Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι ζώδιο είσαι να σου πω πόσες χυλόπιτες θα φας

Ποιοι και κατά πόσον αντιλαμβάνονται τις χυλόπιτες.

Διότι άλλοι πιάνουν αμέσως το υπονοούμενο, άλλοι θέλουν να τους κάνεις λιανά και άλλοι δεν θα το παραδεχτούν ούτε στον εαυτό τους. Ας αναλύσουμε λοιπόν, ζώδιο-ζώδιο πώς πάει η δουλειά:

ΚΡΙΟΣ: Στο λεξικό του Κριού η λέξη απόρριψη δεν υφίσταται. Ο λόγος που δεν προχώρησε η κατάσταση με κάποιο πρόσωπο που αρχικά είχε φανεί να του τραβάει το ενδιαφέρον, δεν ήταν ότι τον…φτύσανε, αλλά ότι τελικά ο ίδιος αποφάσισε ότι δεν άξιζε τον κόπο. Η λαϊκή σοφία αυτό το έχει εκφράσει με την παροιμία «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», όμως στην προκειμένη περίπτωση η αλεπού-Κριός θα σου θυμίσει ότι απλώς δεν της αρέσουν τα σταφύλια και πόσο άσχετος από εγκυκλοπαιδικές γνώσεις μπορεί να είσαι τέλος πάντων;

ΤΑΥΡΟΣ: Ο Ταύρος είναι εύθικτο άτομο και μπορεί να δει τη χυλόπιτα ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει, πόσο μάλλον αν του ήρθε κατακέφαλα. Θα δεχτεί την ήττα του με το κεφάλι ψηλά και θα αλλάξει θέμα συζήτησης, χάρηκε που τα είπατε και άντε να πηγαίνει κι εκείνος σιγά-σιγά. Φυσικά, σαν άνθρωπος έχει κι εκείνος τις αδυναμίες του και θα αμολήσει τις κακιούλες του για το πρόσωπο που τον απέρριψε, αλλά γενικά προτιμά να κρατήσει το γεγονός μακριά από τις κοινές συζητήσεις, μηρυκάζοντάς το με θλίψη όταν θα είναι μόνος του.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Ο Δίδυμος μπορεί να βγάλει τρελούς τους πάντες, προκειμένου να αποδείξει ότι αυτό που συνέβη κάθε άλλο παρά χυλόπιτα ήταν. Απλώς το πρόσωπο του κάνει ναζάκια, τσαλιμάκια και κορδελάκια, για να κρύψει το πόσο κολασμένα τον γουστάρει κατά βάθος. Εννοείται ότι ο ίδιος, σαν ένα από τα πιο ξύπνια ζώδια, έχει πλήρη συναίσθηση του τι έχει συμβεί πραγματικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα περισώσει το image του απέναντι στους τρίτους με κάθε τρόπο. Και μετά θα πάει να κοιτάξει αλλού για καμιά πορτοκαλιά, γιατί αυτό το λεμόνι που έφαγε πολύ τον ξίνισε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Καρκίνος τρέμει τόσο την απόρριψη που, προκειμένου να την αποφύγει, είναι ικανός να μην προσπαθήσει καν.Ακόμα κι όταν ο άλλος του δίνει το οκέι να προχωρήσει, μπορεί να κρυφτεί στο καβούκι του και να μη λέει να ξεμυτίσει. Μπορεί επίσης να νομίζει ότι τον έχουν απορρίψει, και να θέλει τις αμέτρητες διαβεβαιώσεις και ενθαρρύνσεις, έλα καλό μου, μη φοβάσαι, ένα βηματάκι ακόμα, κι άλλο ένα… Έτσι δε και προκύψει να φάει μια κανονική χυλόπιτα, πληγώνεται τόσο που πέφτει του θανατά. Αλίμονο σε όσους θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να τον παρηγορήσουν…

ΛΕΩΝ: Το πρόσωπο που θα δώσει χυλόπιτα στον Λέοντα ή δεν έχει γεννηθεί ακόμα ή, αν έχει γεννηθεί και τον απορρίψει εντέλει, απαλλάσσεται λόγω βλακείας. Δηλαδή εκείνος ή εκείνη θα χάσει, καθόσον ο Λέων τιμή του έκανε που τον προτίμησε, αλλά ως εδώ και μη παρέκει και δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο μαζί του. Και καλά θα κάνετε όλοι εσείς οι υπόλοιποι να μην κάνετε περαιτέρω αναφορά στο ζήτημα. Το οποίο ζήτημα μετά από ελάχιστο καιρό θα ξεχαστεί και θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Αν θέλετε να τα πάτε καλά μαζί του. Συνεννοηθήκαμε;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Παρθένος δεν έχει ιδιαίτερο ταλέντο στο να μεταμφιέζει καταστάσεις σε κάτι που δεν είναι, ούτε καν για να σώσει την αξιοπρέπειά του. Xυλόπιτα ήταν και θα την πει με το όνομά της. Θα δεχτεί λοιπόν την ήττα του, θα καταπιεί τον καημό του και κλασικά θα κάτσει να αναρωτηθεί τι έφταιξε. Θα καταλήξει πως για μια ακόμη φορά δεν το είχε προετοιμάσει κατάλληλα ή δεν φέρθηκε έξυπνα ή… δεν φορούσε τα σωστά παπούτσια. Θα καταγράψει νοερά αυτές τις πληροφορίες και θα προσπαθήσει την επόμενη φορά να μην ξανακάνει τα ίδια λάθη. Θα κάνει διαφορετικά.
ΖΥΓΟΣ: Η απόρριψη τον βαραίνει τον Ζυγό περισσότερο αν γίνεται με άγαρμπο τρόπο. Μια ευγενική απόκρουση μπορεί να μην του φανεί τόσο βαριά, ιδίως αν του επιτρέπει να περισώσει την αυτοεκτίμησή του. Κι ακόμα περισσότερο, αν είναι τόσο διπλωματική που να του επιτρέπει να αυταπατηθεί, του τύπου «δεν φταις εσύ, απλώς εγώ δεν είμαι σε φάση για σχέση αυτό τον καιρό». Παρόλο που για πολλούς αυτή είναι μια δικαιολογία τηςσυμφοράς, εκείνος είναι ικανός να εκτιμήσει αυτή τη διακριτικότητα, σε βαθμό που να ξαναμπεί στις κλασικές του αμφιβολίες, μήπως δηλαδή δεν ήταν χυλόπιτα, όπως νόμιζε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Τι κάνει ο Σκορπιός άμα φάει απόρριψη; Τίποτα, διότι απλώς αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί σε καμία από τις γνωστές διαστάσεις του σύμπαντος. Δεν υπάρχει, πώς αλλιώς να το πούμε. Ο Σκορπιός έχει αυτό το κατιτίς που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Ή τουλάχιστον αυτό αφήνει να φανεί. Αλλά ακόμα κι αν συμβεί το απίστευτο (σε κάποιο παράλληλο σύμπαν), ο μεγάλος γόης του ζωδιακού δεν πρόκειται να χαλάσει τη ζαχαρένια του. Θα γυρίσει από την άλλη πλευρά και θα βρει ακαριαία ένα καινούργιο ενδιαφέρον. Xυλόπιτα; Ποια χυλόπιτα; Δεν καταλαβαίνει σε τι ακριβώς αναφέρεσαι.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ένας Τοξότης έχει συνήθως «χαλαρές» σχέσεις με τα πάντα, οπότε δεν θα χαλαστεί ιδιαίτερα αν η περίπτωση που κυνηγούσε δεν του… κάτσει. Ούτε και θα το πάρει προσωπικά, αν ο άλλος δεν ανταποκρίνεται. Πιθανόν θα επιμείνει στο κυνηγητό, σε βαθμό που να αναρωτηθεί κανείς μήπως ο Τοξότης δεν έχει αντιληφθεί ότι έπεσε χυλόπιτα. Αλλά για εκείνον δεν πάει έτσι το πράγμα. Το έχει καταλάβει, αυτό όμως δεν του κόβει την όρεξη να κάνει παιχνίδι. Και θα το συνεχίσει για την πρόκληση να ρίξει το κάστρο, μέχρι απλώς να βαρεθεί και να… πάει να παίξει πιο πέρα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ο Αιγόκερως δεν παρανοεί εύκολα τις προθέσεις των άλλων και πατάει γερά στη λογική του. Αποκλείεται να μην αντιληφθεί μια απόρριψη σαν τέτοια. Βέβαια πολλές φορές μπορεί να το παρακάνει, βλέποντάς την και εκεί που δεν υπάρχει. Και ο πληγωμένος του εγωισμός θα τον απομακρύνει μια ώρα αρχύτερα από την κατάσταση που αισθάνεται ότι τον προσβάλλει. Με άλλα λόγια, θα αποθαρρυνθεί και θα εγκαταλείψει κακήν κακώς την προσπάθεια να κερδίσει κάποιον, ούτως ώστε η χυλόπιτα που έφαγε (ή που νόμισε ότι του έδωσαν) να μη φανεί τόσο έντονα και του στραπατσάρει την εικόνα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Υδροχόος είναι από τους τύπους που θέλουν να φαίνονται άνετοι σε όλες τις καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ερωτικής απόρριψης. Αν μια φάση δεν του κάτσει, μικρό το κακό και δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. Ούτως ή άλλως έχει φροντίσει και ο τρόπος που την κυνήγησε να μην τον βγάλει εκτεθειμένο. Οπότε δεν υφίσταται η έννοια της χυλόπιτας. Απλώς δεν τα βρήκαμε και δεν χάθηκε δα και ο κόσμος. Ας δώσουμε τα χέρια κι ας μείνουμε φίλοι – η φράση πασπαρτού, που τον βγάζει από τη δύσκολη θέση. Και επιτρέπει μια αξιοπρεπή αποχώρηση.

ΙΧΘΕΙΣ: Ο Ιχθύς έχει μια τάση να αρνείται τις δυσάρεστες πλευρές της πραγματικότητας. Ιδίως στα αισθηματικά, δεν δέχεται εύκολα το «όχι» σαν απάντηση των προσδοκιών του. Μια αντίδραση από τον άλλο που οι περισσότεροι θα είχαν εκλάβει σαν απόρριψη, για εκείνον ενδεχομένως να δίνει περιθώρια να ελπίζει και να διατηρεί τις προοπτικές του. Και τότε μπορεί να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του και, κόντρα σε κάθε λογική, να ζει στο δικό του παραμύθι. Γι’ αυτό και, όταν με το καλό συνειδητοποιήσει τη χυλόπιτα, θα του πάρει και μερικά τέρμινα μέχρι να την καταπιεί.
staxtopouta.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια