Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα άπλυτα των θρύλων του κινηματογράφου

Στη φόρα αρχεία που καίνε το Χόλιγουντ!
Απόρρητα και αρχειοθετημένα στοιχεία για τα «άπλυτα» των θρύλων του κινηματογράφου βρέθηκαν στην ντουλάπα του πρώην αρχιφύλακα και μετέπειτα ιδιωτικού ντετέκτιβ Fred Otash, ο οποίος ήταν γνωστός για τις περίεργες μεθόδους συλλογής υλικού.
Η Phyllis Gates, σύζυγος του Rock Hudson δεν άντεχε άλλο τις φήμες για τη σεξουαλικότητα του άνδρα της.
Μάλιστα το είχε αντιληφθεί πολύ πριν γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό.
Είχε προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ να της συλλέξει υλικό που αποδείκνυε ότι ο σταρ του κινηματογράφου ήταν ομοφυλόφιλος.
Ο Fred Otash της παρέδωσε το υλικό, αλλά δεν της είπε ότι κράτησε αντίγραφα για το προσωπικό του αρχείο.
Η Gates αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον Hudson.
«Ξέρεις δεν υπάρχει κάτι ορμονικό στην ομοφυλοφιλία, είναι απλώς σαν να παγώνεις σε μία κατάσταση κι εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο να το ξεπεράσει. Ο καθένας πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό του, Rock» ακούγεται η γυναίκα να λέει και στη συνέχεια ρωτάει τον σύζυγό της για ένα ψυχολογικό τεστ που έκανε: «Μου είπες ότι είδες χιλιάδες πεταλούδες και επίσης φίδια. Ένας ψυχολόγος μου είπε ότι σύμφωνα με την ανάλυση οι πεταλούδες υποδεικνύουν τη θηλυκότητα και τα φίδια αντιπροσωπεύουν το ανδρικό μόριο. Δεν σε καταδικάζω αλλά εφόσον αναγνωρίζεις ότι υπάρχει πρόβλημα, προφανώς θα ήθελες και να το επιλύσεις!», τον προτρέπει.
Στη συνέχεια περνά σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, αναφερόμενη κατ’ αρχάς στην... ταχύτητα της δικής τους σεξουαλικής επαφής: «Είσαι τόσο γρήγορος και με τα αγόρια;» τον ρωτά ευθέως. «Είναι θέμα σωματικής διάπλασης. Τα αγόρια δεν μου ταιριάζουν. Γι’ αυτό και διαρκεί περισσότερο» δικαιολογείται ο σταρ.
Η Gates συνεχίζει να ασκεί πίεση στον Hudson: «Όλοι ξέρουν ότι έπαιρνες αγόρια από τον δρόμο αμέσως μετά τον γάμο μας και συνέχισες να το κάνεις, νομίζοντας ότι ο γάμος θα ήταν το προκάλυμμά σου». Εκεί ο Rock Hudson αντιδρά και διαψεύδει κατηγορηματικά: «Δεν πήρα ποτέ αγόρια από τον δρόμο, δεν "ψώνισα" αγόρια από μπαρ ποτέ, ποτέ δεν πήρα γενικώς αγόρια, εκτός όταν μου κάνουν οτοστόπ για να τα μεταφέρω».
Αυτό είναι ένα μικρό μόλις δείγμα από τα αρχεία που η κόρη του ντετέκτιβ Colleen βρήκε
καταχωρισμένα στους κρυμμένους φακέλους του αείμνηστου πατέρα της.
Η γυναίκα έψαξε να τα βρει μαζί με τον πρώην γείτονά της Manfred Westphal για να παρουσιάσουν το πραγματικό προφίλ του πατέρα της, καθώς στο βιβλίο του James Ellroy «Shakedown» υπάρχει ένας χαρακτήρας βασισμένος στο προφίλ και την προσωπικότητα του ντετέκτιβ, ο οποίος προβάλλεται –εσφαλμένα- ως «δαιμονικός από μηχανής θεός», ο διάολος που κρατούσε το Χόλιγουντ όμηρο.
Όπως ο πρώην γείτονας και φίλος της οικογένειας δήλωσε, τύποι σαν τον Otash εμφανίζονται μια φορά στη ζωή.
Η Colleen κι εγώ είμαστε αποφασισμένοι να πούμε τα πράγματα με το όνομά του και η αλήθεια είναι πιο διασκεδαστική από τη φαντασία».
Στα πολύτιμα αυτά αρχεία περιλαμβάνονται επίσης μαγνητοφωνημένη η σεξουαλική επαφή της Marilyn Monroe με τον John F. Kennedy, πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά όπως ο ίδιος γράφει στις σημειώσεις πυο συνοδεύουν τα ηχητικά του ντοκουμέντα «δεν ήθελα να μπω πιο βαθιά στις κραυγές και τους ψιθύρους της σχέσης τους», ενώ έχει στην κατοχή του και το ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται η θρυλική σταρ να ξεψυχά «Άκουσα τη Marilyn Monroe να πεθαίνει» σημειώνει επίσης ο ίδιος αλλά δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, ενώ ομολογεί ότι παρακολουθούσε τη Monroe επειδή του το είχε αναθέσει ο Howard Hughes. Ο Οtash κατασκόπευσε τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως -εκτός του Hudson και της Marilyn- οι Lana Turner, Bette Davis, James Dean, ώσπου του αφαιρέθηκε η άδεια στα μέσα σης δεκαετίας του 1960.
Ανάμεσα στα κρυμμένα αρχεία, υπάρχουν και τα στοιχεία από την υπόθεση της Judy Garland που είχε προσλάβει τον Otash για να την προστατεύσει μετά το διαζύγιό της από τον Sid Luft. Ο Otash έψαξε για τις προμήθειες χαπιών της σταρ και ανακάλυψε ότι είχε ένα σακουλάκι γεμάτο χάπια δεμένο με σχοινί και κρυμμένο μέσα στον σωλήνα στη βάση του νιπτήρα της. Όποτε ήθελε να πιει μερικά, τράβαγε το σακουλάκι έξω.
Επιπλέον, ο Οtash όταν ακόμη εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας σε κατάστημα, είχε πιάσει τον James Dean να κλέβει αλλά τον άφησε να φύγει με κρύα καρδιά. Ο ντετέκτιβ πέθανε το 1992, σε ηλικία 70 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια