκι για 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και στην συνέχεια μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
eri-captaincook.blogspot.gr (απο το βιβλίο "Η δίαιτα των ειδικών" 2013)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια