Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η γαρίς ή γαρίδα 🍤🍤🍤 Συνταγές

.
(Από γραπτό μαθητή στην Φυσική Ιστορία.)
Η γαρίς ή αλλιώς και γαρίδα πρόκειται για πασίγνωστο και κοινοφελές, δυνατό εύγεστο μαλακόστρακο που ζει κατά μυριάδες εις άγριαν κατάστασιν εις τις τροπικές και άλλες θάλασσες και θηρεύεται κατά τόνους από τους ειδικούς χωρίς να συναντήσουν μεγάλην αντίστασιν λόγω του ήσυχου και ειρηνικού χαρακτήρα της. Η γαρίς ουδεμίαν σχέσιν έχει με το μάτι γαρίδα που...είναι εμφανώς διασταλμένο από την παθολογουμένη γενική και ειδική έλλειψη ύπνου και την σφοδρή επιθυμίαν που ελλοχεύει εις την καρδιάν και στην πράξη εις τους άπληστους ζωηρούς ανθρώπινους οργανισμούς.
Οι μικρές γαρίδες, τα ονομαζόμενα γαριδάκια, είναι εκείνα τα
εδέσματα που δεν τρώγονται τηγανητά αλλά πολλοί άνθρωποι μικρής και νεαρής ηλικίας τα αγοράζουν όχι από τους ψαράδες, αλλά από τους περιπτεράδες.
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα άδικης και ανέτιας επίθεσης γαρίδας με καταστρεπτικά αποτελέσματα για την υγεία του, εναντίον ανθρώπου, ο οποίος πλέον με άνεση και σιγουριά απολαμβάνει βγάζοντας το προστατευτικό κέλυφος τον υπέροχο μεζέ στην παραλιακή ταβέρνα μαζί με το ουζάκι του. 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

Τραχανάς Με Γαρίδες ΕΔΩ
Γαρίδες σαγανάκι ΕΔΩ
Ριζότο με αχιβάδες και γαρίδες ΕΔΩ
Γαριδόπιτα σε ρολό ΕΔΩ
Μεξικάνικο φιλέτο με γαρίδες ΕΔΩ
SCILLAS (Μεγάλες γαρίδες) ₪₪₪ ΕΔΩ
Πιλάφι με γαρίδες Ιθάκης ΕΔΩ
Γαρίδες με μαστίχα ΕΔΩ
Salmon Nigiri & Shrimp Nigiri ΕΔΩ
Pad Thai / Παντ τάι Ταϊλάνδης ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια