Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι ζώδιο είσαι για να σου πω πως θα αδυνατήσεις

KΡΙΟΣ
Η απώλεια βάρους είναι δύσκολο στοίχημα για την γυναίκα Κριό.
Είναι ανυπόμονη και χάνει γρήγορα την επιθυμία της να συνεχίσει την δίαιτα.
Ποιος θέλει να περιμένει άλλωστε μέχρι να γίνουν ορατά τα πρώτα αποτελέσματα;
Γι’ αυτό η καλύτερη λύση είναι τα σπορ. Η γυμναστική θα επιταχύνει την διαδικασία απώλειας πόντων και κιλών και παράλληλα δεν θα χρειαστεί να καταφύγετε σε εξαντλητικές δίαιτες.
Μια άλλη συμβουλή είναι το αργό και καλό μάσημα της τροφής. Μασήστε το φαΐ επιμελώς και εστιάστε σε αυτό που τρώτε. Με αυτό τον τρόπο θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο τρώτε και θα αισθανθείτε χορτάτη γρηγορότερα!

ΤΑΥΡΟΣ
Οι αισθησιακοί Ταύροι έχουν δυο αδυναμίες: το καλό φαΐ και την ευχαρίστηση. Ως εκ τούτου, η δίαιτα είναι στην ημερήσια διάταξη, εάν θέλουν να διατηρηθούν στα κιλά τους!
Αν στερηθείτε τις γευστικές απολαύσεις, δεν θα καταφέρετε να συνεχίσετε την δίαιτα. Η λύση λοιπόν είναι απλή: δημιουργήστε ένα καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα με μειωμένες θερμίδες! Η μεθοδικότητά και σταθερότητά σας θα συμβάλλουν, ώστε να παρεκκλίνετε καθόλου!
Με διάφορα τεχνάσματα μπορείτε να ¨ξεγελάσετε¨ την πείνα σας. Αντί να φάτε ένα γλυκό, μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές ένα σοκολατάκι ή να φάτε ένα φρούτο πχ μήλο. Τα light προϊόντα θα βοηθήσουν την προσπάθειάς σας.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Ανήκετε στις τυχερές γυναίκες μιας και η απώλεια βάρους είναι ¨παιχνιδάκι¨ για εσάς. Δραστήριες και ενεργητικές όπως είστε, βλέπετε τα περιττά κιλά να εξαφανίζονται μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς στερήσεις.
Ωστόσο, βαριέστε γρήγορα, αν δείτε ότι τα «θετικά» αποτελέσματα δεν έρχονται αμέσως. Τα περίπλοκα διατροφικά προγράμματα σας δυσκολεύουν και αυτό που θέλετε είναι να χάσετε κιλά γρήγορα.
Συχνά λόγω του γεγονότος ότι είστε πολυάσχολοι, δεν τηρείτε τα τακτικά γεύματα της ημέρας, τρώτε πολύ γρήγορα και με άγχος και αυτό δεν είναι και τόσο καλό για την φυσική σας κατάσταση.
Προσπαθήστε λοιπόν να αποφεύγετε αυτές τις συνήθειες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Σελήνη, κυβερνήτης του ζωδίου σας, σας κάνει ασταθείς. Αποτέλεσμα οι συνεχείς αυξομειώσεις στο βάρος. Όταν είστε σε καλή συναισθηματική κατάσταση, τότε μπορείτε να κάνετε τα πάντα, ακόμα και να αδυνατίσετε. Όταν όμως κάτι δεν πάει καλά, έχετε την τάση να τρώτε, άρα και να παχαίνετε.
Γενικότερα, δεν αποφασίζετε εύκολα ότι πρέπει να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής. Ειδικά, αν αυτά επηρεάζουν κατά κάποιον τρόπο τους ρυθμούς της ζωής σας, δεν είναι αποτελεσματικά για σας.
Σας αρέσει το καλό φαγητό, γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε μη χαθεί ο έλεγχος. Είστε προσεκτικοί και υπομονετικοί, σημαντικά προσόντα ειδικά σε περιόδους δίαιτας, γι’ αυτό μένετε σταθεροί στη διατροφή που ακολουθείτε.
Μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε τη φόρμα σας με γυμναστική ή κάποιο ομαδικό άθλημα.

ΛΕΩΝ
Τα παραπάνω κιλά, για εσάς δεν έχουν να κάνουν με το βάρος, αλλά με το να αισθάνεστε εσείς καλά με τον εαυτό σας. Πολλές φορές οι επιλογές σας είναι υπερβολικές. Απολαμβάνετε δηλαδή το καλό φαγητό και θεωρείτε απαραίτητο να το συνοδεύσετε με ένα γλυκό! Δεν είστε οπαδός της δίαιτας, ωστόσο, αν βάλετε σαν στόχο να χάσετε κιλά, δεν υπάρχει τίποτα που θα σας εμποδίσει να το πετύχετε.
Αρέσκεστε σε γρήγορες δίαιτες και οτιδήποτε σας υπόσχεται ταχύτατη απώλεια κιλών (αν και κάποιες φορές δεν μπορείτε να τις ακολουθήσετε).
Θέλετε το διατροφικό και αθλητικό σας πρόγραμμα να σας δίνει την ελευθερία να κινηθείτε ανάλογα. Η ανάγκη σας να διασκεδάζετε σας αποτρέπει από το να ακολουθείτε υγιεινά, διατροφικά προγράμματα αδυνατίσματος.
Και μια συμβουλή: σταματήστε τα βραδινά τσιμπολογήματα!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι Παρθένοι, είστε από τη φύση σας τελειομανείς, γι’ αυτό δεν αφήνετε τίποτα στην τύχη, συνεπώς ούτε και τη διατροφή σας. Έχετε ανάγκη από κάποιον ειδικό να σας συμβουλεύσει και να σας προτείνει ένα διατροφικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες. Αδυνάτισμα και υγεία είναι για εσάς έννοιες ταυτόσημες.
Τηρείτε προγράμματα διατροφής, μετράτε τις θερμίδες όσων τρώτε, ζυγίζεστε τακτικά και φροντίζετε να τρώτε φρέσκα και υγιεινά προϊόντα. Βέβαια, κάποιες φορές νιώθετε την ανάγκη να ενδώσετε σε ένα γλυκό.
Ωστόσο, θα πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να είστε ψύχραιμοι, να μην είστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό σας και να μην πτοείστε για μια παρασπονδία σας, παρατώντας την προσπάθεια.
Δεν αρέσκεστε σε δίαιτες-αστραπή και αυτό γιατί θέλετε να διασφαλίσετε τα θετικά αποτελέσματα, χωρίς ανεπιθύμητα σκαμπανεβάσματα στο βάρος σας.
Είστε από τα ζώδια που απολαμβάνουν την ρουτίνα του γυμναστηρίου, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα είναι ορατά στον χρόνο που θέλετε!

ΖΥΓΟΣ
Η μείωση βάρους είναι εύκολη υπόθεση για έναν Ζυγό. Προσαρμόζεστε πολύ εύκολα σε νέες καταστάσεις, γι’ αυτό και μια νέα δίαιτα ή ένα νέο πρόγραμμα απώλειας βάρους με γυμναστική δεν πρόκειται να σας προκαλέσει πρόβλημα.
Πριν ξεκινήσετε κάτι νέο, βλέπετε αν είναι αυτό που θα σας προσφέρει τα μέγιστα. Η πειθαρχία όμως δεν αποτελεί προσόν σας, οπότε γρήγορα τα παρατάτε. Αγαπάτε τη ζωή και τις απολαύσεις της. Σας αρέσει να ασχολείστε με το φαγητό, είτε αυτό σημαίνει ότι σας αρέσει να μαγειρεύετε, είτε απλά να τρώτε!
Ενώ όμως οι αντιστάσεις σας μπροστά σε λιχουδιές είναι μειωμένες, θέλετε να νιώθετε κυρίαρχοι του εαυτού σας και να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τα κιλά σας.
Θα πάτε στο γυμναστήριο αλλά ενδέχεται να πληρώσετε περισσότερα χρήματα για την εμφάνισή σας πχ φόρμες, αθλητικά παπούτσια, παρά για την συνδρομή σας!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Δεν παρασύρεστε εύκολα από τα πρότυπα που προσπαθούν να σας επιβάλλουν τα περιοδικά και το lifestyle. Τα περιττά κιλά σας δεν σας ενοχλούν, άλλωστε βρίσκετε τα άτομα με περιττά κιλά, γοητευτικά και θελκτικά.
Αν αποφασίσετε να τηρήσετε μια δίαιτα, δεν θα απογοητευθείτε αν υποπέσετε σε μια μικρή παρασπονδία. Κάποιες φορές είστε ακραίοι ως προς την διατροφική σας συμπεριφορά, δηλαδή ή που τρώτε απρόσεκτα και υπερβολικά ή άλλες φορές τρώτε ελάχιστα, ακολουθώντας αυστηρούς διατροφικούς κανόνες.
Επομένως αυτό που πρέπει να επιδιώξετε είναι ισορροπία και τακτικότητα. Μια δίαιτα και ένα πρόγραμμα άσκησης, που χαρακτηρίζονται από ποικιλία, επιτρέπουν σε έναν Σκορπιό να αξιοποιήσει την πνευματική και σωματική του ενέργεια καλύτερα. Έχετε επίσης την ικανότητα να βοηθάτε και τους άλλους σε τέτοια ζητήματα, δίνοντας συμβουλές και υποστήριξη.
Είστε άκρως ανταγωνιστικοί, γι’ αυτό καλό είναι να μην ακολουθήσετε κάποιο ομαδικό άθλημα!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Οι Τοξότες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα δηλαδή μπορούν να ξεκινήσουν ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους και ένα πρόγραμμα άσκησης!
Όπως οι Δίδυμοι έτσι και εσείς χάνετε πολλές θερμίδες λόγω ενεργητικότητας. Με τον Δία κυβερνήτη σας, δε λείπουν και περιπτώσεις παρασπονδίας και υπερβολής ως προς το φαγητό, κάτι που δείχνει έναν άστατο τρόπο διατροφής.
Συνήθως ξεκινάτε μια δίαιτα με ενθουσιασμό, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τους περιορισμούς και τις δυσκολίες. Επειδή ακριβώς αγαπάτε την ελευθερία σας και είστε και λίγο ανυπόμονοι, οποιοσδήποτε προγραμματισμός, όπως μια δίαιτα, δεν σας είναι αρεστός. Γι’ αυτό και ένα ιδανικό πρόγραμμα διατροφής για την περίπτωσή σας πρέπει να χαρακτηρίζεται από ποικιλία.
Ένας ήπιος προγραμματισμός θα ήταν ιδανικός για εσάς και αυτό μπορείτε να το κάνετε μετρώντας τις θερμίδες όσων τρώτε ή με το να ζυγίζεστε τακτικά ή να αθλείστε συστηματικά.
Καλό είναι να αποφεύγετε θερμίδες από το αλκοόλ ή από παχυντικά προϊόντα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τίποτα δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας από την δίαιτα που έχετε επιλέξει να ακολουθήσετε. Συμβουλές για το πώς μπορείτε να χάσετε κάποια κιλά δεν δέχεστε … πιστεύετε πως ξέρετε καλύτερα από όλους!
Διατηρείτε τον αυτοέλεγχο και την αυτοπειθαρχία και αποφεύγετε τις υπερβολές, ενώ δεν σας πτοούν τα αυστηρά διατροφολόγια. Μπορείτε να φτάσετε όμως και στα άκρα, οδηγώντας τον εαυτό σας σε σημείο απόλυτου περιορισμού. Αν όμως πάει κάτι λάθος στην διατροφή που ακολουθείτε, έχετε την τάση να «ρίχνετε» την ευθύνη στους άλλους.
Πέρα όμως από το γεγονός ότι προσέχετε τη διατροφή σας, εκτιμάτε το καλό φαγητό και το απολαμβάνετε.
Το πράσινο τσάι θα σας αυξήσει τον μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου σας!
Η γυμναστική δεν σας αφορά, γι’ αυτό προσπαθήστε τουλάχιστον να περπατάτε καθημερινά!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι Υδροχόοι έλκονται από το καινούργιο γι’ αυτό και είναι ¨δοκιμαστές¨ κάθε δίαιτας-αστραπή, χαπιών αδυνατίσματος και φυτικών σκευασμάτων.
Στο τέλος όμως, ξέρετε ότι για την απώλεια βάρους χρειάζεται να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Το αδυνάτισμα για σας αφορά περισσότερο την υγεία, παρά την εμφάνιση και μόνο.
Οι καθημερινές σας δραστηριότητες, δεν σας επιτρέπουν να σκέφτεστε το φαγητό, μια ψυχολογική κατάπτωση όμως, μπορεί να σας οδηγήσει στην βουλιμία.
Καλό είναι να ακολουθείτε μια διατροφή με χαμηλά λιπαρά, να αποφεύγετε τα πικάντικα φαγητά και το αλκοόλ (που είναι οι αδυναμίες σας), καθώς και να ασκείστε καθημερινά, προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα με το κυκλοφορικό σας.
Ως ζώδιο του αέρα, προτιμάτε αθλήματα που έχουν να κάνουν με το νερό και τον αέρα, όπως το σέρφινγκ, το θαλάσσιο σκι ή η ιστιοπλοΐα.

ΙΧΘΥΕΣ
Η εξωτερική σας εμφάνιση είναι το παν (γι’ αυτό ευθύνεται ο κυβερνήτης σας Ποσειδώνας), γι’ αυτό και ξεκινάτε δίαιτες-αστραπή ή εφαρμόζετε άλλες μεθόδους απώλειας βάρους.
Το σύστημά σας όμως είναι ευαίσθητο, γι’ αυτό πρέπει να επιλέξετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, παράλληλα με καθημερινή άσκηση.
Είστε οργανωτικοί και όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε κάτι, το προγραμματίζετε σωστά. Βέβαια, ενώ τη μια στιγμή μπορεί να έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε μια δίαιτα, την επόμενη στιγμή να ενδώσετε σε ένα γλυκό!
Περιορίστε τροφές που έχουν λίπος ή οτιδήποτε περιέχει ζάχαρη. Τα ομαδικά αθλήματα σας ταιριάζουν γιατί ενισχύουν το ομαδικό πνεύμα σας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια