Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιούνιος, Θερμαστής, Πρωτοούνης​, Πρωτοούλης​, Ερινιαστής​, Αηγιάννης

Έχει ημέρες 30. Η ημέρα έχει ώρες 14.40΄και η νύχτα 9.20
Στις 4 Ιουνίου, ΜΕΡΙΚΗ έκλειψη της Σελήνης, ΑΟΡΑΤΗ από την Ελλάδα.
Είσοδος στη σκιά της Γης, ώρα: 11.59'. Μέγιστο έκλειψης. ώρα: 13.03'.
Έξοδος από τη σκιά της Γης, ώρα: 14.07'. Μέγεθος έκλειψης 0.38.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ:
21 Ιουνίου στις 01:09΄. Ο Ήλιος εισέρχεται στο Ζώδιο του Καρκίνου. Αρχή του Καλοκαιριού.

"Του χειμώνα η βροχή, η χαρά του θεριστή"
"Από το θέρος ως τις ελιές, δεν απολείπουν οι δουλειές"
"Από την αρχή του θεριστή, του δρεπανιού μας η γιορτή"

Ο Άνδρας:
Άστατος, ευαίσθητος και λογικός μαζί, παραμένει πάντα ειλικρινής με τον εαυτό του, συνηθίζει να καλλιεργεί μια ευχάριστη προσωπικότητα, με μεγάλες δόσεις καλοσύνης και φιλοφρονήσεως. Είναι έντονα ερωτικός, ακουραστα συναισθηματικός.

Η Γυναίκα:
Αγχώδης, αιώνια συναισθηματική. Έχει την ανάγκη οικογενειακής θαλπωρής, ειλικρινών φίλων, χρειάζεται ένα σύντροφο που να της εμπνέει ασφάλεια. Ο αισθησιασμός συχνά δίνει τον τόνο στην ερωτική της ζωή. Αφοσιώνεται σε ένα μοναδικό σύντροφο. Είναι καλή σύζυγος και μητέρα.

Οικολογικές εργασίες
* Ανθοκομία
Τα λουλούδια θέλουν προσοχή. Ο μήνας είναι ζεστός. Πρέπει να τα προφυλάξουμε από τις μεγάλες ζέστες. Πυκνώνουμε τα ποτίσματα και τα ελαφρώνουμε από μερικούς βλαστούς. Θα βγάλουν γρηγορότερα άνθη. Μεταφέρετε σε σκιές τις αζαλέες καθώς και τις καμέλιες και τις γαρδένιες.
Το ίδιο και τις ορτανσίες που θέλουν και πολύ νερό. Καλλιεργούμε τα ραντέλα για γκαζόν.
Φυτεύουμε βασιλικό σε χώμα που είναι δροσερό. Ο βασιλικός δεν θέλει ήλιο γιατί του μαραίνει τα φύλλα. Τον έχουμε σε δροσερό μέρος και του κόβουμε τα άνθη ανα καιρούς για να διατηρηθεί περισσότερο.
Μεταφυτεύουμε σε γλάστρες ότι είχαμε σπείρει το Μάρτη.

* Λαχανοκομία
Καταπολεμούμε τις αρρώστιες και τα έντομα που αφθονούν αυτή την περίοδο. Ψεκάζουμε για περονόσπορο, θειασθένεια και μελίγκρα. Μαζεύουμε τα πρώιμα κηπευτικά π.χ. ντομάτες, μελιτζάνες, αγγούρια. Προσέχουμε να τα κόβουμε 20 μέρες από τότε που τα ραντίσαμε. Μαζεύουμε φρέσκα κουκιά, αγκινάρες και μπιζέλια. Βγάζουμε τις πρώιμες πατάτες.
Φυτεύουμε λάχανα, κουνουπίδι, πράσα.

* Φρούτα, λαχανικά και ψάρια του μήνα
Βερίκοκα, καρπούζι, αγγούρι, κολοκύθια, κρεμμύδι, πιπεριές, φασολάκια, κεράσια, μούσμουλα, πεπόνι, ροδάκινο, φράουλες, αγκινάρες, αντίδια, αρακάς, βλίτα, κάππαρη, καρότα, μάραθος, μαρούλια, μελιτζάνες, μπάμιες, ντομάτες, πατάτες, παντζάρια, ραδίκια, σέλινο, σπανάκι.
Σαρδέλα, κολιός, σκουμπρί, πελαγίσιος μπακαλιάρος, γαύρος, αστακός, γαρίδες, γόπα, μαγιάτικο, μελανούρι, μύδια, ξιφίας, σαφρίδι, σουπιά, τόνος, ροφός, σάλπα, συναγρίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια