Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Δεν είναι απλά μπισκότα με δάκρυα σοκολάτας.
Είναι τα ωραιότερα που έχετε φάει ποτέ (τουλάχιστον εμάς μας ξετρέλαναν).
Υλικά:
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
2 και 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
2 φλιτζάνια ημίγλυκα δάκρυα σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
2. Χτυπήστε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ το βούτυρο με την μαύρη και την λευκή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, περίπου για 3 λεπτά.
3. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
4. Προσθέστε τη σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα
5. Προσθέστε τα καρύδια και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατέψτε.
6. Φτιάξτε μεγάλες μπάλες ζύμης πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι και πατήστε τες ελαφρά με ένα πιρούνι να απλώσουν. Προσέξτε, όμως, τα μπισκότα να απέχουν μεταξύ τους 5 εκατοστά.
7. Ψήστε για 12-15 λεπτά, αφήστε τα να κρυώσουν καλά και απολαύστε. 

Related Posts