Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καλοκαιρινός κορμός σοκολάτας

.
Υλικά:
3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ακατέργαστη
1 σοκολάτα κουβερτούρα
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια, χοντροτριμμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα
100 γρ. βούτυρο
2 αβγά
1/2 ποτήρι κονιάκ
1/2 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας με το ειδικό σύρμα.
Το βγάζετε από την φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε καλά.
Έπειτα προσθέτετε το κακάο και τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο πιάτο σπάτε τα αβγά, τα χτυπάτε λίγο και τα προσθέτετε στο μίγμα.
Συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα για λίγο ακόμη μέχρι να δέσουν όλα μαζί τα υλικά.
Βάζετε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ και τα θρυμματίζετε με τα χέρια σας.
Τα ραντίζετε με το γάλα και το κονιάκ, και έπειτα προσθέτετε τα καρύδια και τα φιστίκια (κρατήστε λίγα για το γαρνίρισμα).
Αδειάστε το αρχικό μίγμα -με τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά- στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατέψτε με τα χέρια σας καλά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα αλουμινόχαρτο, δίνοντάς του το σχήμα που επιθυμείτε και βάλτε το στην κατάψυξη να παγώσει.
Μπορείτε να το διατηρήσετε είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια