Γλυκά κριτσινάκια με σοκολάτα

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Για 80 άτομα
Υλικά για 80 κριτσινάκια:
1 πακέτο τετράγωνα σφολιατάκια ΚΑΝΑΚΙ
4 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
100 γραμ. κουβερτούρα
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κουτ. της σούπας ρούμι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τα κριτσίνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα βάζετε με την σειρά σε ένα ρηχό ταψί. Ανακατεύετε την ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζετε τα κριτσίνια.
Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 25 λεπτά περίπου.
Τα αφήνετε να κρυώσουν για να τα περιχύσετε με τη σοκολάτα.
Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και την λιώνετε σε μπεν μαρί.
Ανακατεύετε με το βούτυρο και το ρούμι.
Αφήνετε για λίγη ώρα μέχρι να αρχίσει να πήζει η σοκολάτα και περιχύνετε με αυτήν τα σφoλιατίνια.
Για να φτιάξετε Γλυκά κριτσινάκια:
Ανοίγετε τα σφολιατάκια στον πάγκο εργασίας.
Κόβετε κάθε σφολιατάκι σε 4 λωρίδες.
Πιάνετε τις δύο άκρες της λωρίδας και τις περιστρέφετε αντίθετα για να σχηματίσετε ένα κριτσίνι.
Βάζετε τα κριτσινάκια με την σειρά σε ένα ρηχό ταψί.
Ανακατεύετε την ζάχαρη με την κανέλα και τα πασπαλίζετε.

Related Posts