Καβουρομακαρονάδα

Υλικά { για 6 άτομα } :
15 Καβούρια
1 1/2 πακέτο Ζυμαρικά
2 κιλά ψιλοκομμένη Τομάτα ( κονσέρβα )
2 φλυτζάνια Ζωμό ( από τα βρασμένα καβούρια )
1/4 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες Σκόρδο
1 ματσάκι Μαϊντανό
10 φύλλα Βασιλικού
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένω πολύ καλά τα καβούρια, κάτω από τρεχούμενο νερό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, αφού προσθέσω λίγο αλάτι, λεμόνι, λάδι και λίγο μαϊντανό ( για να τραβήξουν την μυρωδιά ) βάζω τα καβούρια και τα βράζω για 20΄σε μέτρια φωτιά.
Βγάζω τα καβούρια και κρατώ τον ζωμό για τα ζυμαρικά και την σάλτσα.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω τα κρεμμύδια ( ψιλοκομμένα ) και τις σκελίδες σκόρδου.
Προσθέτω την τομάτα, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνω να σιγοβράσουν.
Λίγο πριν τραβήξω την σάλτσα από την φωτιά, προσθέτω τα καβούρια, τα οποία έχω ανοίξει στην μέση ( για να ρουφήξουν σάλτσα ) καθώς επίσης τον μαϊντανό και τα φύλλα βασιλικού.
Βράζω τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό, στο οποίο έχω προσθέσει και ένα φλυτζάνι ζωμό από τα καβούρια.
Αφού τα στραγγίσω, τα ρίχνω στην κατσαρόλα με την σάλτσα και τα καβούρια. Στολίζω με φρέσκο μαϊντανο !!
 www.majeriko.gr

Related Posts