Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί παγκοσμίως η κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών.
Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι πρόβλημα, το οποίο ζει μονίμως στη σκιά κάθε τοπικής κοινωνίας μικρής ή μεγάλης, αποτελώντας τη μάστιγα του σύγχρονου κόσμου.
Δεν διαχωρίζει φύλλα, φυλές ή κοινωνικές τάξεις. Το αποτέλεσμα είναι παντού και για όλους το ίδιο: ο εθισμός και στο τέλος ο θάνατος.  
Και επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη:  
Το να νιώθεις καλά και να είσαι καλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Παίρνοντας ναρκωτικά σίγουρα δεν μπορείς να είσαι καλά αφού… αυτοκαταστρέφεσαι!  
Τα ναρκωτικά δεν μπορούν να λύσουν οποιουδήποτε είδους προβλήματα αφού σε κάνουν απλώς να τα ξεχάσεις… Δεν τα εξαφανίζουν
Τα ναρκωτικά είναι χημικές ουσίες που αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύει το σώμα σου…  
Προς το κακό! Οτιδήποτε καταναλώσεις σε μεγάλη ποσότητα βλάπτει το σώμα σου. Και όταν παίρνεις ναρκωτικά θα νιώσεις άσχημα, μόνο που δεν χρειάζεται καθόλου μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών για να κάνουν τεράστια ζημιά στο σώμα σου!
Τα ναρκωτικά σκοτώνουν τα κύτταρα του εγκεφάλου. Και αντίθετα με τα μαλλιά και τα νύχια, όταν καταστραφούν τα κύτταρα του εγκεφάλου, δεν ξαναδημιουργούνται!
Αν πάρεις ναρκωτικά έστω και για μια φορά, δεν θα εθιστείς, αλλά πιθανόν να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη ζημιά στον εγκέφαλο.  
Αξίζει;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια