Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Aura-Soma: Είμαστε χρώματα!

Ανακάλυψε το δικό σου για να αισθανθείς καλύτερα!

Τα «κλειδιά» της Aura Soma
  • Η Αura Soma είναι η γλώσσα του φωτός και του χρώματος, είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας.
  • Η Aura Soma εστιάζεται στο ποιοι είμαστε παρά σε αυτό που έχουμε.
  • Η Aura Soma δεν είναι ένα νέο σύστημα, αλλά μια παλαιά σοφία για την νέα εποχή, τα έλαια ισορροπίας που περιέχει, συνδυάζουν τις παραδόσεις χρωματοθεραπείας που εφαρμόζονταν στους ναούς της αρχαίας Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κίνας και της Ινδίας
  • Είναι ένα σύστημα φροντίδας, μη παρεμβατικό .
Το χρώμα είναι το κλειδί. Πρόκειται για μια αρχαία γνώση, που μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας σ’ ένα βαθύ επίπεδο και να μας φανερώσει τα χαρίσματα μας. Μέσα από την χρήση και την εφαρμογή η Aura Soma ανοίγει τα επίπεδα της επικοινωνίας μεταξύ της ψυχής και του εαυτού μας.
Η Aura Soma μας δίνει την δυνατότητα να δούμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Αυτογνωσία και χρώματα
Ως ζώντα όντα αυτού του πλανήτη, με συναισθήματα και αντίληψη, έχουμε άμεση σχέση με το φως και το χρώμα. Στον κόσμο που ζούμε το χρώμα έχει πρωταρχική σημασία για τις ψυχικές και πνευματικές μας ανάγκες, αλλά και για την βαθύτερη έκφραση του είναι μας.
Παίζει κυρίαρχο ρόλο μέσα στην φύση και έχει συνδεθεί με πολιτισμούς, θρησκείες. Το χρώμα συμβολίζει και υποδηλώνει τις βαθύτερες πνευματικές καταστάσεις και τις εσωτερικές διαθέσεις μας.

AURA-SOMA
Η ονομασία του έρχεται από τις ελληνικές λέξεις αύρα και σώμα.
Η λέξη aura σημαίνει “φως”: Είναι μεταφορά ενέργειας, όπως η αύρα: ένα «αεράκι» που αναφέρεται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που μας περιβάλλει, το οποίο δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι. Μόνο κάποια χαρισματικά άτομα μπορούν να δουν την ανθρώπινη αύρα, όμως μπορεί να φωτογραφηθεί με τη μέθοδο της Kirlian φωτογραφίας.
Η λέξη soma, όπως είναι φυσικό αναφέρεται στο φυσικό μας σώμα. Η ρίζα της λέξης είναι σανσκριτική και προσδιορίζει ένα μυστηριώδες, μαγικό ποτό, που φέρνει τον άνθρωπο σε «θεία έκσταση».
Πρόκειται για μια τεχνική που στη βάση της αποτελείται από μία συλλογή 110 γυάλινων μπουκαλιών, που το καθένα τους περιέχει δίχρωμα υγρά αποστάγματα και συγκεντρώνει τις ενέργειες των τριών βασιλείων:
  • Του ορυκτού βασιλείου μέσω των δονήσεων και όχι μόνο των πολύτιμων λίθων και κρυστάλλων
  • Του φυτικού βασιλείου μέσω της επιστήμης των υπογραφών, των αποσταγμάτων των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων.
  • Του βασιλείου των χρωμάτων που χρησιμοποιεί τις ιδιότητες του χρώματος και του φωτός για να σχετισθεί με τα χρώματα μέσα στον άνθρωπο.
Όλη η σοφία σε 110 χρωματιστά μπουκαλάκια!
Όσο πιο κοντά είμαστε στην αλήθεια της κάθε στιγμής, τόσο πιο πολύ εκφράζουμε την μοναδικότητά μας μέσα από το χρώμα. Πρόκειται για μια συνήθεια που είναι πολύ χαρακτηριστική στα μικρά παιδιά που με την ανθεκτικότητα και τον αυθορμητισμό τους ζητάνε να βάλουν επάνω τους, τους πιο τρελούς συνδυασμούς χρωμάτων!
Μέσα από την αντίληψη ότι όλα τα χρώματα και οι συνδυασμοί τους είναι πολύτιμες εκφράσεις του εσωτερικού μας κόσμου, όπως και του φυσικού κόσμου που μας περιβάλλει, η Aura-Soma είναι ένα μέσο αναγνώρισης του αληθινού μας εαυτού.
Είναι ένα σύστημα που μπορεί να μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερη συνείδηση και αυτογνωσία, να εκτιμήσουμε τα χαρίσματά μας. Μας ωθεί να δυναμώσουμε, να πάρουμε την ευθύνη για την καλή φυσική και πνευματική μας κατάσταση, μέσα από την αντίληψη ότι η ασθένεια είναι η άγνοια του σκοπού της ζωής!
Όταν κανείς αντικρίσει αυτήν την καταπληκτική συλλογή των 110 μπουκαλιών, του δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης του βαθύτερού του «είναι». Προσκαλείται να διαλέξει τέσσερα μπουκάλια, που τον ελκύουν περισσότερο μέσα από τα χρώματά τους. Αυτό είναι το σπουδαιότερο κομμάτι της διαδικασίας, γιατί έτσι επιτρέπεται στον ενδιαφερόμενο να πάρει την ευθύνη του εαυτού του μέσα από την επιλογή, σηματοδοτώντας την αναγνώριση των βαθύτερων προτεραιοτήτων του.
Αυτή η επιλογή είναι ένα είδος ανάλυσης της ψυχής μας. Μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τα κρυμμένα μας προτερήματα, αλλά και τα εμπόδια που τοποθετούμε οι ίδιοι στην πνευματική εξέλιξή μας.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με το άπλωμα του περιεχομένου των τεσσάρων μπουκαλιών στο σώμα. Τα σημεία που θα εφαρμοσθεί το υγρό εξαρτάται από τον συνδυασμό των χρωμάτων του κάθε μπουκαλιού.
Στην εφαρμογή όπως και στην αποκρυπτογράφηση της επιλογής των χρωμάτων βοηθούν οι σύμβουλοι της Aura-Soma, άτομα ειδικά εκπαιδευμένα στην μέθοδο.
Η Aura Soma έχει άμεση επίδραση στον άνθρωπο. «Δουλεύει» βαθιά σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής του (πνευματικό, νοητικό, συναισθηματικό και φυσικό) με ένα πολύ απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο.
Είναι μια διαδρομή προς την εσωτερική μας ωρίμανση. Πάνω απ’ όλα, είναι ένας τρόπος να μαθαίνουμε να χαλαρώνουμε και να αποδεχόμαστε την κάθε πτυχή του εαυτού μας.
Η Aura-Soma μπορεί να συνδυαστεί θαυμάσια με τα άλλα θεραπευτικά συστήματα ψυχικής ανάπτυξης, όπως είναι η ψυχανάλυση, η ψυχοθεραπεία, το rebirthing, η κρυσταλοθεραπεία, το reiki, το shiatsu, όπως και όλα τα θεραπευτικά ή χαλαρωτικά μασάζ. Επιταχύνει και υποστηρίζει τις μεθόδους αυτές, ενώ βοηθά τον ασθενή να εντρυφήσει στις εσωτερικές διαδικασίες που συνδυάζονται με τις προαναφερθέντες τεχνικές.
Εκτός από όλα αυτά, η Aura-Soma είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μας βοηθάει να αναπτύξουμε μεγαλύτερο σεβασμό προς την μητέρα Γη, καθώς αυτά τα πολύχρωμα αποστάγματα προέρχονται από τα τρία βασίλεια της: Το φυτικό, το ορυκτό και το ενεργειακό.

Η ιστορία της Aura-Soma
Η Aura Soma ανακαλύφθηκε από την Bίκυ Γουόλς, μια φαρμακοπαρασκευάστρια από τη Μεγάλη Βρετανία. Η Βίκυ ήταν το έβδομο παιδί μιας οικογένειας με επτά παιδιά. Η μητέρα της πέθανε στην γέννα της. Η Aura Soma της μεταδόθηκε μέσα από την προσευχή και τον διαλογισμό.
Ο πατέρας της Βίκυ έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ήταν ο ίδιος φαρμακοποιός και της δίδαξε εξ απαλών ονύχων τα μυστικά των φυτών και των βοτάνων και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Και οι δυο τους είχαν το χάρισμα να βλέπουν την αύρα των ανθρώπων.
Όμως η Βίκυ είχε μια άτυχη ζωή: Έχασε την μητέρα της και η μητριά της την έδερνε και την κακομεταχειριζόταν. Αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της στα δεκαέξι της και μην έχοντας που να πάει, περιπλανιόταν στους δρόμους για μέρες , μέχρις ότου μια αποθηκάριος την περιέθαλψε, δίνοντάς την σπίτι και εργασία. Γίνεται μαθητευόμενη φαρμακοποιός, όμως ο πατέρας της αρνήθηκε να της ξαναμιλήσει. Η Βίκυ παντρεύτηκε έναν πολύ μεγαλύτερό της άνδρα , που αποδείχτηκε αλκοολικός και μισογύνης. Χώρισε, ωστόσο συνέχιζε να τον βοηθά μέχρι τον θάνατό του.
Εκπαιδεύτηκε ως χειρούργος-ποδολόγος και έφτιαξε τον δικό της χώρο που δεχότανε τον κόσμο της. Σε ένα ταξίδι της στην Ολλανδία γνώρισε την Μάργκαρετ, ιδιοκτήτρια μιας οστεοπαθητικής κλινικής στο Άμστερνταμ, με τη οποία και συνεταιρίστηκε.
Ήταν 66 ετών, όταν έμεινε τυφλή λόγω διαβήτη. Αναγκαζόταν να μείνει όλη την ημέρα στο σπίτι μόνη της. Πολύ σύντομα ξόδεψαν μαζί με την Μάργκαρετ όλα τους τα λεφτά από την πώληση του σπιτιού τους.
Έτσι η Βίκυ βρέθηκε σε απελπιστική κατάσταση: Δίχως λεφτά, χωρίς την όρασή της και μην ξέροντας τι να κάνει!
Σ’ αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο της ζωής της, γεννήθηκε η Aura-Soma: Κάθε βράδυ προσευχόταν για βοήθεια από το Θεό. Σε μια στιγμή είδε κύματα χρωμάτων, και οι λέξεις «χώρισε τα ύδατα» «έφτασαν» στ’ αυτιά της. Μέσα στη νύχτα και χωρίς να ξέρει το γιατί, πήγε στο εργαστήριό της και άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα της αποστάγματα.
Την επόμενη μέρα, η φίλη της την ρώτησε τι ήταν περιείχαν εκείνα το όμορφα μπουκαλάκια, αλλά η Βίκυ δεν ήξερε να απαντήσει. Υπέθετε ότι πρέπει να ήταν κάτι σαν καλλυντικά λάδια, αφού το μισό τους περιεχόμενο ήταν υγρό με βάση το λάδι, ενώ το άλλο μισό, υγρό με βάση το νερό. Όταν τα δύο αυτά υγρά ανακατεύονται, δημιουργούν μια λοσιόν με 50% νερό και 50% λάδι. Αυτή η αναλογία αντιστοιχεί ακριβώς στην περιεκτικότητα λαδιού-νερού που έχει το γάλα της γαϊδάρας, το οποίο χρησιμοποιούσε η Κλεοπάτρα για να διατηρήσει το δέρμα της απαλό και νεανικό!
Αυτά τα μυστηριώδη υγρά που οδηγήθηκε να δημιουργήσει η Βίκυ εκείνο το βράδυ, ήταν εντελώς ελεύθερα από συντηρητικά ή οποιαδήποτε χημική ουσία. Η Βίκυ άρχισε με τη βοήθεια της Μάργκαρετ να πουλάει τα «μικρά διαμάντια της» όπως τα έλεγε σε διάφορες εκθέσεις.
Σιγά-σιγά άρχισε να συνειδητοποιεί ότι τα περιεχόμενα των μπουκαλιών της είχαν θεραπευτικές ιδιότητες. Πολλοί άνθρωποι που τα χρησιμοποίησαν της έλεγαν ότι κάποια σωματικά ή ψυχικά προβλήματα καλυτέρευαν ή εξαφανίζονταν. Τα μπουκαλάκια θεράπευαν πονοκεφάλους, πόνους στη μέση, και κατάθλιψη!
Η Βίκυ με έκπληξη και θαυμασμό διαπίστωνε ότι τα «μικρά της διαμάντια» περιείχαν κάτι παραπάνω από απλές καλλυντικές λοσιόν. Πολύ γρήγορα βρέθηκε με ένα σημαντικό πελατολόγιο το οποίο κάθε μέρα αυξανόταν. Ταυτόχρονα εμπλούτιζε τη συλλογή της με περισσότερα μπουκάλια. Αυτά τα μοναδικά και καταπληκτικά υγρά, δημιουργήθηκαν μέσα από προσευχή και διαλογισμό.
Αργότερα η Βίκυ στη διδασκαλία της, έλεγε ότι τα αποστάγματά της έχουν τη μαγική ιδιότητα να «ξυπνάνε» υποσυνείδητα «κομμάτια», εκείνα που τα θεωρούσαμε χαμένα ή ακόμα και μη υπαρκτά λόγω του υλισμού που μας διακατέχει.
Η Βίκυ «έφυγε» το 1991 αφού αφιέρωσε τη ζωή της στη δημιουργία και τη διδασκαλία της Aura-Soma.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει η ακαδημία του Aura-Soma στην Αγγλία, που την οργάνωση, παραγωγή των προϊόντων και τη διεύθυνση διδασκαλίας έχει ο Mike Booth με τη γυναίκα του Claudia. Ο Mike και η Claudia ήταν στενοί συνεργάτες και φίλοι της Βίκυ για πολλά χρόνια.
Η Aura-Soma είναι διαδεδομένη σε πολλές χώρες, όπως στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ισραήλ, τον Καναδά, στη Νότια Αμερική και την Ινδία. Άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, κουλτούρες και θρησκείες χρησιμοποιούν αυτά τα καταπληκτικά αποστάγματα και έχουν διαπιστώσει βαθιές αλλαγές όσον αφορά την ενδυνάμωση της διαίσθησής τους και την εναρμόνιση της ζωτικής τους ενέργειας στο φυσικό επίπεδο. Παράλληλα, υπάρχουν πολλοί σύμβουλοι της Aura-Soma που βοηθάνε στην επιλογή και την ερμηνεία της χρήσης των αποσταγμάτων.
Η Aura-Soma είναι ένα θαυμαστό ταξίδι στο χρώμα και στο φως που μας προσκαλεί να το γευτούμε με όλες μας τις αισθήσεις!

Η Aura-Soma στην εφαρμογή.
Επιλέγοντας στη συνεδρία με ένα ειδικό σύμβουλο της Aura Soma τέσσερα μπουκάλια ισορροπίας, μας δίνεται η δυνατότητα να «ταξιδέψουμε» μέσα στην ψυχή μας, αυξάνοντας έτσι την αυτογνωσία μας: μας βοηθάει δηλαδή να δημιουργήσουμε μια αρμονική αίσθηση της άνεσης μέσα και έξω από τον εαυτό μας. Η επιλογή των μπουκαλιών παρέχει τα «κλειδιά» για να απελευθερώσουμε δυσκολίες που μπορεί να έχουμε βιώσει στο παρελθόν και από την άλλη μας προσφέρει τα «δώρα» καθώς προβάλει τα χαρίσματά μας και τις δυνάμεις που έχουμε μέσα μας.
Καθώς αρχίζουμε να ερμηνεύουμε τα μπουκάλια, «εξυφαίνουμε» την ιστορία του ταξιδιού της ψυχής μας μέσα στον χρόνο, το πως έχει επηρεαστεί το ταξίδι από την αρχή έως τώρα, από τις εμπειρίες της ζωής όπως δείχνουν τα χρώματα από τα δυο μέρη των μπουκαλιών.
Έχει σημασία εάν το χρώμα είναι στο πάνω ή στο κάτω μέρος του μπουκαλιού, καθώς και αν ο συνδυασμός του χρώματος έρχεται στην αρχή ή στο τέλος της επιλογής.
Το κάτω μέρος του μπουκαλιού μας δίνει μηνύματα από το υποσυνείδητο και το πάνω μηνύματα από το συνειδητό.  
Το κάτω μέρος του μπουκαλιού είναι το κάρμα μας και το επάνω το ντάρμα μας.
Κάθε μπουκάλι έχει ένα συγκεκριμένο όνομα και αριθμό: αυτά, μαζί με την σχέση των χρωμάτων της Aura Soma με άλλες φιλοσοφίες και Αρχαίες γνώσεις, παίζουν πολλή μεγάλο ρόλο στην ερμηνεία των μπουκαλιών και μας δίνουν πολύ σημαντικές πληροφορίες.
Στην συνεδρία Aura Soma επιλέγουμε τέσσερα μπουκάλια. Σε κάθε μπουκάλι υπάρχουν δυο μέρη χρώματος. Τα μηνύματα από τα χρώματα είναι οι πύλες μέσω των οποίων κατανοούμε την επιλογή των μπουκαλιών που έχουμε κάνει.
  • 1ο Μπουκάλι, το Μπουκάλι της Ψυχής μας: Η ερμηνεία του έχει να κάνει με τα δώρα που έχουμε έρθει σ’ αυτή την ζωή και ποιος είναι ο σκοπός μας, πως εκφράζεται η ψυχή μας στον παρόντα χρόνο και τι θέλει να κάνει τη συγκεκριμένη περίοδο.
  • 2ο Μπουκάλι, το Μπουκάλι της Πρόκλησης: είναι το θεραπευτικό μπουκάλι και έχει να κάνει με τις δυσκολίες, όλα όσα θέλουμε να διορθώσουμε: από το τι με εμποδίζει να βιώσω την αγάπη, μέχρι τι με εμποδίζει να ολοκληρωθώ, μας προφέρει τα δώρα που θα βγουν μέσα από τη διαδικασία της θεραπείας.
  • 3ο Μπουκάλι, το Μπουκάλι που μου δείχνει το Τώρα: που βρίσκομαι, τι κάνω. Αν το μπουκάλι αυτό έχει σχέση με τα δυο προηγούμενα μπουκάλια, τότε έχω καταλάβει την δυσκολία της ψυχής να εκφραστεί στο εδώ και τώρα.
  • 4ο Μπουκάλι: έχει να κάνει με τις ενέργειες του μέλλοντος και τις ευκαιρίες που έχουμε , μας συντονίζει με τον ανώτερο εαυτό μας, γιατί μόνο ο ανώτερος εαυτός μας γνωρίζει τι θέλουμε και αυτός θα μας ολοκληρώσει στην ζωή. Το 4ο Μπουκάλι ερμηνεύεται πάντα Θετικά.
Η εφαρμογή του περιεχομένου στο σώμα μας εναρμονίζει τις δονήσεις του σώματος για να το φέρει σε ισορροπία με τον ανώτερο εαυτό μας.
Κάθε μπουκάλι έχει θετικές και αρνητικές αποδόσεις . Η ενέργεια μέσα σε κάθε μπουκάλι μπορεί να ερμηνευθεί και με τους δυο τρόπους. Τα χρώματα μας απελευθερώνουν και έτσι έχουμε περισσότερες επιλογές και προτείνουν ένα πιο θετικό και «χρωματιστό» παρόν.
Τα μπουκάλια εκτός από τις ενέργειες από τα βασίλεια που προαναφέραμε , περιέχουν τις ενέργειες και επιθυμίες των Δασκάλων και των Αρχαγγέλων, που βοηθάνε όλη την ανθρωπότητα να εξελιχθεί.
Η Aura Soma μας βοηθάει σε φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο. Μας δίνει την δυνατότητα να κερδίσουμε το πολύτιμο παρόν και βοηθάει να κατανοήσουμε την ύπαρξη μας και να ζήσουμε το τώρα. Οι ενέργειες των κρυστάλλων, των αιθέριων ελαίων και τα φυτικά εκχυλίσματα που περιέχουν τα μπουκάλια, μας βοηθούν να ισορροπήσουμε το σύνολο του πνευματικού εαυτού μας.
Το σύστημα της Aura Soma περιέχει πομάδες, πεμπτουσίες, σπρέι χώρων και χρωματικά αποστάγματα. Τα έλαια ισορροπίας είναι απαραίτητα: είναι αυτά που γειώνουν τις ενέργειες του χρώματος με την εφαρμογή των ενεργειών στο φυσικό σώμα.
Οι πομάδες λειτουργούν μέσα στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που περιβάλλει το φυσικό μας σώμα. Είναι στην ουσία προστατευτικές , καθαρίζουν και ενισχύουν την αύρα μας. Οι πομάδες περιέχουν τις ενέργειες των χρωμάτων, βοτάνων , κρυστάλλων και πολύτιμων λίθων. Είναι ο συνδυασμός εκχυλισμάτων σαράντα εννέα βοτάνων και αιθέριων ελαίων. Μέσα σε κάθε πομάδα υπάρχουν επτά διαφορετικά βότανα, που σχετίζονται μέσω του χρώματός τους με κάθε ένα από τα επτά τσάκρα.  
Οι πομάδες είναι μια μορφή καθημερινής ενεργειακής-αυρικής υγιεινής.
Οι πεμπτουσίες μας δίνουν μια νέα ποιότητα για την ζωή μας: οι πεμπτουσίες επικαλούνται ότι καλύτερο είμαστε, μας βοηθούν να εστιάσουμε στην αληθινή μας αύρα και στα χαρίσματα μας. Οι πεμπτουσίες χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν το αστρικό μας πεδίο φέρνοντας τις υψηλότερες ποιότητες από τις δονήσεις των Δασκάλων στην αντίληψή μας.
Οι Αρχάγγελοι λειτουργούν στο συλλογικό βοηθώντας οικογένειες, πόλεις, ομάδες, χώρες.
Τα αποστάγματα χρωμάτων μας βοηθούν να συντονιστούμε με τα τσάκρα μας και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνείδηση όσον αφορά το περιβάλλον μας.
Μια συνεδρία της Aura Soma διαρκεί περίπου 1,5 – 2 ώρες.
Ευχαριστούμε για την βοήθειά της την σύμβουλο aura-soma Μαρία Καφφέ.
maria.kaffe@yahoo.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια