Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρωινό για γερό μυαλό

Η ευεργετική επίδραση του πρωινού στις σχολικές επιδόσεις ερευνήθηκε πρόσφατα από την επιστημονική κοινότητα. Βρετανοί ερευνητές συνέκριναν τις επιδόσεις 1.386 μαθητών, από 32 σχολεία, σε διάφορα τεστ συγκέντρωσης, μνήμης και χρόνου αντίδρασης.
Από το σύνολο των μαθητών 6-16 χρόνων, οι 1.202 είχαν πάρει πρωινό, ενώ οι υπόλοιποι 184 είχαν πάει στο σχολείο νηστικοί.
Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα..:
Οι νηστικοί μαθητές εμφάνισαν χαμηλότερες επιδόσεις στα τεστ συγκέντρωσης και μνήμης σε ποσοστό 7%. Επίσης, χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των τεστ.

Οι χορτάτοι μαθητές είχαν καλύτερο ειρμό σκέψης σε σχέση με τους συμμαθητές τους που εκείνη την ημέρα πήγαν στο σχολείο με άδειο στομάχι.

*  Όσο περνούσε η ώρα, τόσο αυξανόταν η διαφορά στις επιδόσεις  ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν μετά τις 11 το πρωί οι χορτάτοι μαθητές διατηρούσαν τις δυνάμεις τους, ενώ οι νηστικοί είχαν χάσει την ενέργειά τους.
Ένα καλό πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, γιατί βοηθούν στη συγκέντρωση. Συνοδεύστε τα με γάλα ή γιαούρτι, γιατί είναι πηγές ασβεστίου, ή με φρέσκο χυμό που είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά.Καλή επιλογή είναι η μπανάνα και το αυγό, που εφοδιάζουν τον εγκέφαλο με βιταμίνη Β, πολύτιμη για την καλή μνήμη και τη συγκέντρωση.

Το πρωινό είναι σημαντικό γιατί είναι το πρώτο γεύμα που λαμβάνουμε μετά από ....πολύωρη νηστεία, όπως είναι ο βραδινός ύπνος.Λέγεται ότι από εκεί προέρχεται και ο όρος για το πρωινό στα Αγγλικά, που είναι breakfast, δηλαδή "διακοπή της νηστείας"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια