Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες!

Οι αιμορροΐδες, είναι πρησμένες και με φλεγμονή φλέβες στον πρωκτό και στον κάτω ορθό. Μπορεί να προκύψουν από «στράγγισμα» (αφυδατώσεις) κατά τη διάρκεια της κινητικότητας του εντέρου ή από την αυξημένη πίεση στις φλέβες αυτές, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή άλλων συνθηκών.
Οι αιμορροΐδες μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό του ορθού (εσωτερικές αιμορροΐδες) ή μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες). Πρόκειται για μία κοινή ασθένεια για τους ενήλικες (πιο συχνά εμφανίζεται γύρω στα 50 χρόνια) και οι μισοί από αυτούς παρουσιάζουν φαγούρα, δυσφορία και αιμορραγία, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων.
Ευτυχώς, πολλές αποτελεσματικές επιλογές είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία των αιμορροΐδων. Μερικές περιλαμβάνουν απλά φαρμακευτικά προϊόντα, ενώ άλλες περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση αλλαγών στη διατροφή και τις συνήθειες άσκησης, διευκολύνοντας τη δυσκοιλιότητα και το τέντωμα κατά τη διάρκεια της κινητικότητας του εντέρου, μια πρωταρχική αιτία για τις αιμορροΐδες δηλαδή.
1. Θεραπευτικό…νερό
Το νερό μπορεί να είναι πολύ χαλαρωτικό για τις φλεγμονώδεις και επώδυνες αιμορροΐδες. Μπορείτε να ανακουφιστείτε εφαρμόζοντας κρύες κομπρέσες ή μουλιάζοντας την περιοχή του ορθού σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά αρκετές φορές την ημέρα. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το σκούπισμα απαλά με υγρά μαντηλάκια, αντί για χαρτί τουαλέτας, είναι ευεργετική και βολική λύση.
2. Μη συνταγογραφούμενα προϊόντα
Διάφοροι τύποι φαρμάκων, που δε χρειάζονται συνταγή γιατρού, προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων. Αυτά περιλαμβάνουν κρέμες, τζελ, αφρούς, υπόθετα και κάποια ειδικά μαξιλάρια που περιέχουν υδροκορτιζόνη κ.λπ. Συνήθως φαρμακευτικές αγωγές για τη μείωση της φλεγμονής και του πόνου περιλαμβάνουν ακεταμινοφαίνη, ασπιρίνη και ιβουπροφαίνη, αλλά πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε, καλό θα ήταν να ρωτήσετε πρώτα τον γιατρό σας.
3. Καταναλώνετε περισσότερες φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες σας βοηθούν να αποφεύγετε τη δυσκοιλιότητα και το τέντωμα για τη μετακίνηση του εντέρου, δύο από τις βασικές αιτίες κινδύνου για την ανάπτυξη των αιμορροΐδων. Μια υψηλή σε φυτικές ίνες διατροφή μειώνει επίσης τον πόνο των αιμορροΐδων κάνοντας τα κόπρανα μαλακά και την αφόδευση πιο εύκολη.
Μερικές τροφές πλούσιες σε ίνες είναι: τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια (φασόλια), το πίτουρο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα ψωμιά. Ως μπόνους, μια υψηλή σε φυτικές ίνες διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ορισμένες σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, των καρδιακών παθήσεων και της παχυσαρκίας.
4. Συμπληρώματα φυτικών ινών
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι δύσκολο να πάρουν τόσες φυτικές ίνες από τη διατροφή τους, ώστε να παράγουν μαλακά κόπρανα, μειώνοντας τον πόνο αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης αιμορροΐδων. Καταναλώνοντας μια υψηλή σε φυτικές ίνες διατροφή είναι ό,τι καλύτερο, αλλά αν δεν είστε σε θέση να λαμβάνετε σταθερά 20 έως 35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα μέσω των τροφών, υπάρχει ποικιλία φυτικών συμπληρωμάτων, που μπορούν να φανούν εξίσου βοηθητικά στην περίπτωσή σας.
5. Ασκηθείτε
Η άσκηση είναι ένα βασικό στοιχείο για την πρόληψη και τη θεραπεία των αιμορροΐδων. Αν η καθημερινή ζωή ή η δουλειά σας απαιτεί να κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σιγουρευτείτε ότι σηκώνεστε και κινήστε μερικά λεπτά ανά ώρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένες φυσικές δραστηριότητες θα πρέπει να αποφεύγονται βέβαια, μεταξύ αυτών η ανύψωση βαρών και η πρωκτική επαφή.
6. Μείνετε ενυδατωμένοι
Το νερό είναι ένα βασικό στοιχείο για την παραγωγή μαλακών κοπράνων και τη μείωση του πόνου των αιμορροΐδων. Πίνοντας αρκετό νερό μπορείτε επίσης να βοηθήσετε ακόμα και στην πρόληψη των αιμορροΐδων. Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να πίνετε περίπου οκτώ 8 ποτήρια νερό την ημέρα – περισσότερο αν είστε σε ζεστό κλίμα και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγετε ή να περιορίσετε το αλκοόλ και την καφεΐνη. Τόσο το αλκοόλ όσο και η καφεΐνη προωθούν την απώλεια νερού από το σώμα σας, η οποία μπορεί να προκαλέσει σκληρά κόπρανα και να αυξήσει τον πόνο από τις αιμορροΐδες.
7. Σωστή αφόδευση
Η καθυστέρηση της αφόδευσης μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, καθώς και να επιδεινώσει ή ακόμα και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των αιμορροΐδων. Έστω και εάν δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αποκλειστικά το πρωί, είναι σημαντικό να μην αναβάλλετε τη συγκεκριμένη ανάγκη, όταν πρέπει και ειδικά όταν αντιλαμβάνεστε μια έντονη μετακίνηση των εντέρων.
8. Σωστή φροντίδα
Οι αιμορροΐδες είναι πολύ συχνές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αμέσως μετά τη γέννα. Για να κρατήσετε εσάς και το μωρό σας ασφαλείς, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να έχετε, όπως πόνος του ορθού και κνησμός, πριν δοκιμάσετε κάποια αυτοσχέδια θεραπεία ή προϊόν.
Μια απλή θεραπεία όταν είστε έγκυος είναι να παραμένετε ξαπλωμένη στην αριστερή πλευρά σας κατά την ανάπαυση ή τον ύπνο σας, ώστε να περιορίσετε την πίεση σε ορισμένες φλέβες που μπορεί να οδηγήσουν σε διόγκωση άλλων φλεβών και αιμορροΐδων.

ΣΧΟΛΙΑ

4 Σχόλια

  1. Παναγιωτουλα31/10/13, 10:14 μ.μ.

    εγω βαζω παγακι και γινομαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαγια ΑΝΝΑ31/10/13, 10:16 μ.μ.

    Τσουκνίδα

    Βράζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο νερό και πλένουμε την προβληματική περιοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/10/13, 10:21 μ.μ.

    ΜΗ φοράτε στενά παντελόνια και στενά βρακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/10/13, 10:42 μ.μ.

    Ζοχαδόχορτο (Ζοχάδα = Αιμορροΐδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή