Αλμυρά cupcakes

5 ιδέες για μπουφέ με χρωματιστά αλμυρά cupcakes:

ΑΛΜΥΡΑ CUPCAKES ΜΕ...
"ΓΚΛΑΣO" ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κρύο βούτυρο
1 αβγό
½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο gouda
15 χάρτινες φορμίτσες για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης

Για το "γκλάσο" του σκόρδου με τα χορταρικά,
1 κουτί τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά, των 200γραμμ.
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες για διακόσμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανάβετε το φούρνο σας, στους 180 C. Βάζετε τις χάρτινες φορμίτσες στην φόρμα για muffins, ή μέσα στις ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης.
2. Αναμείξτε όλα τα στεγνά υλικά της συνταγής σε ένα μπολ, αλεύρι, ζάχαρη, μπαίκιν πάουντερ και αλάτι. Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τριψτε το με τα δάχτυλα στο μίγμα του αλευριού να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέστε το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό και ανακατέψτε τα.
3. Χτυπήστε σε ένα μπολάκι το γάλα με το αβγό και ρίξτε τα στο μίγμα του αλευριού. Ανακατέψτε τε τα καλά και βάλτε από 1 κουταλιά της σούπας σε κάθε χάρτινη φορμίτσα. Φουρνίστε τις για 15-20 λεπτά. Δοκιμάστε αν ψηθήκανε, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα μέσα σε ένα cupcake. Aν βγει καθαρή, σημαίνει ότι ψηθήκανε.
7. Όταν ψηθούν, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να σταθούν για 2-3 λεπτά.
8. Στη συνέχεια βάλτε τη σχάρα του φούρνου πάνω στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετήστε τα cupcakes επάνω της, ένα-ένα μέσα στα χαρτάκια τους να κρυώσουν τελείως.
9. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτο μίγμα σαν σαντιγί. Εάν νομίζετε ότι χρειάζεται, προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος ακόμα. Βάλτε στο κορνέ την μύτη που σας αρέσει (επιλέγοντας από την φωτογραφία)και στολίστε τα cupcakes σας με το τυρί.
10. Κόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και βάλτε από μια ροδελίτσα, πάνω στο τυρί.
ΑΛΜΥΡΑ CUPCAKES ΜΕ... "ΓΚΛΑΣΟ" ΑΒΟΚΑΝΤΟ
½ φλιτζάνι του τσαγιού μπέικον ψιλοκομμένο (τηγανιτό-κριτσανιστό)
½ κρεμμύδι τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας λάδι
300γραμμ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
200ml γάλα
1 αβγό
Πιπεράκι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
15 χάρτινες φορμίτσες για cupcakes Φ5 Χ 2,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης
Για το "γκλάσο" αβοκάντο,
3 αβοκάντο
1 κουτί τυρί κρέμα, των 200γραμμ.
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανάβετε το φούρνο σας, στους 190 C. Βάλτε τις χάρτινες φορμίτσες στην φόρμα για muffins, ή μέσα στις ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης.
2. Βάλτε στη φωτιά να ζεσταθεί ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Ψιλοκόψτε το μπέικον και τηγανίστε το, μέχρι να γίνει κριτσανιστό. Βγάλτε το από το τηγάνι και ακουμπήστε το σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
3. Καθαρίστε με ένα χαρτί το τηγάνι και ρίξτε μέσα, 1 κουταλιά της σούπας λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία, για να τσιγαρίσετε το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει το κρεμμύδι να παίρνει χρώμα, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
4. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το γάλα με το υπόλοιπο λάδι και το αβγό. Σε διαφορετικό μπολ, αναμείξτε το αλεύρι με την μπαίκιν πάουντερ. Προσθέστε το μπέικον πολύ ψιλοκομμένο, κρατώντας μεγαλύτρα κομμάτια στην άκρη για διακόσμηση, τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια, τον άνηθο, το πιπεράκι και την τριμμένη παρμεζάνα.
5. Προσθέστε στο μίγμα του αλευριού, το χτυπημένο αυγό με το λάδι και το γάλα, ανακατέψτε τα καλά και μοιράστε το μίγμα στις χάρτινες φορμίτσες.
6. Φουρνίστε τα για 20-25 λεπτά περίπου.
7. Όταν ψηθούν, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να σταθούν για 2-3 λεπτά.
8. Στη συνέχεια βάλτε τη σχάρα του φούρνου πάνω στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετήστε τα cupcakes επάνω, ένα-ένα μέσα στα χαρτάκια τους να κρυώσουν τελείως.

Για το "γκλάσο" αβοκάντο,
1. Καθαρίστε τα αβοκάντο, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Ξανακόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
2. Βάλτε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα, τα κομματάκια του αβοκάντο, τον χυμό του λεμονιού, αλατάκι και πιπέρι και χτυπήστε τα να γίνουν κρέμα.
3. Βάλτε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, με την μυτούλα που σας αρέσει και κάντε μια ωραία ροζέτα πάνω στα κρύα cupcakes. Στολίστε τα με ένα κομματάκι κριτσανιστό μπέικον.
ΑΛΜΥΡΑ CUPCAKES ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και ψιλοκομμένο
1 ¾ φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ
1 φλιτζάνι ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα, βρασμένα
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
1 πακέτο φρέσκια ζύμη ψυγείου για τάρτες
12 χάρτινες φορμίτσες για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βράζουμε το κοτόπουλο, το σουρώνουμε σε ένα μπολ και το ξεψαχνίζουμε σε ένα άλλο μπολ.
2. Βράζουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό και τα ρίχνουμε στο μπολ με το κοτόπουλο.
3. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ με...,
    2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
    1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ζεστό
    1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό από το κοτόπουλο, ζεστό
    Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
4. Λειώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζεστό γάλα μαζί με τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε αλατάκι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την μπεσαμέλ, στο μπολ με το κοτόπουλο.
5. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το τυρί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη.
6. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200ο C. Βάζουμε τις χάρτινες φορμίτσες στην φόρμα για muffins, ή μέσα στις ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης.
7. Ξετυλίγουμε την ζύμη για τάρτες πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε λίγο με τον πλάστη μας. Κόβουμε 12 δίσκους 9-10 εκατοστών περίπου. Η ζύμη που περισσεύει από τα κοψίματα, ζυμώνετε και ξανανοίγει με τον πλάστη.
8. Βάλτε τον πρώτο δίσκο της ζύμης μέσα στη φορμίτσα και πιέστε τον με τα δάχτυλα σας, για να πάρει το σχήμα της φορμίτσας. Κάντε το ίδιο και με τους υπόλοιπους δίσκους.
9. Μοιράστε το μίγμα του κοτόπουλου πάνω στη ζύμη, πασπαλίστε τα με τριμμένη παρμεζάνα και φουρνίστε τα για 20-30 λεπτά περίπου.
ΑΛΜΥΡΑ CUPCAKES ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
1 πακέτο έτοιμη ζύμη ψυγείου για τάρτες
12 χάρτινες φορμίτσες για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης
5-6  φέτες  καπνιστού σολομού κομμένες σε λωρίδες
1 κουτί τυρί κρέμα των 200γραμμ.
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
Αλατάκι, πιπέρι
6 λεπτές φέτες λεμονιού κομμένες στα δυο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 230ο C.
2. Κόβουμε και τοποθετούμε την ζύμη μέσα στα cupcakes, όπως και στην προηγούμενη συνταγή.
3. Τρυπάμε την ζύμη  με ένα πιρούνι, σε πολλές μεριές για να μη φουσκώσει και την φουρνίζουμε, για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
4.  Βγάζουμε τις ζυμαρένιες φωλίτσες μας από τον φούρνο και τις αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.
8. Στη συνέχεια τις ακουμπάμε στην πιατέλα μας, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
9. Χτυπάμε το τυρί με το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού, να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τον άνηθο και τα ανακατεύουμε.
10. Γεμίζουμε με το κορνέ τις φωλίτσες και στολίζουμε τα cupcakes με μια μακρόστενη φετούλα σολομού, τυλιγμένη σαν τριαντάφυλλο και μισή φετούλα λεμονιού.
ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ CUPCAKES ΕΝΤΣΙΛΑΔΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 ½ μεγάλο φιλέτο κοτόπουλου
2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένο τυρί Guda
1 φακελάκι Μεξικάνικο μίγμα μπαχαρικών «Seasoning mix Taco»
1 ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό
12 συσκευασμένες τορτίγιες, των 20 εκατοστών διάμετρο
1 κουτί τυρί κρέμα με γιαούρτι, των 200γραμμαρίων
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος μαγειρικής
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
18 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
18 χάρτινες φορμίτσες για cupcakes Φ5 Χ 3,5 εκατοστά
Φόρμα για muffins, ή ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο C. Βάζουμε τις χάρτινες φορμίτσες στην φόρμα για muffins, ή μέσα στις ατομικές φορμίτσες μιας χρήσης.
2. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το τυρί με την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού, να γίνει αφράτη κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο.
3. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και ροδοκοκκινίζουμε το κοτόπουλο απ' όλες τις πλευρές.
4. Διαλύουμε το μίγμα των μπαχαρικών στο ζεστό νερό και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να σιγοβράσει, για 5 λεπτά και το βγάζουμε από την φωτιά να κρυώσει.
5. Κόβουμε τις τορτίγιες σε τρίγωνα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία και τις τοποθετούμε στις χάρτινες φορμίτσες.
6. Όταν κρυώσει το κοτόπουλο, το αναμειγνύουμε με το τριμμένο τυρί, μοιράζουμε το μίγμα πάνω στις τορτίγιες και τα φουρνίζουμε για 20-25 λεπτά.
7. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στη πιατέλα μας και τους βάζουμε από μια κουταλίτσα κρέμα τυρί στο κάθε ένα και από μια ελιά στο κέντρο.
Ανθή Λαμπίρη
www.lifesharing.gρ

Related Posts