Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

H κατάρα της Γιουροβίζιον Eurovision

 #eurovisiongr #foustanela #Greece #esc2023 #victorvernicos #Eurovision2023 #γιουροβιζιον #φουστανελα
Από το 1974, που η Ελλάδα είπε «ναι» στον μουσικό διαγωνισμό (με εκπρόσωπό μας τη Μαρινέλλα, που κατέκτησε την 11η θέση, με το τραγούδι «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου») μέχρι πέρυσι κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της Eurovision.
Από τους κερδισμένους αναμφισβήτητα είναι η Ελενα Παπαρίζου, που κατόρθωσε να περάσει στην απέναντι όχθη κι από τα πρώτα της βήματα να καταξιωθεί στο εγχώριο star system.
Η μεγάλη της νύχτα ήταν στις 12 Μαΐου 2001 στην Κοπεγχάγη, όταν με το συγκρότημα Antique, στο οποίο ήταν και ο Νίκος Παναγιωτίδης, τραγούδησε το «Die for you» και κατέκτησαν την θέση. Σήμερα εκείνος μένει μόνιμα στη Σουηδία με την οικογένειά του.
Καταδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια σε έξι χρόνια κάθειρξη (με ανασταλτικό χαρακτήρα) για το αδίκημα της εκβίασης συγγενικού του προσώπου την εποχή που διέμενε στη Θεσσαλονίκη.
Με μελανά χρώματα θυμάται τη συμμετοχή του στη Eurovision ο Σαρμπέλ, παρότι το 2007 με το «Yassou Maria» κέρδισε την θέση.
Η «περίεργη» για κάποιους ενδυματολογική του εμφάνιση (πολλοί τη χαρακτήρισαν... πιτζάμα) με την υπογραφή του Λάκη Γαβαλά, έγινε αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού.
Το κυριότερο, όμως, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, ήταν ότι στη συνέχεια δυσκολεύτηκε πολύ να βρει δουλειά στις πίστες, μέχρι που έμεινε εντελώς εκτός.
Τα τελευταία χρόνια ζει στο Λονδίνο μαζί με την οικογένειά του, δίνοντας προτεραιότητα στην προσωπική του ζωή.
Η κατά κοινή ομολογία κακή συμμετοχή στον διαγωνισμό του Μιχάλη Ρακιντζή το 2002 με το S.A.G.A.P.O. (που κατέκτησε τη 17η θέση) σε συνδυασμό με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του («θα γυρίσω με το βραβείο και θα το τρίψω στη μούρη όσων αμφισβήτησαν το τραγούδι» είχε πει φεύγοντας για το Τάλιν) σχεδόν «ακύρωσαν» την προηγούμενη επιτυχημένη πορεία του.
Η δε εμφάνιση του ίδιου και των μελών του συγκροτήματός του σε στυλ Robocop καταγράφτηκε ως η πιο εξεζητημένη των ελληνικών συμμετοχών.
Σήμερα απέχει από τη δημοσιότητα και εμφανίζεται σε μικρούς χώρους.
Ακριβά στην καριέρα της παραλίγο να κοστίσει η συμμετοχή της Αννας Βίσση το 2006, με το «Everything» στην θέση.
Μετά τα σχόλια για τη χαμηλή βαθμολογία, το άνευρο τραγούδι και το ρούχο του Jean Paul Gaultier (κόστισε, λένε, 170.000 ευρώ) έφτιαξε τις βαλίτσες της και μετακόμισε για δύο χρόνια στην Αμερική.
Σε μακροχρόνια αποχή από τα μουσικά πράγματα, από το 1988 που εκπροσώπησε την Ελλάδα με τον «Κλόουν» στο Δουβλίνο, οδήγησε την Αφροδίτη Φρυδά η αποτυχία της στον διαγωνισμό (συγκέντρωσε μόλις 10 βαθμούς).
Εκτοτε, η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε μόλις τρία άλμπουμ χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ η τελευταία της προσπάθεια έχει τίτλο «Παράνοια» και δημοσιοποιήθηκε αποκλειστικά από το διαδίκτυο.
Πλέον εμφανίζεται σε μικρές μουσικές σκηνές, ενώ πριν από λίγο καιρό τραγούδησε το «Τανγκό της Γης», που συνόδευε το παιδικό μυθιστόρημα «Ο Τρομερός Βέιν στον Αστερισμό του Κύκνου» της Μάρας Χωματίδη.
Οι δύο φορές συμμετέχουσα στη Eurovision Μαριάννα Ευστρατίου (το 1989, με το «Δικό σου αστέρι» και το 1996 με το «Εμείς τον χειμώνα φοράμε ανοιξιάτικα») αργότερα θα τραγουδήσει
νανουρίσματα που έχει γράψει και θα κυκλοφορήσει σε CD η Νένα Χρονοπούλου.
Παραδίδει μαθήματα φωνητικής και κάνει σποραδικές εμφανίσεις.
Μακριά από τις μεγάλες πίστες κινούνται ο Γιάννης Δημητράς (1981, «Φεγγάρι καλοκαιρινό», θέση) και ο Τάκης Μπινιάρης (1985, «Μοιάζουμε», 16η θέση), ενώ ο Χρήστος Κάλλοου (1990, «Χωρίς σκοπό», 19η θέση) αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ο χαμός του συντρόφου της, Χρήστου Λαγού, ήταν ο λόγος που έμεινε για πολλά χρόνια εκτός η Κλεοπάτρα (1992, «Ολου του κόσμου η ελπίδα», θέση).
Η Ελίνα Κωνσταντοπούλου (1995, «Ποια προσευχή», 12η θέση) επέλεξε την οικογενειακή ζωή.
Το ίδιο έκανε και η Μαντώ (2003, «Never let you go», 17η θέση).
Ο Κώστας Μπίγαλης (1994, «Τρεχαντήρι», 14η θέση) επιχειρεί συνεργασία με δισκογραφικές εταιρείες του εξωτερικού και κάνει περιορισμένες εμφανίσεις.
O... εξαφανισμένος από πέρυσι (μετά τη συμμετοχή του με το «ΟΠΑ», θέση) Γιώργος Αλκαίος, μοιράζει το χρόνο ανάμεσα στη Μήλο και την Αγγλία που ετοιμάζει το CD του.
Εξακολουθεί να διατηρεί το χαμηλό του βάρος, αφού έχασε για τη Eurovision σε χρόνο dt 30 κιλά, τρώγοντας μόνο μήλα και κοτόπουλο!

Εξαιρέσεις
Στην ιστορία του θεσμού, η Ελλάδα έχει πάρει τις περισσότερες ψήφους από Κύπρο, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία.
Η Ελενα Παπαρίζου, παρά την πρώτη θέση με το Number One, δεν κατάφερε να κάνει στη συνέχεια διεθνή καριέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια