Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φθινοπωριν​ή επανεκκίνη​ση

Ενέργεια και ηθικό στο μάξιμουμ!
Ξαναμπείτε στη ρουτίνα χωρίς μελαγχολικές επιβαρύνσεις.

Το μυστικό για μια όσο το δυνατόν ομαλότερη προσγείωση στη μουντή καθημερινότητα μετά τις διακοπές είναι η ταυτόχρονη πυροδότηση όλων των μηχανισμών ενέργειας που διαθέτει ο οργανισμός σας:
. Και η αρχή απαιτεί λίγο κόπο: έχει αποδειχτεί ότι όσα άτομα ασκούνται με μέτρια ένταση για περισσότερο από 60 λεπτά εβδομαδιαίως αμέσως μετά την επιστροφή από πολυήμερες διακοπές απομακρύνουν κατά πολύ τον κίνδυνο να βιώσουν μελαγχολία και κατάθλιψη.
Καλός σύμμαχος στην προσπάθειά σας για να βελτιώσετε το ψυχολογικό σας προφίλ αποτελούν επίσης και όσες τροφές περιέχουν βιταμίνη Β6, που συμμετέχει στον σχηματισμό της τρυπτοφάνης, ενός κρίσιμου αμινοξός - ρυθμιστή της διάθεσης
Ψάξτε για πλούσιες ποσότητες βιταμίνης Β6 σε αμύγδαλα, αβοκάντο, μπανάνες, σπανάκι και όσπρια. Αν είστε όμως λίγο περισσότερο ...απαιτητικοί εμπιστευθείτε το βαλσαμόχορτο ή αλλιώς σπαθόχορτο, όπως είναι γνωστό στη χώρα μας.
Έρευνα Γερμανών γιατρών που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο περιοδικό "British Medical Journal" αποδεικνύει ότι τα αφεψήματα με βαλσαμόχορτο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Όπως προκύπτει από τη μελέτη, το συγκεκριμένο φυτό αποκαλείται στους επιστημονικούς κύκλους ως "φυτικό Prozac" χάριν αστείου, αφού τα συστατικά του είναι εξίσου δραστικά με την παροξετίνη, γνωστό αντικαταθλιπτικό χάπι.
Τέλος, για μια ολική προσέγγιση στη θεραπεία των μελαγχολικών σας φθινοπωρινών συναισθημάτων, δοκιμάστε να έχετε συνεχώς μαζί σας κάποιο μαντιλάκι πάνω στο οποίο θα έχετε στάξει σταγόνες αιθέρια έλαια λεβάντας, βασιλικού, γιασεμιού, τριαντάφυλλου, δεντρολίβανου ή φασκομηλιάς και εισπνέετε κάθε φορά που νιώθετε βαρυθυμία, ταραχή ή θλίψη.
Big Fish

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια