Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στην Εντατική με έμφραγμα το... Ωνάσειο

«Οξύ έμφραγμα», το οποίο μπορεί να το οδηγήσει ακόμη και στον «θάνατο», έχει υποστεί το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο! Λόγω του σοβαρού προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει και με χρέη εκατομμυρίων ευρώ, το μοναδικό καρδιοχειρουργικό κέντρο που υπάρχει στη χώρα μας απειλείται άμεσα ακόμη και με λουκέτο, αν....

δεν βρεθεί άμεσα λύση.
Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το κέντρο ανέρχονται σε περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία διετία. Αλλα τόσα οφείλει το Ωνάσειο στους προμηθευτές του.

Ούτε ευρώ
Αλλά και από την κρατική επιχορήγηση, της τάξης των περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία τα προηγούμενα χρόνια δινόταν τμηματικά κάθε τρεις με τέσσερις μήνες στο κέντρο, δεν έχει ακόμη σταλεί ούτε ευρώ!
Ετσι αργά αλλά σταθερά οι «αρρυθμίες» προκάλεσαν σοβαρό πρόβλημα στην «καρδιά» ενός από τα καλύτερα καρδιοχειρουργικά κέντρα της Ευρώπης. Εκπρόσωποι της διοίκησης ενημέρωσαν την Τρίτη άτυπα τους εργαζομένους ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει, τότε τον Σεπτέμβριο το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα ρευστότητας. Οπως τους έδωσαν να καταλάβουν, αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στις αμοιβές τους, οι οποίες θα πάψουν να καταβάλλονται κανονικά. Κι αυτό, αν το νοσοκομείο αποφύγει τον «ξαφνικό θάνατο», σενάριο που δεν αποκλείστηκε!

Συναντήσεις
Αμέσως μετά τη συνάντηση η Επιστημονική Επιτροπή Ιατρών του Ωνασείου άρχισε να ενημερώνει μέσω e-mail τα μέλη της. Χθες οι γιατροί του νοσοκομείου προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 9.00 μέχρι τις 11.00 το πρωί, ενώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και στελέχη του Ωνασείου συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα προκειμένου να τους εκθέσουν το πρόβλημα και να βρεθεί λύση.

«Ενεση»
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να χορηγηθεί άμεσα «τονωτική ένεση» και να επιχορηγηθεί το Ωνάσειο με το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ, να δοθεί προτεραιότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και άλλα μέτρα που θα βοηθήσουν ώστε όχι απλώς να μην κλείσει, αλλά και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε το Ωνάσειο να κλείσει!» εξηγώντας παράλληλα ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα λουκέτου για το μοναδικό καρδιοχειρουργικό κέντρο που υπάρχει στη χώρα μας.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρ' ότι χρηματοδοτείται από το κράτος, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια χρεώνοντας κανονικά τους ασθενείς για επιπλέον παροχές, όταν δεν επαρκεί η κάλυψη του ασφαλιστικού τους ταμείου.
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια