Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υπηρεσία φωνητικής πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η Vodafone καινοτομεί αφού είναι η πρώτη εταιρεία κινητής επικοινωνίας στην Ελλάδα που προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες του website της, τη μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης Vodafone, δημιουργώντας την υπηρεσία Φωνητικής Πλοήγησης.
Η υπηρεσία Φωνητικής Πλοήγησης εντάσσεται στο πλαίσιο των...

προγραμμάτων  Εταιρικής Υπευθυνότητας της Vodafone και έχει στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην επικοινωνία για όλους.
Απευθύνεται στους επισκέπτες του website, με έμφαση στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία ανάγνωσης κειμένων, όπως για παράδειγμα, στα άτομα με προβλήματα όρασης, σε ηλικιωμένους, σε άτομα με δυσλεξία, αλλά και σε άτομα που δυσκολεύονται να χειριστούν ηλεκτρονικά μέσα λόγω κάποιας αναπηρίας.
Ο τρόπος λειτουργίας της υπηρεσίας μέσα από το website της Vodafone είναι απλός και κατανοητός, τόσο εικαστικά όσο και λειτουργικά.
Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία αναλαμβάνει την εκφώνηση του περιεχομένου συγκεκριμένων σελίδων του website της Vodafone. Αυτό απαλλάσσει τους επισκέπτες του, από την ανάγκη προσήλωσης στην οθόνη, αφού επιτρέπει την ακρόαση κειμένων παράλληλα με άλλες δραστηριότητες.
Επιπλέον της εκφώνησης η υπηρεσία προσφέρει την περαιτέρω πλοήγηση με τη βοήθεια κατάλληλων πλήκτρων.
Μέσω αυτών, ο χρήστης μπορεί, χωρίς να απαιτείται η χρήση του ποντικιού, να ακούσει, να πλοηγηθεί και να ακολουθήσει κάποιο σύνδεσμο (link) στα διαμορφωμένα μενού των σελίδων της Vodafone.
Τα άτομα με προβλήματα όρασης που έχουν ήδη εγκαταστημένο στον υπολογιστή τους αναγνώστη οθόνης για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, θα πρέπει να τον απενεργοποιήσουν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία φωνητικής πλοήγησης στο website της Vodafone.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.vodafone.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια