Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι Ιάπωνες έφτιαξαν Αναπηρικό Καροτσάκι του μέλλοντος

Ειδικοί από τον τομέα της ιατρικής και της ρομποτικής στην Ιαπωνία παρουσίασαν ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι υψηλής τεχνολογίας που μοιάζει περισσότερο με scooter και υπόσχεται μεγαλύτερη αυτονομία.
Οι χρήστες μάλλον ιππεύουν παρά κάθονται στο τετράτροχο αυτό όχημα, το χειρίζονται μέσω ενός joystick και κρατάνε λαβές τύπου μοτοσυκλέτας την ώρα που τα γόνατα και ο θώρακας αναπαύονται σε μαξιλαράκια.
Ο σχεδιασμός του οχήματος τους επιτρέπει να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν ευκολότερα από αυτό, μειώνοντας την εξάρτηση από τρίτα άτομα.
"Πιστεύω ότι αυτό είναι μια τελείως νέα ιδέα για ένα αναπηρικό καροτσάκι", λέει ο Makoto Hashizume, επικεφαλής του κέντρου ρομποτικής έρευνας και ανάπτυξης Veda International και ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου Kyushu.
"Με αυτό το όχημα, οι χρήστες μπορούν να κινούνται τριγύρω ποιο ελεύθερα και ποιο ενεργητικά χωρίς πολύ βοήθεια από άλλα άτομα".
Πρόκειται για την πρώτη εφεύρεση που παρουσιάστηκε από το κέντρο Veda και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της εταιρίας κατασκευής ρομπότ Tmsuk Co. και ερευνητών από 10 πανεπιστήμια και ινστιτούτα.
Όπως λένε οι εφευρέτες, δεν έχουν άμεσα σχέδια στην εμπορευματοποίηση του καινούργιου οχήματος, το οποίο θα πρέπει πρώτα να πληρεί τα κρατικά επίπεδα ασφαλείας, αλλά δηλώνουν ότι είναι ανοιχτοί σε προτάσεις από ιδιωτικές εταιρίες από την Ιαπωνία ή αλλού...

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια