Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

.
ΥΛΙΚΑ:
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Δωδώνη
300 – 340 γρ. αλεύρι
6 κ.σ. νερό ανθρακούχο
3 κ.γ. ξερή μαγιά
2 κ.γ. ζάχαρη
3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
½ κ.γ. αλάτι
Για το άλειμμα:
4 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
1 φλ. φουντούκια
1 σκελ. σκόρδο
5 γρ. τζίντζερ
1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το ανθρακούχο νερό σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι, και ανακατεύουμε.
Σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε όσο να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Προσθέτουμε το σουσάμι καβουρδισμένο και το μαύρο σουσάμι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 έως 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 – 6 μέρη και ανοίγουμε σε μακρόστενες πίτες με την βοήθεια ενός πλάστη.
Λαδώνουμε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες.
Για να φτιάξουμε την επάλειψη με ντοματοπελτέ, βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα φουντούκια, το τζίντζερ, τη μουστάρδα, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι - πιπέρι και τα χτυπάμε όσο να έχουμε μια ομοιογενή αλοιφή.
Σερβίρουμε τις πίτες μας μαζί με το ντιπ ντοματοπελτέ που ετοιμάσαμε.
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια