Ζελέ με φρούτα του δάσους

Υλικά:
3 φακελάκια ζελέ κεράσι ή φράουλα
1 συσκευασία κομπόστα μαύρο μύρτιλλο
1 συσκευασία κομπόστα κόκκινο μύρτιλλο

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί.
Σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ βάζουμε κοπανισμένο πάγο και μέσα σε αυτόν βάζουμε μία μεγάλη φόρμα ή μικρά φορμάκια.
Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα μία στρώση ζελέ με μια κουτάλα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μαύρο μύρτιλλο, αφού πρώτα το στραγγίξουμε για να φύγει το σιρόπι του.
Κατόπιν προσθέτουμε μία στρώση ζελέ, αφήνουμε για 5-10 λεπτά να πήξει, συνεχίζουμε ρίχνοντας κόκκινο μύρτιλλο.
Μπορείτε φυσικά να αντικαταστήσετε το μύρτιλλο με άλλο φρούτο της αρεσκείας ή απλώς να προσθέσετε σε αυτό και άλλα φρούτα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, έως ότου γεμίσουμε όλη τη φόρμα.
Τέλος βγάζουμε τη φόρμα με το ζελέ από το μπολ με τον πάγο και τη βάζουμε στο ψυγείο για περισσότερο από μια ώρα, μέχρι να πήξει καλά.
Για να το ξεφορμάρουμε το ζελέ, βυθίζουμε τη φόρμα σε χλιαρό νερό για τριάντα δευτερόλεπτα, τη βγάζουμε, τη σκουπίζουμε από τα νερά και την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό σας με ένα τσαμπί κόκκινου μύρτιλλου και φυλλαράκια.


Related Posts