Ποντιακός παζλαμάς με καλαμποκάλευρο και μυτζί

Είναι ένα είδος κρέπας, το οποίο συνδυάζει αλμυρή και γλυκιά γεύση.
Υλικά:
200 γρ. καλαμποκάλευρο
νερό
αλάτι 3 κ.σ.
βούτυρο ή μαργαρίνη
Μυτζί (μυζήθρα) τριμμένη

Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα λεκανάκι, κάνουμε ένα λάκκο και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο λιωμένο και νερό όσο πάρει για να γίνει χυλός.
Ανακατεύουμε καλά και πέρνοντας με κουτάλα ρίχνουμε σε τηγάνι που έχει κάψει και το έχουμε αλείψει με λάδι.
Κουνάμε το τηγάνι για να πάει σε απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
Όταν ροδίσει από τη μια πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.
Ο παζλαμάς σερβίρεται ζεστός πασπαλισμένος με μυτζί.
Από πάνω προσθέτουμε μέλι ή πετιμέζι.
Newsdiet.gr

Related Posts