Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Να ενταχθεί στο αντιρατσιστικό η βία κατά ΑμεΑ και ηλικιωμένων

Η «εγκληματική βία που δέχθηκαν τα άτομα με αναπηρία από τους ναζιστές» είναι «ιστορικά καταγεγραμμένη» σημειώνει σε επιστολή της προς τον Αντώνη Σαμαρά η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, προειδοποιώντας μάλιστα για αναπαραγωγή των ίδιων ναζιστικών απόψεων στην χώρα μας.
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απέστειλε την Τρίτη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣ ΑμεΑ)....

ζητώντας να συμπεριληφθούν και οι διακρίσεις σε βάρος αναπήρων και ηλικιωμένων στο σχεδιαζόμενο αντιρατσιστικό θεσμικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΕΣ ΑμεΑ, η «εγκληματική βία που δέχθηκαν τα άτομα με αναπηρία από τους ναζιστές» είναι «ιστορικά καταγεγραμμένη», σημειώνοντας μάλιστα πως οι απόψεις που «οδήγησαν στα ναζιστικά εγκλήματα αναπαράγονται με την ίδια μορφή και κάτω από την ίδια λογική στη χώρα μας».

Μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει πως ήδη εκφράζονται «απόψεις ‘Υπέρ της στείρωσης - ακόμη και της ευθανασίας - ατόμων με αναπηρία ή με βεβαρημένη κληρονομικότητα, ελαττωματικών πλασμάτων’», οι οποίες, σύμφωνα με την ΕΣ ΑμεΑ, βρίσκονται «σε επίσημη ιστοσελίδα για την Οικολογία και τον φυλετικό ‘ανθρωπισμό’ της Χρυσής Αυγής».

«Η χώρα είναι βέβαιο ότι χρειάζεται ένα νέο ισχυρό και σύγχρονο αντιρατσιστικό θεσμικό πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να προστατευτούν όλα τα πρόσωπα και οι ομάδες που δέχονται βία λόγω της φυλής, του χρώματος, γενεαλογικών καταβολών, εθνικής, εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας, αναπηρίας και ηλικίας», καταλήγει η επιστολή της Συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια