Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Rush

Βιογραφική ταινία Αμερικάνικης, Αγγλικής, Γαλλικής, Ιταλικής και Γερμανικής συμπαραγωγής 2013 (προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 19 Σεπτεμβρίου)
Διάρκεια: 122 λεπτά
Ηθοποιοί: Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, και Pierfrancesco Favino
Σκηνοθεσία: Ron Howard
Μουσική: Hans Zimmer
Υπόθεση:

Βρισκομαστε στις αρχες της δεκαετιας του ’70. Κατά την διαρκεια ενός αγώνα Formula 3 στο Brands Hutch δυο οδηγοι ο Βρετανος James Hunt κ ο Αυστριακος Niki Lauda κλεβουν την παρασταση με την μεταξυ τους μαχη για την 1η θεση που καταληγει στον Βρετανο. Η σεζον του 1970 στην Formula 3 θα τελειωσει με τον James Hunt Πρωταθλητη στην κατηγορια κ 2ο τον Niki Lauda. Αμφοτεροι το 1971 ντεμπουταρουν στην κορυφαια κατηγορια μονoθεσιων την Formula 1. O Hunt μεταγραφεται στην νεα ομαδα του λορδου Hesketh (με κινητηρες Cosworth) κ ο Lauda στην Marlboro BRM.

Η ζωη τους εκτος πιστας ηταν διαφορετικη για τους 2 μονομαχους. Ο Hunt ηταν ποτης, μποεμ κ γυναικας κ παντρευεται το supermodel Suzy Miller, ενώ ο Lauda, επαγγελματιας, κλειστος, εργασιομανης κ αθυροστομος κανει σχεση με την κοινωνιολογο Marlene Knaus.

Το 1974 ο Lauda μεταγραφεται μαζι με τον teammate του στην BRM Ελβετο Clay Regazzoni στην Ferrari ενώ ο Hunt παραμενει στην Hesceth Racing. Ο Αυστριακος θα κερδισει στο Ισπανικο κ Ολλανδικο Grand Prix ενώ ο Hunt κανεναν αγωνα. Το 1975 ο Lauda κερδιζει 8 από τους 13 αγωνες της σεζον κ κατακτα τον 1ο του Παγκοσμιο Τιτλο ενώ ο Hunt με την Hesceth θα κερδισει μονο το Grand Prix Ολλανδιας στο Zandvoort. Όμως στο τελος Νοεμβριου του 1975 ο Βρετανος ενημερωνεται από τον ιδιοκτητη της ομαδας λορδο Hesceth ότι η προθεσμια της FIA για τις ομαδες που θα συμμετασχουν στην F1 του 1976 εληξε. Ο Hunt βιθυζεται στην απομονωση κ στο ποτο κ η γυναικα του τον εγκαταλειπει. Στις αρχες Δεκεμβριου η McLaren του προτεινει συμβολαιο συνεργασιας καθως η βρετανικη ομαδα ψαχνει καποιον να αντικαταστησει τον Βραζιλιανο Emerson Fittipaldi. Τελικα ο Hunt δεχεται την συμφωνια.

Η σεζον του 1976 ξεκινα τον Ιανουαριο στο Sao Paulo. Στο Interlagos o Lauda παιρνει μια ανετη νικη. Στην συνεχεια ο Αυστριακος θα κερδισει κ στο Kyalami της Νοτιου Αφρικης. Ο Hunt θα κερδισει στην Jarama της Ισπανιας (μετεπειτα, καθως ακυρωθηκε λογω παραβιασης τεχνικων κανονισμων) αλλα παλι ο Lauda θα κερδισει 2 σερι αγωνες στο Zolder του Βελγιου κ στους δρομους του Monte Carlo. O Hunt θα απαντησει στον Αυστριακο με νικη στο Γαλλικο Grand Prix στην Dijon αλλα ο Lauda θα παρει μια μεγαλειωδη νικη στο Silverstone.

Και φτανουμε στο Γερμανικο Grand Prix στην τεραστια κ μεγαλη τοτε πιστα του Nurbugring στο Nordschleife. Στο συμβουλιο των οδηγων o Niki Lauda βλεποντας τις καιρικες συνθηκες να γινονται ολοενα κ επικινδυνες κ με την απειλη της βροχης δηλωνει αντιθετος στην διεξαγωγη του την στιγμη που η πλειοψηφια είναι υπερ της διεξαγωγης. Θα καταφερει να κερδισει τον Hunt στο Nurburgring κοντρα στις δυσκολες καιρικες συνθηκες κ να παρει επιπλεον προβαδισμα από τον Βρετανο στην βαθμολογια ή μηπως ο Hunt θα εχει άλλη αποψη?........

Κριτική:
Είναι μια από τις καλυτερες ταινιες με θεμα την Formula 1. O σκηνοθετης Ron Howard καταφερε να συνδιασει την αγωνια κ το δραμα κατά την διαρκεια των Grand Prix ενώ στην ταινια βλεπουμε μερικες αγνωστες πτυχες των 2 μονομαχων του Τιτλου James Hunt & Niki Lauda.

Εξαιρετικη μουσικη από τον Hans Zimmer που ταιριαζει απολυτα στο κλιμα των αγωνων ενώ εχει κ εξαιρετικο καστ ηθοποιων.

Ο Αυστραλος Chris Hemworth (γεννηθηκε στις 11 Αυγουστου 1983) υποδυεται τον James Hunt, o Γερμανο-Ισπανος Daniel Brühl (γεννηθηκε ως Daniel César Martín Brühl González Domingo στις 16 Ιουνιου 1978) τον Αυστριακο οδηγο Niki Lauda αλλα κ η Olivia Wilde που υποδιεται την γυναικα του James Hunt την Suzy Miller.

Μια ταινια που θα λατρεψουν οι φιλοι των αγωνων αυτοκινητου κ της Formula 1. Αξιζει να την δειτε, σας την συνιστω ανεπιφυλακτα.
Νικόλας Κ.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια