Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Chios - Χίος, η αρχόντισσα!

* Διακοπές με επιλογές για όλα τα γούστα.
Απ άκρη σ άκρη, η Χίος χαρίζει αφειδώς ένα σωρό επιλογές!
Μέρες, όρεξη και μέσο να έχεις για να τη γυρίσεις.
Να ξεκινήσεις από την πόλη - λιμάνι με το παλιό κάστρο και τα ωραία ουζερί και να συνεχίσεις προς τον Κάμπο με τα ιδιαίτερα αρχοντικά και τα ολάνθιστα περιβόλια.
Να κολυμπήσεις σε μια από τις τρεις διαδοχικές παραλίες που ακούνε στο όνομα Μαύρα Βόλια, που έχουν και το όνομα και τη χάρη και είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας.
Κι αν έχει πανσέληνο, να δεις το ολόγιομο φεγγάρι από τον προϊστορικό οικισμό του κοντινού Εμπορειού ( αρκεί να τον έχουν ανοίξει στο κοινό), αλλιώς να συνεχίσεις για τα Μαστιχοχώρια, ορισμένα από τα οποία είναι και καστροχώρια.

Σημείωσε τα Αρμόλια, τους Ολύμπους, τη Βέσσα, το ζωγραφιστό Πυργί και τα διατηρητέα Μεστά (η παραλία/λιμάνι των οποίων συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το Λαύριο!).
Και θα αναζητήσεις, στην καρδιά πια του νησιού, τον Ανάβατο και τα Αβγώνυμα που σαν να κρύβονται ακόμα από τους πειρατές του Αιγαίου.
Κι έπειτα θα κινηθείς προς το Βορρά.
Στο λιγότερο ανεπτυγμένο κομμάτι του νησιού, ακόμα και τον Αύγουστο θα βρεις ωραιότατες παραλίες χωρίς οργάνωση και συνωστισμό.
Και θα κάνεις μια στάση στην ιστορική Βολισσό, που λογίζεται και ως γενέτειρα του Ομήρου, και θα κατέβεις ως τα Λιμνιά, αν θες να περάσεις απέναντι στα Ψαρά, ή θα συνεχίσεις για το βουνό, για μια ορεινή διαδρομή στα χωριά του Πεληναίου.
Και θα ξαναβγείς στη θάλασσα και θα φτάσεις στα Καρδάμυλα, χωριό καπεταναίων, αρχοντικό και περιποιημένο, με θέα στις καταπράσινες Οινούσσες.
Θα κάνεις τη στάση που πρέπει και θα αρχίσεις να κατεβαίνεις προς τη Χώρα - περνώντας και απ τον φασαριόζικο κάθε Πάσχα Βροντάδο, - γιατί οι μέρες πέρασαν και πρέπει να πάρεις το πλοίο της επιστροφής. Θα καθίσεις σ ένα από τα ουζερί του λιμανιού και θα το δεις να έρχεται απ τη Μυτιλήνη, να κάνει στάση για περίπου μία ώρα για να φορτώσει και λίγο πριν αναχωρήσει και πάλι, θα τρέξεις γρήγορα για να μην το χάσεις.....
"Κ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια