Συνταγές σνακ για ποδοσφαιρικές βραδιές 🏈🏉⚽⚾

Το ποδόσφαιρο είναι από τις καλύτερες ευκαιρίες να μαζευτεί η παρέα.
Τα σνακ και οι μπύρες απαραίτητες.
Εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο τους φίλους ετοιμάζοντας ο ίδιος τα σνακ για την ποδοσφαιρική σας βραδιά.  

Club sandwich : 
Υλικά 
3 φέτες ψωμί για τοστ 1 φέτα καπνιστή μπριζόλα ή γαλοπούλα 1 φέτα τυρί για τοστ λίγες πατάτες τηγανιτές 1 φύλλο μαρουλιού 2 φέτες ντομάτα αλατισμένη μαγιονέζα  
Εκτέλεση
 -Βάζεις τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια τις αλείφεις με μαγιονέζα. -Παίρνεις την πρώτη φέτα και βάζεις μια φέτα τυρί και μαρούλι. Πάνω βαλε την επόμενη φέτα ψωμιού και βάλε την καπνιστή μπριζόλα και την ντομάτα. -Κλείνεις με την τρίτη φέτα ψωμιού και κόβεις το σάντουιτς στα 4. Σερβίρεις με τις πατατούκες και είναι έτοιμο!! -Αυτή η συνταγή βέβαια είναι για ένα Club sandwich. Υπολόγισε τα υλικά ανάλογα με την παρέα σου.  
Χοτ ντόγκ  
Υλικά 
1 κρεμμύδι σε ροδέλες 2 πιπεριές σε φέτες 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες λίγο τσίλι λουκάνικα Φρανκφούρτης ψωμάκια για χοτ ντόγκ  
Εκτέλεση
 -Τηγανίζεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτεις το σκόρδο, λίγο τσίλι και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία. Το αφήνεις για 2 με 3 λεπτά περίπου. -Εντωμεταξύ ψήσε στο γκριλ τα λουκάνικα μέχρι να μαλακώσουν. -Άνοιξε τα ψωμάκια, γέμισε τα με τα λουκάνικα και τη σάλτσα τσίλι και είναι έτοιμα.  

Χάμπουργκερ 
 Υλικά 
1/2 ποτήρι κιμά 1 κουταλιά φρυγανιά ή ψωμί τριμμένο 2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 πρέζες αλάτι, πιπέρι, κανέλα 1 ψωμάκι στρογγυλό αγγουράκι, ντομάτα, μαρούλι για το σερβίρισμα
 Εκτέλεση 
-Πλύνε και κόψε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. -Βάλε σε λεκάνη το κιμά και τα υπόλοιπα υλικά. -Ζύμωσε καλά με το χέρι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. -Πλάσε με το μίγμα ένα μπιφτέκι. -Βάλε το μπιφτέκι στο φούρνο να ψηθεί στους 250 βαθμούς. -Όταν ροδοκοκκινίσει, γύρισε το από την άλλη μεριά. -Μέχρι να ψηθεί το μπιφτέκι, πλύνε και κόψε το αγγουράκι, τη ντομάτα και το μαρούλι. -Βάλε τα υλικά σου στο ψωμάκι και έτοιμο το χάμπουργκερ. -Προαιρετικά αν θες μπορείς να βάλεις και τυρί. -Και σε αυτή τη συνταγή τα υλικά είναι για ένα χάμπουργκερ.  
Ρολό με πικάντικες πατάτες, μπέικον και κασέρι  
Υλικά 
1 φύλλο σφολιάτας 300 γρ. βρασμένες πατάτες 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο 1 φλ. κασέρι τριμμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο  
Εκτέλεση 
-Σε ένα τηγάνι ρίχνεις το λάδι και το μπέικον, και σοτάρεις μέχρι να γίνει τραγανό. -Πρόσθεσε το κρεμμύδι να μαραθεί και αυτό. -Σε ένα μπολ βάζεις τις βρασμένες πατάτες, τις λιώνετε με ένα πιρούνι και προσθέτεις μέσα το μπέικον με το κρεμμύδι και ανακατεύεις. -Πρόσθεσε το τυρί , το μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες και ανακάτεψε. -Άπλωσε το φύλλο σφολιάτας και βάλε μέσα την γέμιση. Τύλιξε σε ρολό και κλείστε τις άκρες με λίγο νερό πιέζοντας. -Βάλε τα σ’ ένα ταψί και ψήστα στο φούρνο 160 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά. -Για να μην κολλήσουν καλύτερα βάλε μια λαδόκολλά στον πάτο του ταψιού.  

Ατομικά πιτσάκια με γεύση Ελλάδας  
Υλικά 
Για τη ζύμη 3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο λίγο αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 3/4 (περίπου) φλιτζάνι χλιαρό νερό Για την γέμιση ροδέλες πράσινης πιπεριάς 1 σκελίδα σκόρδο 1 ντομάτα πολτοποιημένη ρίγανη φέτα τριμμένη (1 κουταλιά σούπας σε κάθε τεμάχιο) 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες ελιές και ελαιόλαδο  
Εκτέλεση 
-Φτιάχνεις μια ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το χλιαρό νερό (όσο πάρει). -Κάνεις την ζύμη ρολό και την κόβεις σε φέτες με πάχος 1 με 1,5 εκατοστό. -Άνοιξε κάθε φέτα σε δίσκο και στρώσε τους σε ταψί. -Πολτοποίησε την ντομάτα με το σκόρδο και μια κουταλιά λάδι. -Βάλε σε όλους τους δίσκους τον πολτό της ντομάτας μετά βάλε φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, μια ελιά, πασπάλισε με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. -Ψήσε στους 200°C πάνω κάτω για 35 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν.  
Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο  
Υλικά 
700 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος φιλέτο 70 γραμμάρια γαλέτα 70 γραμμάρια παρμεζάνα 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο το χυμό ενός λεμονιού 1 κ.γ. μουστάρδα Αλάτι, πιπέρι  
Εκτέλεση 
-Κόβεις το φιλέτο σε μπουκιές. -Σε ένα μπολ βάλε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και τέλος το πιπέρι και χτυπά (μπορείς και με το μηχανηματάκι για τον φραπέ) να ομογενοποιηθεί το μείγμα. -Σε ένα άλλο μπολ βάλε την γαλέτα με την παρμεζάνα. -Βουτά τις μπουκίτσες στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας. -Βάλε στο ταψί μια λαδόκολλα και τοποθέτησε τις κοτομπουκιές την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να ακουμπάνε. -Βάλε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά. Καλό είναι να έχεις το νου σου γιατί -καίγονται εύκολα.
  
Ζαμπονοτυροπιτάκια  
Υλικά 
1 πακέτο φύλλο κρούστας 20 φέτες τυρί 20 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη φρυγανιά τριμμένη 2 αυγά  
Εκτέλεση 
-Κόψε στα δύο το φύλλο κρούστας. -Βάλε πάνω σε κάθε φύλλο από μία φέτα τυρί και μία φέτα ωμοπλάτη. -Γυρνά προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει και στη συνέχεια τύλιξέ το σαν φλογέρα. -Τα αλείφεις με αυγό, τα περνάς από τη φρυγανιά και τα τηγανίζεις.

Related Posts