Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Michael Jackson: ο θάνατός του

Ήταν 25 Ιουνίου του 2009: η είδηση για τον θάνατο του Michael Jackson κάνει τον γύρο του κόσμου, κάνοντας ολόκληρο τον πλανήτη να παρακολουθεί τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για χρήση φαρμάκων και να σοκάρεται με την εικόνα του «θρύλου», διασωληνομένου στο φορείο...

To χρονικό
Ο «θρύλος της ποπ» έχασε τις αισθήσεις του στην πολυτελή κατοικία που νοίκιαζε επί της οδού North Carolwood Drive, στην περιοχή Holmby Hills του Λος Άντζελες. Οι προσπάθειες ανάνηψης του προσωπικού του ιατρού Conrad Murray απέβησαν άκαρπες, ενώ συνεχίστηκαν κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.
Ο Jackson, που εκείνη την περίοδο ετοίμαζε την επιστροφή του με το «This Is It», άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 50 ετών, από οξεία δηλητηρίαση μετά τη λήψη ισχυρού αναισθητικού, ηρεμιστικού και άλλων φαρμάκων. Η κηδεία του έγινε στις 7 Ιουλίου στο κοιμητήριο του Forest Lawn ενώ ακολούθησε δημόσια επιμνημόσυνη τελετή, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια τηλεθεατές σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
Οι αποκαλύψεις και οι φήμες για το τι οδήγησε στον θάνατο τον μεγαλύτερο pop performer του πλανήτη έδωσαν και πήραν, ενώ στις 7 Νοεμβρίου 2011 ο προσωπικός του γιατρός καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.
Ακόμα και σήμερα, την επέτειο του θανάτου του, ακόμα μία αποκάλυψη έρχεται στο φως.....
 Σύμφωνα με αυτή, ο 50χρονος είχε να κοιμηθεί δύο ολόκληρους μήνες και, αν δεν μεσολαβούσε η υπερβολική δόση ηρεμιστικών που πήρε, θα πέθαινε από έλλειψη ύπνου!
Αποκαλύψεις – σοκ
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Jacko ήταν κλεισμένος σε ένα χρυσό κλουβί κι αναζητούσε διέξοδο με φάρμακα και χάπια.
Όπως αποκαλύφθηκε στη δίκη μεταξύ της οικογένειάς του και της διοργανώτριας εταιρείας των συναυλιών του, που ακόμα είναι σε εξέλιξη, από το 2003 ο τραγουδιστής είχε στον οργανισμό του ιατρικό εμφύτευμα, που σε τακτά χρονικά διαστήματα του χορηγούσε το φάρμακο «Narcan», στο οποίο ήταν εθισμένος! Το εν λόγω φάρμακο είναι ναλοξόνη, μία ουσία που χορηγείται σε ηρωινομανείς και μορφινομανείς προκειμένου να μπλοκάρονται οι αισθητήρες της απόλαυσης στον εγκέφαλο, καθιστώντας άσκοπη την επιπλέον λήψη φαρμάκων.
Σοκαριστικές είναι και οι εικόνες από την κρεβατοκάμαρά του, εκεί όπου άρχισε να γράφεται η αρχή του τέλους: πολυάριθμα άδεια μπουκάλια από χάπια,  συσκευασίες «Propofol» του αναισθητικού που σε υπερβολική δόση τον σκότωσε, φιάλες οξυγόνου και μια χειρόγραφη λίστα με φαρμακεία κοντά στο σπίτι του που ήταν ανοιχτά όλο το 24ωρο, είναι μερικά μόνο από όσα βρήκε η Αστυνομία.
Πέρα από τον εθισμό του στα φάρμακα, ο Jackson είχε μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ποιός, για παράδειγμα, μπορεί να παραβλέψει την αλλαγή χρώματος και τις άλλες πλαστικές που έκανε ή την σχέση που είχε με τα τρία του παιδιά, η πατρότητα των οποίων αμφισβητείται μέχρι και σήμερα; Ποιός μπορεί να ξεχάσει επίσης τον «θρύλο της ποπ» και τα παιδιά του να κυκλοφορούν με μάσκες ή να κλείνουν ολόκληρα εμπορικά κέντρα για να κάνουν τα ψώνια τους;
 
Η μουσική κληρονομιά
Στην καλλιτεχνική του πορεία, ο Jacko παρέδωσε μαθήματα εξαιρετικής μουσικής, στίχου και χορογραφίας.
Το moonwalk, η χαρακτηριστική του κίνηση, έχει αφήσει εποχή, όπως και δεκάδες από τα τραγούδια που κυκλοφόρησε.
«Thriller», «Don't Stop Till You Get Enough», «Give In To Me», «Black Or White», «The Way You Make Me Feel», «Smooth Criminal», «Billy Jean», «Dirty Diana» και «Beat It», είναι μερικές μόνο από τις επιτυχίες του Jackson που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει έστω και μία φορά.
Συνολικά, ο «θρύλος της ποπ» πούλησε πάνω από 750 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, έκανε περισσότερες από 400 live εμφανίσεις, ξεπέρασε τις 23 συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και, μεταξύ άλλων, κατέκτησε 13 βραβεία Grammy, ένα εκ των οποίων μετά θάνατον!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια