Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Jacques Azagury, ο Μαροκινός μόδιστρος

Ο Ζακ Αζαγκουρί λατρεύει την πρόκληση, ειδικά όταν αυτή έχει να κάνει με τη γυναικεία μόδα. "Κάθε μέρα είναι ένα διαφορετικό σώμα, μια διαφορετική ηλικία και μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά, αλλά αυτό κάνει τη δουλειά μου διασκεδαστική με μοναδικές προκλήσεις", δηλώνει ο ίδιος.
 Ο Azagury σπούδασε μόδα στο Κολέγιο του Λονδίνου και....

Τέχνη στη Σχολή Σεντ Μάρτιν και γνωρίζει πλέον πολύ καλά τη βρετανική αγορά και το στιλ των Βρετανίδων.
Έχει αναλάβει να ντύσει την Έλεν Μίρεν, την Κέλι Ρόουαλαντ, την Κέλι Μπρουκ, την Ελίζαμπεθ Γουάλς, τις Σάρον και Κέλι Όσμπορν. 
Ο Μαροκινός σχεδιαστής που μεγάλωσε και ζει στη Βρετανία έγινε, ωστόσο γνωστός από τα φορέματα που δημιούργησε για λογαριασμό της πριγκίπισσας Νταϊάνα!
Ένα από τα ρούχα - ορόσημα που σχεδίασε για την "πριγκίπισσα του λαού" ήταν το μαύρο φόρεμα που φόρεσε όταν δείπνησε με τον Χένρι Κίσινγκερ και τον Κόλιν Πάουελ το 1995, αλλά και το μπλε του πάγου φόρεμα που επέλεξε όταν παρευρέθηκε στο Royal Albert Hall το 1997 για να παρακολουθήσει τη "Λίμνη των Κύκνων".
Ήταν πλέον κατάλληλος σχεδιαστής για να αναλάβει τις τουαλέτες που φόρεσε η ηθοποιός Ναόμι Γουότς στην ταινία "Νταϊάνα", στην οποία υποδύθηκε την πριγκίπισσα. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, τις προσέφερε κάποια αυθεντικά κομμάτια των δεκαετιών του 1980 και του 1990, αλλά και κάποια που θεωρεί πως θα τα λάτρευε. Ο σχεδιαστής υποστηρίζει πως αυτό που του λείπει περισσότερο είναι το γεγονός ότι δεν βρίσκεται πλέον γύρω μας.
Ο ίδιος, γνωρίζοντας πολύ καλά το βρετανικό στιλ, δημιούργησε και κάποια κομμάτια για τη βρετανική τηλεοπτική σειρά "Ο Πύργος του Ντάουντον" που έχει δεχθεί διθυραμβικές κριτικές και έχει αποκτήσει φανατικούς τηλεθεατές σε όλο κόσμο. Μία από τις πρωταγωνίστριες της τηλεοπτικής σειράς, η Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, επιλέγει, μάλιστα πολύ συχνά, τις τουαλέτες του Azagury για τις δημόσιες εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί.
Αθηνά Σούτσου/Ε.Τ
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια